Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Vantaan kaupunki

Vantaan kaupunki liittyi ilmastotyön edelläkävijäverkostoon Hinkuun

Vantaan kaupungin ja SYKEn tiedote 1.12.2020  
Vantaa on ensimmäinen pääkaupunkiseudun kunta, joka liittyi Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku) -verkostoon ollen sen 76. jäsen. "Vantaan ilmastotyölle ominaista on kokonaisvaltaisuus. Vantaan Energia luopuu jo vuonna 2022 kivihiilen käytöstä ja kaupunkimme kasvaa uuden yleiskaavan ohjaamana tiivistyen kehittyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle", Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sanoo. 

uusin blogi

 

Martin Forsius, John Loehr ja Niko Nappu: Evon tiedekansallispuisto kannattaa perustaa

Evoon on ehdotettu tiedekansallispuiston perustamista. Se olisi lajissaan maailman ensimmäinen. Evolla tehdään tutkimusta ja pitkäaikaisseurantaa. Tiedekansallispuistossa voitaisiin esitellä koululaisille ja muille kiinnostuneille tutkimusmenetelmiä ja -tuloksia hienon luontokokemuksen kera, kirjoittavat Martin Forsius, John Loehr ja Niko Nappu Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

© Unsplash

Hiilineutraali-uutiskirje 4/2020 Uutiskirjeessä tutustutaan uusiin Hinku-kuntiin sekä kuntien oivaltaviin ilmastoratkaisuihin mm. viherrakentamisessa, energiantuotannossa ja hankinnoissa.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Järvien pinnat korkealla (Tulvakeskus 4.12.) Lue lisää

UUSI POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

 

Taloyhtiöistä tulevaisuuden energiatuottajia – Muutospolut vuoteen 2035 ja murrosareena tiedon yhteistuotannon menetelmänä

Raportissa esitellään noin 30 keinoa, joilla taloyhtiöiden energiarooli voidaan muuttaa tulevaisuudessa passiivisista energian kuluttajista aktiivisiksi energian tuottajiksi.

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
SYKE täyttää 25 vuotta! Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut