Vesistöneuvontaa ja verkostoitumista Pirkanmaalla!

Uutinen 20.2.2020 klo 13.19
Vauhtia vesienhoitoon Järvi-ilta
Vesienhoidon asiantuntija Salla Taskinen Pirkanmaan ELY-keskuksesta opasti paikallistoimijoita harkinnanvaraisten avustusten hakemiseen liittyvissä seikoissa marraskuussa 2019 järjestetyssä Vauhtia vesienhoitoon Järvi-illassa.© Hanna Arola

Viime vuonna käynnistyneessä Vauhtia vesienhoitoon II -hankkeelle on myönnetty rahoitus ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmasta. Hankkeessa tarjotaan vesistökunnostusneuvontaa Pirkanmaan alueen paikallisyhdistyksille sekä kehitetään alueellisen vesistökunnostusverkoston toimintaa. Tavoitteena on edistää konkreettisia kunnostustoimia Pirkanmaalla ja siten parantaa alueen vesistöjen tilaa. Hankkeessa pyritään ennen kaikkea edesauttamaan vesistökunnostustoimien toteutusta kohteilla, joiden ekologinen tila on luokiteltu hyvää huonommaksi. Nimensä mukaisesti hanke on jatkoa Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry:n (KVVY) aiemmalle Vauhtia vesienhoitoon -hankkeelle, jonka tiimoilta kunnostusneuvonta ja alueellinen vesistökunnostusverkosto tulivat useille paikallistoimijoille tutuiksi.

Vauhtia vesienhoitoon – neuvontaa paikallisille yhdistyksille

Vauhtia vesienhoitoon II -hankkeessa aktivoidaan ja autetaan paikallisia yhdistyksiä kunnostustoimien edistämisessä sekä jaetaan tietoa alueen vesistöjen tilasta ja kunnostusmahdollisuuksista. Tällaiselle neuvontatyölle on havaittu olevan selkeä tarve ja useat paikalliset yhdistykset ovatkin jo hyödyntäneet hankkeen tarjoamaa apua. Neuvontatyötä tullaan jatkamaan koko hankeajan ja tavoitteena on eritoten konkreettisten kunnostustoimien edistäminen.

Viestintä ja verkostot ovat avainasemassa

Neuvonnan lisäksi hankkeessa pyritään edistämään yhteistyötä ja tiedonjakoa eri tahojen välillä. Paikallisten toimijoiden välistä vuorovaikutusta ylläpidetään ja kehitetään muun muassa alueellisen vesistökunnostusverkoston kautta. Alueellinen vesistökunnostusverkosto ja sen toiminta-alustana oleva verkkopalvelu luotiin aiemmassa Vauhtia vesienhoitoon -hankkeessa. Kunnostusneuvonnassa erilaisten tahojen yhteen tuominen on myös merkittävässä roolissa. Esimerkiksi syksyisin järjestettävät Järvi-illat ovat osoittautuneet mainioksi foorumiksi edistää erilaisten toimijoiden, kuten paikallisyhdistyksien ja viranomaisten, välistä kommunikaatiota.

Vauhtia vesienhoitoon II on KVVY:n ja Etelä-Suomen Salaojakeskuksen yhteishanke, joka jatkuu vuoden 2021 loppuun. Hankkeessa KVVY vastaa kunnostusneuvonnasta ja verkostotyöstä.

 
 

 

Teksti ja lisätietoja:

Ympäristöasiantuntija Hanna Arola, Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry, etunimi.sukunimi@kvvy.fi, p. 03 2461 322

Vauhtia vesienhoitoon II

Alueellinen vesistökunnostusverkosto


Kohderyhmä: