Arandan avoimet ovet Helsingin Etelärannassa 10.9.

Uutinen 21.8.2015 klo 14.10
Arandan avoimet ovet
Aranda avointen ovien laituripaikallaan Helsingin Etelärannassa. © Kuva: Reinimäki
Suomen ympäristökeskuksen merentutkimusalus Aranda saapuu Helsingin Etelärantaan, Pakkahuoneen laituriin torstaina 10.9. Alus on avoinna klo 9-18. Tilaisuus on maksuton.

Arandalla pääsee tutustumaan aluksen tutkimuslaitteisiin, laboratorioihin ja komentosiltaan sekä keskustelemaan Suomenlahden ja Itämeren tilasta Suomen ympäristökeskuksen tutkijoiden kanssa.

Koululaisryhmät ovat myös tervetulleita tutustumaan alukseen. Ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon tämän linkin kautta

 

Taustatietoja Arandasta

Tutkimusalus  Aranda on nykyaikainen jäävahvistettu tutkimusalus, joka soveltuu monitieteelliseen, ympärivuotiseen merentutkimukseen. Vuonna 2014 Aranda oli merellä 200 päivää, joista suurimman osan Itämerellä.

Aluksen omistaa Suomen ympäristökeskus SYKE, mutta aluksella tehdään myös Ilmatieteenlaitoksen ja Luonnonvarakeskuksen kalatutkimusta. Ruotsin ilmatieteen ja hydrologian laitos SMHI on tehnyt vuodesta 2014 seurantamatkoja Arandalla.

Arandan pituus on 59,2 m ja leveys 13,8 m. Aranda on kolmas samanniminen tutkimusalus ja neljäs varsinainen merentutkimusalus suomalaisen merentutkimuksen historiassa. Nykyinen Aranda on rakennettu varta vasten merentutkimukseen ja laskettu vesille kotisatamassaan Helsingissä kesäkuussa 1989.

Aranda peruskorjataan vuosina 2017-2018 "uuden sukupolven merentutkimusalukseksi". 
Lue lisää uudistuksesta tiedotteesta.

Lisätietoja

Panu Hänninen, erikoissuunnittelija
puh. 0295 251 203, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Kohderyhmä: