Hyppää sisältöön

Päiväperhosten seuranta tehostunut tekniikan kehittyessä

Nokkosperhonen
Nokkosperhonen. Kuva Mikko Kuussaari.

Uutinen 28.11.2022
Tuoreeseen raporttiin on koottu Maatalousympäristön päiväperhosseurannan tulokset 2000-luvulta. Päiväperhosten määrät ovat olleet lievässä laskussa, mutta osa lajeista on myös runsastunut. Tulevaisuudessa alustavat tiedot kuluvan vuoden päiväperhosten kannanmuutoksista saadaan käyttöön jo lokakuussa.

Ennakkotieto: Kuntien ilmastopäästöt laskivat 3,1 prosenttia vuonna 2021

Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöt sektoreittain vuosina 2005‐2021. © SYKE

Tiedote 22.11.2022
Suomen ympäristökeskuksen laskelman mukaan kuntien yhteenlasketut ilmastopäästöt vähenivät 3,1 prosenttia vuonna 2021 edellisvuoteen verrattuna. Päästöt vähenivät lähes kaikilla sektoreilla, mutta kasvanut lämmitystarve hidasti rakennusten lämmityksen päästövähennystahtia.

 

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Uusin blogi

 

Emilia Suomalainen ja Jani Lukkarinen: Liikennepolitiikkaan tarvitaan kokonaiskuva

Vipuvaikutuskohdat ovat monimutkaisten järjestelmien, kuten esimerkiksi energia- ja kierLiikenteen päästöjä tulee leikata rajusti jo tällä vuosikymmenellä. Käynnissä on kuitenkin monia kestävyys- ja ilmastotavoitteiden vastaisia trendejä, kuten citymaastureiden yleistyminen, lentoliikenteen kasvu ja autokeskeinen yhdyskuntarakenne. Tarvitsemme keinoja, joilla puuttua näihin kehityskulkuihin. Keinoja on kuitenkin vaikea etsiä ilman liikennepolitiikan kokonaiskuvaa, kirjoittavat Emilia Suomalainen ja Jani Lukkarinen Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Ennallistettua metsää
Ennallistettua valkoselkäkoivikkoa. Kuva Riku Lumiaro.

Luonnon kirjo -uutiskirje 5/2022

Juuri ilmestyneessä Luonnon kirjossa välitetään vastauksia kysymyksiin EU:n ennallistamisaloitteesta, ministeriesittelyitä, tietoa pölyttäjäseurannoista, sisävesiluonnosta ja kosteikoista, kestävän kehityksen strategiasta ja vieraslajeista sekä SusiLifen kuulumisia.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

SYKEn vastuullisuusraportti

Tavoitteena yhteiskunnan kestävyysmurros ja päästövähennykset

SYKE on julkaissut vastuullisuusraportin oman toimintansa vaikutuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin vuonna 2021. Raportissa kuvataan myös SYKEn oman toiminnan vastuullisuuden johtamista ja hiilijalanjälkeä.

Muovi

Muovit, ympäristö ja kiertotalous

Tietoa muovien kiertotaloudesta ja roskaantumisesta löytyy nyt materiaalitkiertoon.fi/muovit

Uusi teemasivusto

Ekosysteemitilinpidon avulla kohti kestävää yhteiskuntaa

Ekosysteemitilinpito laajentaa perinteistä kansantalouden tilinpidon järjestelmää ottamalla kokonaisvaltaisesti huomioon niin luonnon ekosysteemipalveluiden tuomat hyödyt kuin ihmistoiminnan luonnolle aiheuttamat haitat ihmiskunnalle ja taloudelliselle toiminnalle.

Kestävyysloikka

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä! 

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä! SYKEn kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.  

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut