Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Kohti ekosysteemitilinpitoa ESTAT-EEA

+ Näytä tiedot

Hankkeen perustiedot

AJANKOHTAISTA

Onko tili plussalla vai miinuksella? Miten huomioida arktinen luontopääoma ja
biodiversiteetti kansantalouden tilinpidossa?

Suomen ympäristökeskuksen koordinoimat hankkeet Arktisten vesien luontopääoma (CAPITAL) ja Ekosysteemitilinpidon kehittäminen Suomessa (ESTAT-EEA) ovat päättymässä. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta, sekä tapaamaan aihepiirin parissa työskenteleviä tutkijoita ja asiantuntijoita. Projektit tarjoavat myös pikkupurtavaa ja glögiä.

päivä: 17.12.2018
kellonaika: klo 13-15:30
paikka: Latokartanonkaari 9 Tiimi A4 1.krs

Ohjelma löytyy alla olevasta kutsusta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 10.12. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/013651A856D91131

Kutsu pikkujouluseminaariin -Onko tili plussalla vai miinuksella? (pdf, 161 kt)

 

ESTAT-EEA -hankkeen tavoitteena on täydentää KIP INCA –hankkeen (the Knowledge Innovation Project) EU-tason kehitystyötä kokeellisella työllä, joka testaa kokeellisen ekosysteemitilinpidon (the System of Environmental-Economic Accounting – Experimental Ecosystem Accounting SEEA-EEA) viitekehystä Suomessa noudattaen menetelmällisiä edistysaskeleita, joita on jo saavutettu MAES (Mapping and Assessment of Ecosystems and their Services) ja KIP INCA3 -työssä.

Hanke keskittyy kansallisten valmiuksien parantamiseen ekosysteemitilinpidon edistämiseksi, puutteiden ja mahdollisuuksien löytämiseen yleisesti sekä kolmen esimerkkitapauksen (kalakannat, hiilen sidonta sekä virkistys ja luontomatkailu) kautta, sekä kansallisten keskeisten sidosryhmien tietoisuuden lisäämiseen ekosysteemitilinpitoon ja tulevaisuuden tarpeisiin liittyen.

Julkaisut

Lai et al. 2018. Bridging the gap between ecosystem service indicators and ecosystem accounting in Finland. Ecological Modelling 377:51-65

Yhteyshenkilö

Petteri Vihervaara, Suomen ympäristökeskus SYKE, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Julkaistu 21.2.2018 klo 16.59, päivitetty 27.11.2018 klo 13.50