Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Avoimet työpaikat

Ilmoitukset avoimista työpaikoista listautuvat sivulle automaattisesti. Jos lista on tyhjä, organisaatiossamme ei tällä hetkellä ole avoimia työpaikkoja. Voit jättää avoimen harjoittelupaikkahakemuksen täyttämällä Avoin harjoittelupaikkahakemus - Suomen ympäristökeskus SYKE -lomakkeen.

 

 • Erityisasiantuntija / erikoistutkija – rakennusten päästö- ja materiaalitiedot
  Suomen ympäristökeskus (SYKE) on ympäristöalan osaavien ammattilaisten innostava työyhteisö. Teemme monitieteistä tutkimusta kestävän yhteiskunnan rakentamiseksi sekä tarjoamme asiantuntijapalveluja ja -ratkaisuja ympäristöongelmiin. Haemme erityisasiantuntijaa/erikoistutkijaa SYKEn kulutuksen ja tuotannon keskukseen määräaikaiseen työsopimussuhteeseen ajalle 1.3.2021 -31.3.2024. Erityisasiantuntijana/erikoistutkijana suunnittelet, johdat ja toteutat vähähiiliseen rakennettuun ympäristöön (erityisesti rakennusten hiilijalanjälkeen, ja materiaalien ja energian käyttöön) liittyviä hankkeita. Välität ja sovellat hankkeessa saavutettuja tietoja yhdessä tiedon käyttäjien kanssa. Tehtävä on sijoitettu SYKEn kulutuksen ja tuotannon keskukseen Helsingin toimipaikkaan. Tarjoamme sinulle modernit työskentelyolosuhteet monitilaympäristössä ja innostavan ja asiantuntevan työyhteisön.
 • Erikoistutkija – Pohjavedet
  Haemme erikoistutkijaa vakituiseen työsopimussuhteeseen. Erikoistutkijan tehtävässä pääset johtamaan ja toteuttamaan monipuolisia tutkimus- ja kehitystehtäviä liittyen pohjavesien hydrologiaan, määrään ja laatuun, niiden muutoksiin sekä pohja- ja pintavesien sekä maaperän vuorovaikutukseen. Tutkimuksesi tavoitteena on tuottaa uutta tutkimustietoa, menetelmiä ja työkaluja pohjavesien kestävän käytön suunnittelua ja hallintaa varten. Johdat alan tutkimusta SYKEssä sekä haet rahoitusta laajoihin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin yhteistyökumppanien kanssa sekä toimit aktiivisesti kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusverkostoissa, asiantuntijaryhmissä sekä edistät yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Tehtävä on sijoitettu SYKEn vesikeskukseen, Helsingin, Oulun, Jyväskylän tai Joensuun toimipaikkaan. Tarjoamme sinulle modernit työskentelyolosuhteet monitilaympäristössä. SYKEssä on etätyömahdollisuus.
 • Tutkimusprofessori – vesivarat muuttuvassa maailmassa
  Haemme tutkimusprofessoria määräaikaiseen työsopimussuhteeseen 1.4.2021- 31.3.2025. Tutkimusprofessorina johdat ja koordinoit vesivaroihin, erityisesti veden hydrologiseen kiertoon liittyvää tutkimusta SYKEn vesikeskuksessa. Tehtävänäsi on kehittää alan kansallista ja kansainvälistä tutkimusta yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Tutkimuksesi tavoitteena on kehittää uusia lähestymistapoja, tutkimusinfrastruktuuria ja menetelmiä laajojen havaintoaineistojen analysointiin ja yhdistämiseen vesivarojen kestävän käytön ja ilmastonmuutoksesta johtuvien äkillisten muutosten ja riskien arvioimiseksi. Tutkimusprofessorina vastaat SYKEssä tutkimusalan sisällön ja osaamisen kehittämisestä kansainvälisesti kilpailukykyiseksi sekä ulkopuolisen rahoituspohjan vahvistamisesta tutkimusalueellasi. Johdat laajoja hankkeita, kehität alasi osaamista SYKEssä, osallistut aktiivisesti kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimusverkostoihin sekä edistät sidosryhmäyhteistyötä. Lisäksi kehität alasi julkaisutoimintaa ja vaikuttavuutta merkittävästi SYKEssä. SYKEssä tutkimusprofessuuri on nelivuotinen ja kausia voi olla maksimissaan kaksi. Arviointikriteerit SYKEn professoripolitiikan mukaisesti: - Tieteellinen julkaisutoiminta suhteessa tutkimusalan kansainväliseen tasoon - Tutkimusrahoituksen hankkiminen hankkeiden tai osahankkeiden johtajana - Tutkimushankkeiden johtaminen ja hanketiimien osaamisen kehittäminen ja ohjaaminen - Tieteenalan kansainväliset tutkijaverkostot ja sidosryhmäyhteistyö sekä muu vaikuttamistyö SYKEn strategiasta käy ilmi kokonaisvaltainen ja systeemisyyteen perustuva lähestymistapamme, painopisteemme ja kestävän kehityksen keskeinen rooli ympäristöasioihin vaikuttamisessa. SYKEn strategiasta, organisaatiosta ja hankkeistamme löydät lisätietoja www.syke.fi sivustosta. Odotamme, että osoitat hakemuksessasi, kuinka tutkimusotteesi ja fokusalueesi täydentävät SYKEn tutkimusta. Tehtävä on sijoitettu SYKEn vesikeskukseen, Helsingin, Oulun, Jyväskylän tai Joensuun toimipaikkaan. SYKEssä on etätyömahdollisuus.
 • Avoin harjoittelupaikkahakemus - Suomen ympäristökeskus SYKE
  Suomen ympäristökeskus ottaa vuosittain yliopistoharjoittelijoita, hakemukset www.aarresaari.net -sivuston kautta. Avoimen harjoittelijapaikkahakemuksen voit jättää täällä. Täytä kaikki pyydetyt kohdat, jotta harjoittelupaikkahakemuksesi osataan kohdentaa oikeaan paikkaan.
https://haku.valtiolle.fi/
Julkaistu 5.7.2013 klo 13.37, päivitetty 18.11.2020 klo 12.42
Aihealue: