Hyppää sisältöön

Juhannusviikolla sinilevähavainnot lisääntynet sisävesillä, merellä tilanne rauhallinen

Sinilevää järvessä
Savonlinnan Puruvedellä tehtiin sinilevähavainto tiistaina 21.6.2022. © Laura Härkönen

Tiedote 23.6.2022
Sinilevähavaintojen määrä sisävesillä on lisääntynyt hieman viime viikosta. Merialueilla viileä vesi pitää sinilevän määrän vielä melko vähäisenä. Juhannukselle ennustettu lämmin sää todennäköisesti lisää sinileväkukintojen määrää tulevina viikkoina. Tilanne on ajankohdalle tyypillinen, vaikka paikoitellen sinilevähavaintoja on tehty tavallista enemmän. 

Kotitalouksien kulutuksen hiilijalanjäljen puolittamiseen haetaan keinoja

Kulutuksen ohjauskeinot
Kuva: Adobe Stock

Uutinen 22.6.2022
Suomen ympäristökeskus SYKE selvittää yhdessä Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen kanssa, minkälaisia ohjauskeinoyhdistelmiä tarvitaan, jotta suomalaisten kotitalouksien kulutuksen hiilijalanjälki saadaan puolitettua vuoteen 2035 mennessä. Ohjauskeinot liittyvät ruoan kulutukseen, asumiseen, liikkumiseen ja muiden tavaroiden ja palveluiden kulutukseen. Tutkijat arvioivat ohjauskeinojen ja niiden yhdistelmien vaikuttavuutta, kustannustehokkuutta, toteutettavuutta, hyväksyttävyyttä ja riskejä.

Uusin blogi

 

Mika Marttunen ja Miika Kajanus: Miten Ukrainan sota vaikuttaa maankäyttösektorin ilmastotoimiin?

Venäjän hyökättyä Ukrainaan huoltovarmuus, energiaturvallisuus ja ruokaturva ovat korostuneet aivan uudella tavalla. Hallitus on linjannut, että ilmastotoimenpiteitäkin toteutetaan huoltovarmuus edellä. SysteemiHiili-hankkeessa olemme keskustelleet siitä, miten sodan vaikutukset tulisi huomioida hankkeessamme. Hanke edistää kestävää ja ilmastoviisasta maankäyttöä systeemisillä tarkasteluilla ja hiilivirtoja mallintamalla, kirjoittavat Mika Marttunen ja Miika Kajanus Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Kukkivia tuomia

Circnews 2/2022 - uutiskirje kiertotaloudesta

Vähiin käy ennen kuin loppuu! Circwaste-hankkeessa kootaan tuloksia ja valmistaudutaan viimeiseen vuoteen vaikuttavan viestinnän avulla. Vaikuttavuudesta puhuttiin myös hankkeen monitoroinnissa, johon osallistui EU:n edustaja, vanhempi projektisuunnittelija Aurelio Politano CINEA:sta. Näistä ja monesta muusta voit lukea tästä uutiskirjeestämme. Toivotamme kaikille rentouttavaa kesää!

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

SYKEn vastuullisuusraportti

Tavoitteena yhteiskunnan kestävyysmurros ja päästövähennykset

SYKE on julkaissut vastuullisuusraportin oman toimintansa vaikutuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin vuonna 2021. Raportissa kuvataan myös SYKEn oman toiminnan vastuullisuuden johtamista ja hiilijalanjälkeä.

Uusi teemasivusto

Ekosysteemitilinpidon avulla kohti kestävää yhteiskuntaa

Ekosysteemitilinpito laajentaa perinteistä kansantalouden tilinpidon järjestelmää ottamalla kokonaisvaltaisesti huomioon niin luonnon ekosysteemipalveluiden tuomat hyödyt kuin ihmistoiminnan luonnolle aiheuttamat haitat ihmiskunnalle ja taloudelliselle toiminnalle.

Kestävyysloikka

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä! 

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä! SYKEn kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.  

Uusin Policy Brief

SYKE Policy Brief: On kestävyysmurroksen aika

On aika siirtyä yksittäisten ympäristöongelmien ratkaisemisesta koko yhteiskunnan läpileikkaavaan kestävyysmurrokseen. Kestävyysmurroksella tarkoitetaan asumisen, energiantuotannon, liikenteen ja ruokaketjun järjestelmien ripeää sovittamista ympäristön kantokyvyn rajoihin.

Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut