Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Luontopaneeli

Luontopaneeli (kansallinen IPBES-paneeli) edistää tieteen ja poliittisen päätöksenteon välistä vuorovaikutusta luonnon monimuotoisuutta ja ekosysteemipalveluja koskevissa asioissa. Monitieteisen Luontopaneelin puheenjohtajana toimii toisella toimikaudella 2019–2022 professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta.

Kulleroniitty
Monimuotoista perinneympäristöä.  Kuva Riku Lumiaro.
 

Ajankohtaista

Luontopaneeli palkittiin

Luontopaneeli palkittiin Suomen luonnonsuojeluliiton Ympäristöpalkinnolla. Palkinto jaettiin Liittokokouksessa Punkaharjulla Suomen luonnon päivänä.

 

Luontopaneelin tuleva seminaari

Luontopaneeli, Suomen Ilmastopaneeli, Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja Ympäristötiedon foorumi järjestävät 15.5.2019 Helsingissä Oodi-kirjastossa seminaarin, jonka aiheena on "Elonkirjo ehtyy, ilmasto muuttuu - Ilmastopaneeli ja Luontopaneeli kutsuvat toimimaan". Seminaarissa esitellään kansainvälisen luontopaneelin (IPBES) uusi maailmanlaajuinen arvointi monimuotoisuuden ja ekosysteemipalveluiden tilasta.

 

Kansainvälisen luontopaneelin (IPBES) 7. yleiskokous

Kansainvälisen luontopaneelin (IPBES) 7. yleiskokous järjestetään Pariisissa 29.4.-4.5.2019.

 

Luontopaneelin toinen toimikausi on alkanut

Luontopaneelin uutena puheenjohtajana on aloittanut professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. Luontopaneeliin kuuluu yhteensä 21 asiantuntijaa tutkimuslaitoksista, yliopistoista ja valtionhallinnosta. Luontopaneelin toinen toimikausi kattaa vuodet 2019-2022.

 

Suosituksia luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi

Luontopaneeli ja IBC-Carbon-hanke järjestivät huhtikuussa yhteisen työpajan, jonka tuloksena on julkaistu joukko suosituksia luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemipalveluiden turvaamiseksi.

 

Julkaistu 16.12.2015 klo 15.16, päivitetty 7.2.2019 klo 15.09
Kohderyhmä: