Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Simon Stübbe.

Kuinka globaalit muutokset vaikuttavat Suomen maatalous- ja elintarvikealan tulevaisuuteen?

Uutinen 17.2.2021 Suomen ympäristökeskus ja Luonnonvarakeskus
Suomen maa- ja elintarviketalouden tulevaisuus on riippuvainen maailmanlaajuisista kehityskuluista sekä siitä, kuinka tuleviin muutoksiin Suomessa reagoidaan. Tulevina vuosikymmeninä yhteiskunnat tulevat muuttumaan tavalla, jota on vaikea ennakoida. Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Suomen ympäristökeskuksen tutkijoiden tuottamassa artikkelissa maalataan neljä vaihtoehtoista kuvaa siitä, millaiseksi Suomen maatalous- ja elintarvikeala muovautuvat tulevaisuudessa.

uusin blogi

 

Mikael Hildén, Annukka Berg ja Hanna Salo: Ryhtiä Suomen kiertotalouteen

Kiertotaloudelle on perusteltua asettaa määrällisiä tavoitteita, kuten Suomen kiertotalouden strategisessa ohjelmassa on tehty. Ohjelman ehdottamissa toimissa kuitenkin korostuvat pehmeät kannusteet, vaikka murroksen toteuttaminen tulee todennäköisesti vaatimaan sekä vahvaa taloudellista ohjausta että sääntelyä, kirjoittavat Mikael Hildén, Annukka Berg ja Hanna Salo Ratkaisuja-blogissaan

Tapahtumat

  • Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva Aurinkosähkön hyödyntäminen taloyhtiöissä hyvityslaskentamallilla 16.3.2021 klo 15.00
    Aurinkosähkön hyödyntäminen on nyt taloyhtiöille kannattavampaa ja helpompaa lakimuutosten johdosta. Tervetuloa webinaariin kuulemaan ja kysymään, miten lainsäädäntö muuttui ja miten taloyhtiöt voivat hyödyntää hyvityslaskentaa käytännössä.
  • Tuulimyllyt Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja 22.4.2021 klo 9.00
    Tilaisuus tarjoaa kunnille kestävyyden eri teemoja edustavissa kuntaverkostoissa tuotettua uusinta tietoa kestävää kehitystä tukevista ratkaisuista, toimintamalleista ja menetelmistä sekä näitä tavoitteita tukevista ajankohtaisista rahoitusmahdollisuuksista.
Lisää tapahtumia

Uusin uutiskirje

Kuva Kai Widell

Luonnon kirjo 1/2021 Tuoreimmassa Luonnon kirjossa on juuri aloittaneen SYKEn pääjohtajan Leif Schulmanin haastattelu luonnon monimuotoisuudesta, uusista kansainvälisistä monimuotoisuustavoitteista, kansallispuistojen kasvavasta suosiosta, Oulun uudesta luonnonsuojelualueesta, meriluonnon suojelusta, kosteikkojen kunnostamisesta ja tietoa digitaalisen sekvenssi-informaation (DSI) käytöstä.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Lämmin sää nostaa jokien vedenkorkeuksia Lounais- ja Etelä-Suomessa (26.2.) Lue lisää

UUSIN POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

 

Kiertotalous maankäytön suunnittelussa. Kaavoitus kestävän ja luonnonvaroja säästävän kaupunkiympäristön edistäjänä

Raportissa selvitetään, miten kiertotaloutta voidaan maankäytön suunnittelussa edistää eri osa-alueiden kautta, kokonaiskestävyys huomioiden.

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut