Hyppää sisältöön

Vuoden vesistökunnostaja -palkinto Valonialle ja elämäntyöpalkinto Timo Yrjänälle (STTinfo.fi)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Yrjänä palkittiin elämäntyöpalkinnolla. © Kuva: Timo Yrjänän kotiarkisto

Tiedote 12.6.2024 
Vesistökunnostusverkoston Vuoden vesistökunnostaja -palkinto myönnettiin 11.6. kestävän kehityksen organisaatio Valonialle kiitoksena pitkäjänteisestä ja tuloksekkaasta työstä vesistöjen hyväksi. Palkinnon vastaanotti Valonian vesi- ja luontoasiantuntija Jarkko Leka. Elämäntyöpalkinnolla palkittiin puolestaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Yrjänä pitkästä ja ansiokkaasta urasta vesistökunnostusten ja vesiensuojelun parissa. Tunnustukset jaettiin vesistökunnostusalan suurimman vuositapahtuman eli valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston vuosiseminaarissa Rovaniemellä.

Happamat sulfaattimaat hyötykäyttöön – Tutkimuksessa testataan happamien maamassojen neutralointia teollisuuden sivuvirtamateriaaleilla (STTinfo.fi)

© Kuva: Peter Österholm

Tiedote 11.6.2024 
Suomen rannikkoalueet ovat muinaista merenpohjaa. Maan kohoamisen seurauksena alueet sijaitsevat nyt noin 100 metriä merenpinnan yläpuolelle sijoittuvalla vyöhykkeellä. Merenpohjaan kerrostui aikoinaan runsaasti sulfidimuotoista rikkiä, joka nyt kuivalla maalla happamoittaa maaperää. Happamiin sulfaattimaihin liittyvien riskien arvioidaan lisääntyvän ilmastonmuutoksen seurauksena, koska kuivuus lisää entisestään maaperän happamoitumista. Tutkijoiden tavoitteena on edistää happamien sulfaattimaiden ympäristöystävällistä ja rakentamisen kannalta turvallista hyötykäyttöä.

 

Uusin blogi

 

Jari Lyytimäki: Ympäristötiede kannustaa toivetaloudesta reaalitalouteen

Olemme niin tottuneita kuulemaan hälyttäviä viestejä ympäristöongelmista, että kehystämme ympäristötieteen helposti pelkkänä ekologisen kurjuuden kertomuksena. Vaikka tieto luonnonvarojen ylikulutuksesta, saastumisesta ja ekosysteemien heikkenemisestä on tärkeää, yhtä olennaista on tieto, joka auttaa luomaan kestävää ja iloista elämää kaikille, kirjoittaa Jari Lyytimäki Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Hiilineutraali-uutiskirje: "Ilmastonmuutos ei ole hävinnyt minnekään."

Jyri Seppälä
Professori Jyri Seppälä, Suomen ympäristökeskus

Kaikki uutiskirjeet 

 

 

Tulva- ja vesitilanne

Töihin Sykeen

Tutustu Sykeen työpaikkana ja katso millaisia työpaikkoja meillä on avoinna.

Tutkimus- ja kehittämishankkeet

Sykessä on meneillään satoja erilaisia tutkimus- ja kehittämishankkeita

Vastuullisuusraportti

Tavoitteena yhteiskunnan kestävyysmurros ja päästövähennykset

Syke on julkaissut vastuullisuusraportin oman toimintansa vaikutuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin vuonna 2023.

Uutta ilmastotyöstä

Työkaluja ilmastonmuutoksen hillintään

Hiilineutraalisuomi.fi tarjoaa Syken tuottamaa tietoa ilmastonmuutoksen hillinnästä, työkaluista ja ratkaisuista.

Muovien kiertotalous

Muovit kestävästi kiertoon Suomessa!

Uusi EU-hanke PlastLIFE edistää muovien kestävää kiertotaloutta.

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä!

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä!

Syken kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut