Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Sinilevähavainnot lisääntyneet sekä järvillä että merialueilla, tilanne loppukesälle tyypillinen

 © SYKE-aineisto, sisältää muokattua Copernicus Sentinel-2 -dataa (2021)

Tiedote 29.7.2021
Sinilevää on havaittu sisävesillä edellistä viikkoa runsaammin. Havainnot painottuvat Suomen eteläosien reheviin järviin ja reheviin lahtiin. Rannikoilla ja Saaristomerellä sinileväkukinnat ovat runsastuneet. Avomerellä merkittäviä pintalevälauttoja on esiintynyt vain Selkämerellä ja Suomenlahden länsiosassa. Loppukesällä sinileväkukinnoista vapautuva pigmentti voi värjätä vettä ja rantoja turkoosinsiniseksi.

Uusin blogi

 

Eeva Primmer ja Mikael Hildén: Metsien käyttö ja kestävyys tarvitsevat eurooppalaista yhteistyötä

SYKEn tutkimusjohtaja Eeva Primmer ja ilmastonmuutoksen strategisen ohjelman johtaja Mikael Hildén pohtivat Ratkaisuja-blogissaan metsästrategiaa: mikä on sen rooli, miten se ohjaa ja mihin se asettuu EU:n, jäsenvaltioiden ja kansainvälisen metsäpolitiikan maastossa? Entä onko Suomella jotain salattavaa?

Uusin uutiskirje

 

Hiilineutraali-uutiskirje 3/2021

Lue kiinnostavat ilmastouutiset Hiilineutraali-uutiskirjeestä! Tuoreimmassa numerossa kerrotaan muun muassa kuntien ilmastopäästöjen tilanteesta, Lohjan asuntomessualueen talojen hiilijalanjälkilaskennasta sekä Puolangan biokaasuhankkeesta. 

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Sateet täydentävät vajaita maavesivarastoja (29.7.) Lue lisää

Järvi-meriwiki

 

Tutustu Järvi-meriwikiin ja ilmoita omat havaintosi
Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä Järvi-meriwiki on kaikkien vesien ystävien kohtaamispaikka! Löydä oma lähivetesi, tutustu havaintoihin ja täydennä tietoja omilla kokemuksillasi. Kesällä kaivataan erityisesti havaintoja sinilevästä.

Vesijalanjälkilaskuri

 

Arvioi oma vesijalanjälkesi uudella laskurilla (Vesi.fi)
Vesijalanjälkilaskuri havainnollistaa vedenkulutuksen painopisteet ja auttaa vähentämään kulutusta. Laskurin avulla voi selvittää sekä kotona käytetyn veden että tuotteisiin ja palveluihin sisältyvän veden määrää.

Uusin Policy Brief

 

SYKE Policy Brief: Kestävä tulevaisuus rakennetaan kunnissa
Tulevaisuuden elinvoimainen kunta on kestävyysmurroksen edelläkävijä. Hiilineutraalius, kiertotalous ja luontokadon pysäyttäminen on nivottava kunnan maankäytön suunnitteluun ja kaikkeen toimintaan. Arjen kestävät valinnat on tehtävä kuntalaisille helpoiksi.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

 

Keinot vähentää kertakäyttöisten muovituotteiden kulutusta
Uusi direktiivi edellyttää muovin käytön vähentämistä kertakäyttöisissä ateriapakkauksissa ja juomamukeissa. Raportissa tarkastellaan kertakäyttöisten muovituotteiden kulutuksen vähentämiskeinoja.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut