Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Shutterstock

Jätteet kiertämään kotitoimistoissa

Uutinen 6.5.2021
Korona-aikana yhä useampi työntekijä on siirtynyt työskentelemään etänä kotitoimistoilta käsin. Kun kotona vietetään enemmän aikaa, syntyy siellä myös enemmän jätteitä. Suomen ympäristökeskus on laatinut oppaan ja vinkkilistan kotitoimistojen lajittelun motivoimiseksi ja tiedon lisäämiseksi sekajätteen vähentämisen merkityksestä.

uusin blogi

 

Suvi Huttunen ja Riikka Paloniemi: Ihmisiä kestävyysmurroksessa

Seurasimme hallituksen puoliväliriihen turvekeskustelua kiinnostuneina: valtakunnan politiikan kiistakysymykset kietoutuvat nopeasti paitsi omaan elämään, kotipuutarhaan ja mökkirantaan, myös turveyrittäjän ja energiantuottajan arkeen. Kestävyystutkijoina ryhdyimme pohtimaan turvetuotantoa kestävyysmurroksena ja ihmisten roolia murroksen keskellä, kirjoittavat Suvi Huttunen ja Riikka Paloniemi Ratkaisuja -blogissaan.

Tapahtumat

  • img Rakennusten energiakulujen säästö energiatehokkuuden ja älyohjauksen avulla 11.5.2021 klo 15.00
    Huoneistojen älykkäällä lämmönohjauksella ja muilla rakennusten energiatehokkuustoimilla voi säästää energiaa ja rahaa. Tervetuloa webinaariin kuulemaan ja kysymään, miten älyohjaus ja muut kiinteistöjen energiatehokkuustoimet vaikuttavat kiinteistöjen käyttöön, käyttökustannuksiin ja arvoon.
  • Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva Esteistä kohti ratkaisuja: miten nopeuttaa hukka- ja ympäristölämmön käyttöönottoa kaukolämpöverkoissa? 25.5.2021 klo 9.00
    SYKEn tutkimuksessa on tunnistettu hukka- ja ympäristölämmön hyödyntämisen esteitä ja edistämiskeinoja kaukolämpöverkoissa energiayhtiöiden, konesalien, kiinteistönomistajien ja jätevesilaitosten näkökulmasta. Kaukolämpö aiheuttaa liikenteen ja maatalouden ohella suurimman osan kuntien kasvihuonekaasupäästöistä, joten hukka- ja ympäristölämmön hyödyntämisen vauhdittaminen on tärkeää hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. Tervetuloa verkkoseminaariin 25.5. klo 9-11 kuulemaan lisää!
Lisää tapahtumia

Uusin uutiskirje

© Just food/SYKE

Just food News 1/2021 Pohdiskelua tiedontarvitsijoista ja tutkimuksen vaikuttavuudesta:

Strategisen tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi. Siksi tutkimusaiheet valikoituvat yhteiskunnan ajankohtaisia kysymyksiä valottaviksi. Lisäksi tärkeää on, että tutkimustieto saavuttaa tarvitsijansa. 

Hankkeena meillä on vastuu siitä, että tutkimus etenee ja päätösten valmistelijat ja tekijät saavat käyttöönsä tietoa sopivasti paketoituna. Lisäksi tärkeää on ottaa sidosryhmiä mukaan tutkimustyöhön - sellaisiakin ryhmiä, jotka eivät muuten tule kuulluiksi, kirjoittaa Kaisa Karttunen kevään uutiskirjeessä.

Kaikki uutiskirjeet

Vesi- ja tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Pohjois-Suomen joet kääntyvät nousuun alkuviikosta (8.5.) Lue lisää

Rakentamisen päästötietokanta

 

Rakentamisen päästötietokanta CO2data.fi tarjoaa puolueetonta tietoa Suomessa käytettävien rakennustuotteiden ilmastovaikutuksista kuten hiilijalan- ja kädenjäljestä, materiaalitehokkuudesta sekä kierrätettävyydestä.

Suomen jätehuollon menestystarina

Korkealaatuiset jätehuollon ratkaisut ovat edellytys turvallisen ja puhtaan elinympäristön säilymiselle. Tutustu videoon Suomen jätehuollon onnistumisista!

Uusi julkaisu

 

Liikenteen terveysvaikutukset Suomessa ja suurimmissa kaupungeissa
Aktiivista liikkumista lisäämällä ja moottoriliikennettä vähentämällä voidaan saavuttaa merkittäviä terveyshyötyjä.

UUSIN POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut