Hyppää sisältöön

Syksyisiä sinileväkukintoja havaittu Suomen rannikoilla ja järvillä

© Sirpa Lehtinen

Uutinen 29.9.2022
Sinilevää on esiintynyt syyskuun aikana paikoin sekä merellä että järvillä. Myös turkoosin sinistä maalimaista sinilevämassaa on ollut nähtävissä rannoilla. Turkoosi väri aiheutuu hajoavista sinileväsoluista vapautuvasta fykosyaniini-yhteyttämisväriaineesta.

Avoin tieto ja tutkimus edistävät kestävyysmurrosta

© Kai Widell

Uutinen 28.9.2022
Kestävyysmurroksen ja avoimen tieteen yhtymäkohdista keskusteltiin Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivillä touko-kesäkuun taitteessa. Tilaisuuden järjestivät yhteistyössä Suomen ympäristökeskus ja Avoimen tieteen koordinaatio. Kesäpäivien keskeisenä viestinä avoimen tieteen vaikutuksista voidaan pitää sen aikaansaama sitoutuminen ja osallisuus sekä tutkittuun tietoon perustuva toiminta.

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Uusin blogi

 

Marja Salo ja Laura Salmivaara: Ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää kulutuksen nopeaa muutosta

Arjen sujuvuutta ja energian ja tavaroiden saatavuutta ovat viime aikoina heilauttaneet nykysukupolville ennennäkemättömät kriisit: koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssota. Ilmasto- ja luontokriisit eivät kuitenkaan ole hävinneet minnekään, ja toimistamme riippuu, saadaanko kriisien aiheuttamat murrokset valjastettua vauhdittamaan muutosta kohti kestävämpää kulutusta ja hiilineutraaliutta, kirjoittavat Marja Salo ja Laura Salmivaara Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

 

Vesikirjeessä asiaa kemikaaliturvallisuudesta, vesien kemiallisesta tilasta sekä suojelun ja kunnostuksen yhteensovittamisesta

Suomen ympäristökeskuksen toimittama Vesikirje kertoo jälleen vesiensuojelun ja vesialan ajankohtaisista aiheista. 

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

SYKEn vastuullisuusraportti

Tavoitteena yhteiskunnan kestävyysmurros ja päästövähennykset

SYKE on julkaissut vastuullisuusraportin oman toimintansa vaikutuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin vuonna 2021. Raportissa kuvataan myös SYKEn oman toiminnan vastuullisuuden johtamista ja hiilijalanjälkeä.

Muovi

Muovit, ympäristö ja kiertotalous

Tietoa muovien kiertotaloudesta ja roskaantumisesta löytyy nyt materiaalitkiertoon.fi/muovit

Uusi teemasivusto

Ekosysteemitilinpidon avulla kohti kestävää yhteiskuntaa

Ekosysteemitilinpito laajentaa perinteistä kansantalouden tilinpidon järjestelmää ottamalla kokonaisvaltaisesti huomioon niin luonnon ekosysteemipalveluiden tuomat hyödyt kuin ihmistoiminnan luonnolle aiheuttamat haitat ihmiskunnalle ja taloudelliselle toiminnalle.

Kestävyysloikka

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä! 

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä! SYKEn kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.  

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut