Jari Nuutinen

Jari Nuutinen

Kemisti

FT (Orgaaninen kemia), Joensuun yliopisto

Yhteystiedot

Sähköposti: etunimi.sukunimi@syke.fi
Puhelin: +358 295 251 467

Suomen ympäristökeskus (Syke)
Tutkimusinfra
Vertailumittaukset
Mustialankatu 3, 00790 Helsinki

Nykyinen tehtävä

Kuulun Syken vertailumittaukset-ryhmään ja työtehtäväni keskittyvät ympäristöalan menetelmästandardointiin. Toimin ympäristöalan standardoinnin toimialayhdyshenkilönä Syken ja Suomen standardisoimisliitto SFSn sopimuksen mukaisesti. Toimin Syken asettamissa ympäristöalan standardoinnin ryhmissä puheenjohtajana tai sihteerinä sekä ”CEN/TC 230/WG28 DNA and eDNA methods” -työryhmän sihteerinä.

Osallistun asiantuntijana vertailumittauksissa ja pätevyyskokeissa, joita Proftest SYKE järjestää laboratorioille. Osallistun myös kansainvälisiin kehityshankkeisiin ja työskentelen niissä laboratoriotoiminnan ja ympäristöanalytiikan asiantuntijana.

Laadin Hertta-rekisteriin orgaanisen kemian yhdisteiden DB-koodeja.

Tutkimus- ja asiantuntijaosaaminen

  • Ympäristöalan menetelmästandardointi
  • Ympäristöanalytiikka, orgaaninen kemia
  • Massaspektrometria

Taustaa

Väittelin vuonna 2001 Joensuun yliopiston kemian laitoksella orgaanisen kemian ryhmässä. Olen työskennellyt Suomen ympäristökeskuksen laboratoriossa kemistinä vuoden 2003 alusta alkaen. Aikaisimmin toimin ympäristökemian tutkimus -ryhmässä ja sen edeltävissä ryhmissä orgaanisen kemian laite- ja menetelmävastaavana, sekä orgaanisen kemian analytiikan asiantuntijana vertailukokeissa ja vientihankkeissa. Vuoden 2019 alussa siirryin metrologia ryhmään perehtymään eurooppalaiseen (CEN, European Committee for Standardization) ja kansainväliseen (ISO, International Organization for Standardization) ympäristöalan menetelmästandardointiin liittyviin tehtäviin. Vuoden 2020 alusta alkaen olen toiminut ympäristöalan standardoinnin toimialayhdyshenkilönä. Syke on yksi Suomen standardisoimisliiton (SFS) toimialayhteisö, vastuualueena ympäristöalan menetelmien standardointi. Toimin Syken asettamissa ympäristöalana standardoinnin työryhmissä puheenjohtajana tai sihteerinä. Tehtäviini kuuluu äänestää seurantaryhmien esitysten mukaisesti CENstä ja ISOsta tulleista standardiehdotuksista. Toimin myös eurooppalaisen standardointijärjestön ”CEN/TC 230/WG28 DNA and eDNA methods” -työryhmän sihteerinä.

Organisaatiouudistuksen jälkeen siirryin Tutkimusinfrayksikön Vertailumittaukset-ryhmään.

Julkaistu 23.1.2020 klo 13.17, päivitetty 12.1.2023 klo 16.14

Kohderyhmä: