Tiina Laamanen

Tutkija

FM, Perinnöllisyystiede

Yhteystiedot

Tiina_Laamanen

Sähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi
Suomen ympäristökeskus Syke
Tiedontuotannon laatu
Menetelmäkehitys
Käyntiosoite: Paavo Havaksen tie 3
90570 Oulu

LinkedIn

Työskentelen tutkijana Suomen ympäristökeskuksessa eDNA:n ja muiden molekyylibiologisten seurantamenetelmien kehityksen ja käyttöönoton parissa. Viimeistelen parhaillaan eDNA teemaista väitöskirjaani Sykessä ja Oulun yliopistossa. Olen työskennellyt Syken Oulun toimipaikassa vuodesta 2012 lähtien monipuolisesti erilaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimushankkeissa. Toimin myös Oulun toimipaikan työsuojeluvaltuutettuna.

Vedän kansallista eDNA verkostoa. Järjestämme teams-kokouksia noin neljä kertaa vuodessa. Tapaamisten tavoitteena on jakaa matalalla kynnyksellä uusinta tietoa eDNA:n ja muiden molekyylibiologisten seurantamenetelmien kehityksestä, teemaan liittyvistä hankkeista ja tulevista tapahtumista. Verkoston postituslistalla on jo tällä hetkellä yli 120 asiantuntijaa tutkimuslaitoksista, yliopistoista ja yrityksistä. Mukaan pääset lähettämällä minulle sähköpostia: etunimi.sukunimi@syke.fi

Ympäristöministeriön rahoittamassa eDNA-tiekartta-hankkeessa julkaisemaamme kansalliseen tiekarttaan eDNA:n ja muiden molekyylibiologisten seurantamenetelmien käyttöönotosta (Norros ym. 2022) voit tutustua täällä (pdf)

Suomenkielinen lentolehtinen ”eDNA- ja muut molekyylibiologiset menetelmät tuovat uusia mahdollisuuksia luonnon seurantaan” on puolestaan luettavissa täältä (pdf)

Projekteja, joiden parissa tällä hetkellä työskentelen (ja niiden rahoituslähde suluissa)

Esimerkkejä aiemmista projekteista:

Julkaisut

Julkaistu 15.5.2020 klo 11.41, päivitetty 6.2.2024 klo 13.09

Kohderyhmä: