Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

WasteLess Karelias

Hankkeen tavoitteena on ehkäistä maaseutualueiden roskaantumista ja parantaa kylien jätehuoltoa Pohjois-Karjalan ja Venäjän Karjalan alueella. Hankkeessa on kaksi kohdekylää Suomesta ja kolme kohdekylää Venäjältä. Kannustamme paikallisia asukkaita, viranomaisia ja yrityksiä kehittämään jätteiden kierrätystä ja maaseudun elinympäristöjä. Tuemme näiden tavoitteiden toteuttamista selvittämällä kylien roskaantumisen nykytilaa sekä asukkaiden valmiuksia ja halukkuutta jätteiden kierrätykseen ja jätteiden synnyn ehkäisyyn. Hankkeessa rakennetaan kohdekyliin jätepisteitä sekä järjestetään paikallisia työpajoja, siivoustalkoita, rajat ylittävä koulujen välinen kilpailu ja jäteaiheinen Trash Art –festivaali.

Seuraa hankkeen tarinaa verkkosivulla sekä WasteLess Tarinaportaalissa!

 

Hankkeen uutisia

Tarinakuusi jätemateriaalista

Uutinen 2.12.2020
Lieksan Metka -kylätalolla järjestettiin marraskuun lopussa WasteLess Karelias -hankkeen jätetaiteen työpaja, jossa tehtiin tarinakuusi. Jätepuusta ja vanhasta aitaverkosta valmistettiin runko, johon kiinnitettiin kenkiä ja muita esineitä. Kuuseen kiinnitetyt kengät kertovat tarinaa käyttäjiensä matkoista. Tarinakuusi myös täydentyy talven aikana Metka -talossa vierailevien esineillä ja tarinoilla. Kuusi pystytettiin talon eteen kadun varteen kaikkien ihailtavaksi ja pimeitä iltoja varten se koristettiin vielä jouluvaloilla.

 

Jätetietoa ja taidetta Juuan koululaisille

Uutinen 24.11.2020
WasteLess Karelias -hanke järjestää yhteistyössä koulujen kanssa perusasteen oppilaille suunnattuja oppiainerajat ylittäviä jätetyöpajoja. Työpajat sisältävät jäteneuvontaa ja siihen liittyviä jätetaiteen työpajoja. Neuvonnassa käydään läpi ja pohditaan yhdessä oppilaiden kanssa jätteiden vaikutusta ympäristöön sekä lajittelun merkitystä. Lisäksi oppilaat seuraavat jätteiden määrää omissa kodeissaan ja miettivät keinoja jätteiden määrän vähentämiseen. Kotitehtävänä on myös kerätä sovittua jätelajia taidetyöpajan materiaaliksi.

 

 
 

 

Julkaistu 16.11.2020 klo 15.36, päivitetty 16.2.2021 klo 10.42