Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

 
Ohdakeperhonen
Ohdakeperhonen. Kuva Janne Heliölä.

 Kuluva kesä on ollut päiväperhosille suotuisa

Tiedote 16.8.2019

Päiväperhosseurannassa havaitut perhosmäärät kasvoivat lähes kolmanneksella edelliskesästä. Myös useimpien päiväperhoslajien kannat ovat vahvistuneet selvästi. Tällä hetkellä lennossa on runsaasti ohdake- ja nokkosperhosia. Lue lisää tiedotteesta.

uusin blogi

Outi Pyy: Jo epäily pilaantumisesta saattaa johtaa kalliisiin puhdistustoimiin.
 

Outi Pyy: Puhdistetaanko pilaantuneita maa-alueita turhaan?

Vaikka haitallisia aineita löytyy maaperästä, ei se vielä tarkoita, että niistä aiheutuisi terveys- tai ympäristöhaittoja. Aineet ovat maaperässä usein pieninä pitoisuuksina, eivätkä ne siten yleensä ole ihmiselle välittömästi myrkyllisiä, pohtii Outi Pyy Havaintoja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Tuuli Myllymaa
Tuuli Myllymaa, Circwaste-hankkeen projektipäällikkö © Hannele Ahponen / SYKE

CIRCnews 2/2019 Kiertotalouden kirittäjät -tilaisuudessa esiteltiin kiinnostavimpia hankkeita ja tuoreimpia tutkimustuloksia eri puolilta Suomea. Tilaisuudessa jaettin myös ensimmäinen Kiertopalkinto kiertotalouden edistämisestä. Laitetaan hyvä kiertämään! Lue lisää

Kaikki uutiskirjeet

INSTAGRAM

sykeresearch

Seuraa tutkijoiden elämää maalla, merellä ja sisätiloissa!

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Vesistöjen vedenkorkeudet pysyvät vielä alhaalla (Tulvakeskus 15.8.)
Pohjaveden pinnat laskevat edelleen (1.8.)
Sisävesien pintalämpötilat hieman alle ajankohdan keskiarvon 16.8.) Lue lisää

Suomen Luonnon päivä

Tule mukaan juhlimaan Suomen luontoa!

Suomen luonnon päivää juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina rennosti ja pilke silmäkulmassa. Suuntaa oleskelemaan ulkona ja liputa Suomen luonnolle. Kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma - tyyli on vapaa. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat #luonnonpäivä #liputanluonnolle.

Ilmastodieetti-laskuri

Suomen ympäristökeskuksen kehittämä Ilmastodieetti auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Laske oma ilmastovaikutuksesi Ilmastodieetti.fissä.

Uusi verkkopalvelu

Meriopas.fi on karttapalvelu kaikille, joita kiinnostaa Suomen meri ja rannikot. Palvelusta näet muun muassa tuulisuuden, meriveden korkeuden ja lämpötilan, voit etsiä kiinnostavia vierailukohteita ja vierasvenesatamia tai tietoa sinilevähavainnoista. Löydät myös tietoa ja valokuvia vedenalaisesta luonnosta. Palvelun on kehittänyt Suomen ympäristökeskus yhdessä yhdeksän muun laitoksen kanssa.

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

UUSI POLICY BRIEF

PB

Ympäristöön päätyvää lääkekuormaa voidaan vähentää
Lääkkeiden käytön lisääntyessä on riski, että lääkejäämiä päätyy jätevedenpuhdistamoille entistä enemmän. Ne voivat olla haitallisia esimerkiksi kaloille, ja ne voivat päätyä jätevesilietteen mukana myös maaperään. Lue lisää uusimmasta Policy Briefistä

Poimintoja tieteellisistä artikkeleista

Uusi julkaisu

Ekosysteemihotelli – lajiston turvapaikka maankäytön muutoksissa

Maankäyttö voi aiheuttaa luontoarvojen köyhtymistä, uhata eliölajien selviytymistä ja jopa kokonaisten ekosysteemien toimintaa. Tästä syystä tarvitaan toimintamalleja, joilla vähennetään ja lievennetään maankäytön vaikutuksia luontoon. Raportissa esitellään ekosysteemihotelliksi nimetty toimintamalli.