Hyppää sisältöön

Kuuntelimme oppilaiden ääntä kouluruokailusta ja yllätyimme, tuloksena kestävän kouluruokailun keittokirja

Makuraadeissa etenkin silakkakiusauksen suuri suosio yllätti ruokapalvelut. Oppilaat suhtautuivat silakkakiusaukseen ennakkoluulottomasti ja se nousi lopulta yhdeksi Helsingin makuraatien suosikkiruoaksi. © Petteri Hautamaa

Tiedote 18.5.2022
Kouluruokakeskustelu liha- ja kasvisruoan välillä käy kuumana. Oppilaiden mielissä tämä on kuitenkin toissijaista. Aikuisten asettamat lokerot eivät edistä reilua ruokamurrosta, vaan pahimmillaan jarruttavat sitä. Nuorille kouluruokailussa tärkeintä on yhteisöllinen ja rauhallinen ruokailuhetki, jossa tarjolla on monipuolista ja hyvänmakuista ruokaa.

Tapahtumat

  • Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2022 31.5.2022 klo 11.30
    Miten tuottaa avoimella tiedolla kestävyysmurrosta? Miten pitkäaikaisilla ympäristöseurannoilla hallitaan ja hillitään ilmastonmuutosta ja luontokatoa? Miten kestävyyttä edistävät aineistot saadaan vaikuttavammin käyttöön? Avoimen tieteen kesäpäivät 2022 pureutuvat ja perehtyvät kestävyyden ja avoimen tieteen solmukohtiin.
  • img Vaikuttavuutta kuntien ja yritysten väliseen ilmastoyhteistyöhön 14.6.2022 klo 15.00
    Ilmastoyhteistyö eri organisaatioiden kanssa on noussut tärkeäksi ulottuvuudeksi kuntien ilmastotyössä, ja sitä voidaan pitää jo lähes perusedellytyksenä kunnan asettamien ilmastotavoitteiden saavuttamiselle. Webinaarissa kuullaan kahden pro gradun yrityshaastattelujen tuloksista sekä vaikuttavuuden arvioinnista, joka toteutettiin kunnan erilaisia keinoja kokoavalle toimintamallikirjastolle.
Lisää tapahtumia

Uusin blogi

 

Virpi Junttila: Tarkoittaako tutkimustuloksen epävarmuus epävarmaa tutkijaa?

Kiistanalaisten tutkimustulosten epävarmuudesta ei usein haluta kertoa, koska se on omiaan leimaamaan koko tutkimustuloksen epävarmaksi. Epävarmuuden määrittäminen on kuitenkin tärkeä osa tutkimusta. Somekanavilla ja medioissa keskusteleva yleisö tarvitseekin selkeää tietoa epävarmuuden käsitteestä ja sen tulkinnasta, kirjoittaa Virpi Junttila Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Kukkivia tuomia

Luonnon kirjo 3/2022

Uusimmassa Luonnon kirjossa kerrotaan Suomen biodiversiteettistrategian valmistelusta, YK:n biodiversiteettisopimuksen COP-15 -kokouksen valmisteluista, saimaannorpan ja metsäpeuran suojelusta, Sotka-, BIODIVERSA- ja Letot-hankkeista sekä Ylen Punaisen listan -pelastajat -kampanjasta.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

SYKEn vastuullisuusraportti

Tavoitteena yhteiskunnan kestävyysmurros ja päästövähennykset

SYKE on julkaissut vastuullisuusraportin oman toimintansa vaikutuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin vuonna 2021. Raportissa kuvataan myös SYKEn oman toiminnan vastuullisuuden johtamista ja hiilijalanjälkeä.

Uusi teemasivusto

Elinkaariarviointi tukee kestävyysmurrosta

Elinkaariarviointia (LCA) käytetään monimutkaisten arvoketjujen tutkimiseen niiden ympäristövaikutusten ymmärtämiseksi. SYKE tekee LCA-tutkimusta tuottaen tietoa ja osaamista kestävyysmurroksen päätöksenteon tueksi.

Kestävyysloikka

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä! 

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä! SYKEn kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.  

IPCC-raportti

Ilmastonmuutos on vaikuttanut vakavalla tavalla luontoon ja ihmisiin

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC toteaa 28.2.2022 julkaisemassaan raportissa, että ilmastonmuutos on vakava uhka ihmisten hyvinvoinnille. Yli kolme miljardia ihmistä asuu erittäin haavoittuvissa olosuhteissa. Ilmastonmuutoksen hillintätoimien lisäksi tarvitaan entistä tehokkaampia sopeutumistoimia.

Uusin Policy Brief

SYKE Policy Brief: On kestävyysmurroksen aika

On aika siirtyä yksittäisten ympäristöongelmien ratkaisemisesta koko yhteiskunnan läpileikkaavaan kestävyysmurrokseen. Kestävyysmurroksella tarkoitetaan asumisen, energiantuotannon, liikenteen ja ruokaketjun järjestelmien ripeää sovittamista ympäristön kantokyvyn rajoihin.

Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut