Alkuviikon sateet ja tulvat ennakoituja pienempiä Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla

Tiedote 3.11.2020 klo 13.02

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja Tulvakeskus tiedottavat

Lapväärtinjoki virtaa Peruksen kohdalla 28.10.2020. © Kuva: Liisa Maria Rautio

Maanantain ja tiistain välinen sade jäi osin ennakoitua pienemmäksi. Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella satoi keskimäärin 15–25 mm ja suurimmat sateet olivat noin 30 mm Vaasan lähiympäristössä. Kohtuullisten sademäärien seurauksena alueen tulvariski on pienentynyt, eikä asutukselle ennusteta aiheutuvan tulvavahinkoja. Paikoitellen vesi voi nousta pelloille ja metsiin ja pienemmille teille Vaasan eteläpuolisissa pienissä vesistöissä, kuten Maalahdenjoella, Närpiönjoella ja Teuvanjoella.

Vaasan eteläpuolisten pienten jokien tämän viikon tulvahuippu ajoittuu pääosin tiistain iltapäivän ja keskiviikkoaamun välille. Tulvahuipun ennustetaan olevan suuruusluokaltaan samaa tasoa kuin viime viikolla. Lähipäivien sademäärät ovat vähäisiä ja pohjalaisjokien vedenpinnat ja virtaamat laskevat loppuviikolla ajankohdan keskimääräiselle tasolle.

Pohjalaismaakuntien alueella maaperä on eritäin märkää, ja ojat ovat monin paikoin täynnä vettä. Jos lähiviikkoina saadaan voimakkaita sateita, voi alueen tulvatilanne muuttua nopeasti.

Linkkejä

Twitter

Lisätietoja

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus:

  • Vesistöpäällikkö Liisa Maria Rautio, p. 0295 027 919
  • Ryhmäpäällikkö Kim Klemola, p. 0295 027 829
  • Johtava vesitalousasiantuntija Katja Haukilehto, p. 0295 027 794
  • Vesitalousasiantuntija Juhani Huhtamäki, p. 0295 027 806

Tulvakeskus / Suomen ympäristökeskus SYKE:

  • Johtava hydrologi Bertel Vehviläinen, p. 0295 251 731, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

.............................................................................

Tulvakeskus

Tulvakeskus on Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteinen palvelu, joka perustuu tiiviiseen yhteistyöhön ELY-keskusten ja pelastuslaitosten kanssa.


Kohderyhmä: