VYYHTI-verkosto rakentuu Pohjois-Pohjanmaalla

Uutinen 22.5.2017 klo 13.35
Riina Rahkila
Myös lapsia ja nuoria kannattaa innostaa mukaan kunnostustoimintaan. POP ELYn Jermi Tertsunen opasti Hyrkin koulun oppilaille miten kutusoraikko tehdään. © Riina Rahkila

VYYHTI II – hankkeen päätavoitteena on rakentaa Pohjois-Pohjanmaan alueelle vesienhoitoa ja – kunnostuksia edistävä verkosto, joka toiminnallaan tukee paikallisia kunnostajia. Maakunnalliseen verkostoon kutsutaan mukaan laajasti alan toimijoita: paikallisia kunnostajia, tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatioita, kuntia sekä oppilaitoksia.

VYYHTI-verkosto on kokoontunut kaksi kertaa ja käytyjen keskustelujen perusteella verkoston toiminnalle on todellista tarvetta. Verkoston rakentaminen onkin edennyt erittäin positiivisessa hengessä. Huhtikuun 2017 verkostotapaamisessa kerätyistä kehittämistarpeista osa on jo jalostunut eteenpäin Oulun ammattikorkeakoulun järjestämässä hankeideointipalaverissa. Verkoston ydintoimijat kokoontuvat kesäkuun alussa keskustelemaan verkoston toimintaan liittyvästä sitoumuksesta, yhteisestä tahtotilasta, joka tukisi verkoston toiminnan jatkuvuutta myös VYYHTI II – hankkeen päättymisen jälkeen.

Toimintamalleja ja kunnostusyhdyshenkilöitä

Konkreettisten, ruohonjuuritason hankkeiden toteuttamiseksi maakunnallisen verkoston lisäksi tarvitaan myös erilaisia alueellisia ja paikallisia verkostoja sekä uusia yhteistyömalleja. VYYHTI II – hanke edistää näiden syntymistä erityisesti pilottialuesuunnittelun yhteydessä, mutta myös muilla hankkeen neuvontakohteilla. Hankkeessa toteutetaan myös kunnostusyhdyshenkilötoimintaa, jonka tavoitteena on lisätä eri puolilla maakuntaa toimivien paikallisten kunnostajien vuorovaikutusta. Verkostoitumista ja eri toimijoiden välistä tiedonvaihtoa edistää myös hankkeessa kehitettävä VYYHTI kunnostajan karttapalvelu.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Riina Rahkila, projektipäällikkö, ProAgria Oulu ry/ Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, riina.rahkila@proagria.fi


Kohderyhmä: