Suomen 22 000 leijonaa mukaan vesistökunnostusverkostoon!

Uutinen 20.6.2019 klo 7.00
vesistökunnostusverkosto uutiskirje leijonat
© Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry toteuttaa yhdessä Suomen 22 000 leijonan kanssa ympäristöministeriön rahoittamaa vesiensuojelun kärkihanketta ”Leijonat puhtaan veden puolesta. Kaksivuotisen hankkeen (2018-2020) tavoitteena on tuoda Leijonien mittava palveluverkosto mukaan vesiensuojelutyöhön ja luoda uusia vapaaehtoistyöhön perustuvia vesiensuojelutekoja yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on myös vaikuttaa omiin ja muiden asenteisiin ja arjen valintoihin yli sukupolvirajojen sekä juurruttaa vesiensuojelutyö osaksi leijonien palvelukulttuuria.

Lions Clubs International on maailman suurin palvelujärjestö, jolla on klubeja yli 200 maassa. Hankkeen pitkän tähtäimen kansainvälisenä tavoitteena on haastaa maailman kaikki 1,4 miljoonaa leijonaa ryhtymään alueellaan puhtaiden vesien suojelutoimiin Suomen leijonien esimerkin kannustamana.

Leijonat haluavat edistää aktiivista vesistökansalaisuutta

Leijonilla ja nuorilla Leoilla on halu tehdä vapaa-aikanaan hyvää. Leijonat kaipaavat vesiensuojelun ammattilaisilta lisää tietoa siitä, millaisessa vesiensuojelutyössä leijonaverkosto voisi olla mukana. Leijonat ovat jo vuosia olleet innokkaita rantaroskien kerääjiä, mutta apu olisi varmasti tervetullutta muunkinlaisiin vesistökunnostusprojekteihin.

Leijonat puhtaan veden puolesta -hankkeessa edistetään kolmea sisältöteemaa:

  • Vesistöjen ja ympäristön lukutaito. Vesiensuojelutiedon välittäminen Leijona -verkostolle ja yhteistyö koulujen kanssa.
  • Aktiivinen vesistökansalaisuus. Jokaisen leijonan kannustaminen vesiensuojelutekoihin omilla arjen valinnoillaan omassa elinympäristössään. 
  • Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Leijonien sekä muiden kanssaihmisten ymmärryksen lisääminen puhtaiden vesien tärkeydestä luonnon monimuotoisuudelle, ravintoverkoille ja elämälle. 

Syyskuussa tapahtuu

Hankkeen suojelijana toimii Lions Clubs Internationalin kansainvälinen presidentti Gudrun Yngvadottir.

Leijonat kutsuvat vesiensuojelun ammattilaiset mukaan lauantaina 7.9.2019 Tieteiden talolle Helsinkiin yhdessä Itämerihaasteen kanssa järjestettävään tapahtumaan ”Vesiensuojelun uudet muodot/Ilmastoleirikoulu”. Tapahtuma on osa Helsinki Design week-tapahtumaa, jonka teemana tänä vuonna on Learning Climate!

Lisätietoja

Projektipäällikkö Karoliina Vilander, Hanketiimi Myötärannan kiisket/ Suomen Lions-liitto ry, karoliina.vilander@lionstoimisto.fi, puh. 0440900912

www.puhtaatvedet.lions.fi


Kohderyhmä: