Hyppää sisältöön

Muovihaasteiden ratkaisemiseksi on tarjolla lukuisia keinoja Euroopassa

Muovia
 

Tiedote 11.8.2022
Euroopan maissa tehdään lukuisia toimenpiteitä muovien kiertotalouden edistämiseksi ja haitallisten vaikutusten ehkäisemiseksi. Suomen ympäristökeskus SYKE on selvittänyt eri maiden keinovalikoimia. Selvityksessä kävi ilmi, että ongelmien ratkaisemisen suunnitelmallisuudessa ja reagointinopeudessa löytyi eroja maiden välillä.

Lämmin sää on lisännyt sinilevähavaintojen määrää merellä ja sisävesillä

© Ilkka Lastumäki / SYKE

Tiedote 11.8.2022
Sinilevätilanne on huonontunut aiempiin viikkoihin verrattuna lämpimän sään seurauksena. Sisävesillä sinileväkukintoja on nyt havaittu keskimääräistä enemmän, vaikka järvien pintalämpötilat ovat ajankohdalle tyypillisiä. Myös merialueilla on havaittu paikoittain laajojakin sinileväkukintoja. Pitkään jatkuva lämmin ja tyyni sää on omiaan lisäämään sinileväkukintojen määrää. 

Tapahtumat

  • Tuulivoimalat Hailuodon tien varrella Tutkimusseminaari: New understandings of security and geopolitics for climate change and advancing energy transition 18.8.2022 klo 12.30
    Suomen Akatemian rahoittaman tutkimushankkeen IDEALE: “Interplay between National Defence, Security and Low-Carbon Energy Policies: a Sustainability Transitions Perspective”(2019-2024) tiimoilta järjestettävässä tutkimusseminaarissa kuullaan puheenvuoroja asiantuntijoilta etenkin energiajärjestelmän muutoksen tuomiin haasteisiin geopolitiikan, ilmastopolitiikan ja energiapolitiikan näkökulmista.
  • Itämeripäivä 2022 Arandan avoimet ovet Itämeripäivä 25.8.2022: Arandan avoimet ovet 25.8.2022 klo 12.00
    Itämeripäivän tapahtuma Pakkahuoneenlaiturissa Helsingin Eteläsatamassa. Avoimet ovet merentutkimusalus Arandalla. Telttakylässä Itämeritietoa ja tekemistä kaiken ikäisille. Tule tutustumaan Itämeren saloihin ja eri toimijoiden työhön yhteisen meremme hyväksi!
Lisää tapahtumia

Uusin blogi

 

Mika Marttunen ja Miika Kajanus: Miten Ukrainan sota vaikuttaa maankäyttösektorin ilmastotoimiin?

Venäjän hyökättyä Ukrainaan huoltovarmuus, energiaturvallisuus ja ruokaturva ovat korostuneet aivan uudella tavalla. Hallitus on linjannut, että ilmastotoimenpiteitäkin toteutetaan huoltovarmuus edellä. SysteemiHiili-hankkeessa olemme keskustelleet siitä, miten sodan vaikutukset tulisi huomioida hankkeessamme. Hanke edistää kestävää ja ilmastoviisasta maankäyttöä systeemisillä tarkasteluilla ja hiilivirtoja mallintamalla, kirjoittavat Mika Marttunen ja Miika Kajanus Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Kukkivia tuomia

Circnews 2/2022 - uutiskirje kiertotaloudesta

Vähiin käy ennen kuin loppuu! Circwaste-hankkeessa kootaan tuloksia ja valmistaudutaan viimeiseen vuoteen vaikuttavan viestinnän avulla. Vaikuttavuudesta puhuttiin myös hankkeen monitoroinnissa, johon osallistui EU:n edustaja, vanhempi projektisuunnittelija Aurelio Politano CINEA:sta. Näistä ja monesta muusta voit lukea tästä uutiskirjeestämme. Toivotamme kaikille rentouttavaa kesää!

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

SYKEn vastuullisuusraportti

Tavoitteena yhteiskunnan kestävyysmurros ja päästövähennykset

SYKE on julkaissut vastuullisuusraportin oman toimintansa vaikutuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin vuonna 2021. Raportissa kuvataan myös SYKEn oman toiminnan vastuullisuuden johtamista ja hiilijalanjälkeä.

Luontosuhdebarometri

Suomalaisten huoli luonnon tilasta kasvanut – luontokato tunnistetaan nyt merkittäväksi uhaksi

Luontosuhdebarometrilla selvitettiin suomalaisten suhdetta luontoon ja sen monimuotoisuuden turvaamiseen.

Uusi teemasivusto

Ekosysteemitilinpidon avulla kohti kestävää yhteiskuntaa

Ekosysteemitilinpito laajentaa perinteistä kansantalouden tilinpidon järjestelmää ottamalla kokonaisvaltaisesti huomioon niin luonnon ekosysteemipalveluiden tuomat hyödyt kuin ihmistoiminnan luonnolle aiheuttamat haitat ihmiskunnalle ja taloudelliselle toiminnalle.

Kestävyysloikka

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä! 

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä! SYKEn kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.  

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut