Hyppää sisältöön

SYKE uudistuu vuoden 2023 alusta – osa uusista johtajista valittu

Asiantuntijat_556
© Kai Widell

Uutinen 1.7.2022
Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) johto on uudistumassa. Osa johtajiston valinnoista on varmistunut ja uuden organisaatiorakenteen päälinjat myös vahvistettu vuosille 2023-2026. SYKE vaikuttaa kestävän yhteiskunnan rakentamiseen. Uudistuksella suunnataan toimintaa ja tutkittua tietoa vastaamaan ajankohtaisiin ja nouseviin päätöksenteon haasteisiin.

Helteet ovat lisänneet merien sinilevähavaintoja, järvien tilanne pysynyt vakaana

© SYKE / TARKKA.

Tiedote 30.6.2022
Vesistöt ovat lämmenneet helteiden seurauksena, mikä on johtanut sinilevähavaintojen lisääntymiseen merialueilla. Sinilevähavainnot ovat runsastuneet erityisesti Saaristomerellä sekä Gotlannin pohjoispuolella. Poikkeuksellisen lämpimistä järvivesistä huolimatta sisävesien sinilevätilanne on pysynyt varsin vakaana.

Uusin blogi

 

Mika Marttunen ja Miika Kajanus: Miten Ukrainan sota vaikuttaa maankäyttösektorin ilmastotoimiin?

Venäjän hyökättyä Ukrainaan huoltovarmuus, energiaturvallisuus ja ruokaturva ovat korostuneet aivan uudella tavalla. Hallitus on linjannut, että ilmastotoimenpiteitäkin toteutetaan huoltovarmuus edellä. SysteemiHiili-hankkeessa olemme keskustelleet siitä, miten sodan vaikutukset tulisi huomioida hankkeessamme. Hanke edistää kestävää ja ilmastoviisasta maankäyttöä systeemisillä tarkasteluilla ja hiilivirtoja mallintamalla, kirjoittavat Mika Marttunen ja Miika Kajanus Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Kukkivia tuomia

Circnews 2/2022 - uutiskirje kiertotaloudesta

Vähiin käy ennen kuin loppuu! Circwaste-hankkeessa kootaan tuloksia ja valmistaudutaan viimeiseen vuoteen vaikuttavan viestinnän avulla. Vaikuttavuudesta puhuttiin myös hankkeen monitoroinnissa, johon osallistui EU:n edustaja, vanhempi projektisuunnittelija Aurelio Politano CINEA:sta. Näistä ja monesta muusta voit lukea tästä uutiskirjeestämme. Toivotamme kaikille rentouttavaa kesää!

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

SYKEn vastuullisuusraportti

Tavoitteena yhteiskunnan kestävyysmurros ja päästövähennykset

SYKE on julkaissut vastuullisuusraportin oman toimintansa vaikutuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin vuonna 2021. Raportissa kuvataan myös SYKEn oman toiminnan vastuullisuuden johtamista ja hiilijalanjälkeä.

Luontosuhdebarometri

Suomalaisten huoli luonnon tilasta kasvanut – luontokato tunnistetaan nyt merkittäväksi uhaksi

Luontosuhdebarometrilla selvitettiin suomalaisten suhdetta luontoon ja sen monimuotoisuuden turvaamiseen.

Uusi teemasivusto

Ekosysteemitilinpidon avulla kohti kestävää yhteiskuntaa

Ekosysteemitilinpito laajentaa perinteistä kansantalouden tilinpidon järjestelmää ottamalla kokonaisvaltaisesti huomioon niin luonnon ekosysteemipalveluiden tuomat hyödyt kuin ihmistoiminnan luonnolle aiheuttamat haitat ihmiskunnalle ja taloudelliselle toiminnalle.

Kestävyysloikka

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä! 

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä! SYKEn kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.  

Uusin Policy Brief

SYKE Policy Brief: On kestävyysmurroksen aika

On aika siirtyä yksittäisten ympäristöongelmien ratkaisemisesta koko yhteiskunnan läpileikkaavaan kestävyysmurrokseen. Kestävyysmurroksella tarkoitetaan asumisen, energiantuotannon, liikenteen ja ruokaketjun järjestelmien ripeää sovittamista ympäristön kantokyvyn rajoihin.

Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut