Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Unsplash

Ilmastouutisointi pitää pintansa Suomessa ja maailmalla

Tiedote 10.5.2021
Ilmastouutisointi pitää pintansa Suomessa ja maailmalla. Ilmastokeskusteluun tarvitaan kuitenkin enemmän laatua, ei määrää. Koneoppiminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia ympäristöuutisoinnin määrän ja laadun seurantaan.

uusin blogi

 

Suvi Huttunen ja Riikka Paloniemi: Ihmisiä kestävyysmurroksessa

Seurasimme hallituksen puoliväliriihen turvekeskustelua kiinnostuneina: valtakunnan politiikan kiistakysymykset kietoutuvat nopeasti paitsi omaan elämään, kotipuutarhaan ja mökkirantaan, myös turveyrittäjän ja energiantuottajan arkeen. Kestävyystutkijoina ryhdyimme pohtimaan turvetuotantoa kestävyysmurroksena ja ihmisten roolia murroksen keskellä, kirjoittavat Suvi Huttunen ja Riikka Paloniemi Ratkaisuja -blogissaan.

Tapahtumat

  • Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva Esteistä kohti ratkaisuja: miten nopeuttaa hukka- ja ympäristölämmön käyttöönottoa kaukolämpöverkoissa? 25.5.2021 klo 9.00
    SYKEn tutkimuksessa on tunnistettu hukka- ja ympäristölämmön hyödyntämisen esteitä ja edistämiskeinoja kaukolämpöverkoissa energiayhtiöiden, konesalien, kiinteistönomistajien ja jätevesilaitosten näkökulmasta. Kaukolämpö aiheuttaa liikenteen ja maatalouden ohella suurimman osan kuntien kasvihuonekaasupäästöistä, joten hukka- ja ympäristölämmön hyödyntämisen vauhdittaminen on tärkeää hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. Tervetuloa verkkoseminaariin 25.5. klo 9-11 kuulemaan lisää!
  • img Kestävä ravitsemus ja kuntien ruokapalvelut 25.5.2021 klo 15.00
    Kunnilla on iso vastuu järjestää päiväkotien ja koulujen ruokailu kestävästi. Kaikille yhtäläinen oikeus kouluruokailuun on tasapainottanut sosio-ekonomisia eroja ravitsemuksessa. Kestävä ravitsemus huomioi myös vaikutukset ympäristöön ja ilmastoon. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan mitä kuntien ruokapalvelut voivat osallistua ilmastotalkoisiin ja tukea lasten ja nuorten kestävää ravitsemusta.
Lisää tapahtumia

Uusin uutiskirje

© Just food/SYKE

Just food News 1/2021 Pohdiskelua tiedontarvitsijoista ja tutkimuksen vaikuttavuudesta:

Strategisen tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi. Siksi tutkimusaiheet valikoituvat yhteiskunnan ajankohtaisia kysymyksiä valottaviksi. Lisäksi tärkeää on, että tutkimustieto saavuttaa tarvitsijansa. 

Hankkeena meillä on vastuu siitä, että tutkimus etenee ja päätösten valmistelijat ja tekijät saavat käyttöönsä tietoa sopivasti paketoituna. Lisäksi tärkeää on ottaa sidosryhmiä mukaan tutkimustyöhön - sellaisiakin ryhmiä, jotka eivät muuten tule kuulluiksi, kirjoittaa Kaisa Karttunen kevään uutiskirjeessä.

Kaikki uutiskirjeet

Vesi- ja tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Lämpenevä sää kääntää Pohjois-Suomen joet nousuun (11.5.) Lue lisää

Rakentamisen päästötietokanta

 

Rakentamisen päästötietokanta CO2data.fi tarjoaa puolueetonta tietoa Suomessa käytettävien rakennustuotteiden ilmastovaikutuksista kuten hiilijalan- ja kädenjäljestä, materiaalitehokkuudesta sekä kierrätettävyydestä.

Suomen jätehuollon menestystarina

Korkealaatuiset jätehuollon ratkaisut ovat edellytys turvallisen ja puhtaan elinympäristön säilymiselle. Tutustu videoon Suomen jätehuollon onnistumisista!

Uusi julkaisu

 

Liikenteen terveysvaikutukset Suomessa ja suurimmissa kaupungeissa
Aktiivista liikkumista lisäämällä ja moottoriliikennettä vähentämällä voidaan saavuttaa merkittäviä terveyshyötyjä.

UUSIN POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut