Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskuksen seitsemän suositusta hallitusohjelman valmisteluun

 

20.4.2023
Suomen ympäristökeskus on julkaissut omat suosituksensa hallitusohjelman 2023 – 2027 valmisteluun. Suositusten ydinviesti on, että viisas talouskuri ja -kasvu antavat parhaimmillaan hyvät edellytykset kestävyysmurrokselle. Järjestelmätasoinen yhteiskunnallinen muutos on kaikkien yhteinen etu, kun se toteutetaan oikeudenmukaisesti.

Ruoan turvallisuus perustuu luotettaviin mittauksiin

Uutinen 15.5.2023
Mikäs sen mukavampaa kuin hyvä ruoka! Etenkin kun voimme luottaa siihen, että edessä höyryävä ateria ja kaikki sen raaka-aineet ovat turvallisia, niiden alkuperä tunnetaan ja laatu pidetään kunnossa. Ruoan koostumuksesta ja määrästäkin on tarjolla runsaasti tietoa, kun tutkii pakkausmerkintöjä. Mistä kaikki tiedot oikein ovat peräisin? Maailman metrologiapäivän kunniaksi me elintarvikkeiden turvallisuuden ja vaatimuksenmukaisuuden parissa työskentelevät viranomaiset halusimme kertoa aiheesta lisää. 

Tarkka ja ajantasainen tieto maankäytöstä tukee ilmastotavoitteita

Uutinen 15.5.2023
Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja Suomen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan tarkkaa ja ajantasaista tietoa maankäytöstä ja sen muutoksista. Tieto tukee niin raportointia, suunnittelua, seurantaa kuin päätöksentekoakin. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittama Mammutti-hanke on viiden organisaation yhteisponnistus, jossa on kehitetty yhteistä tietopohjaa maankäytön ja sen muutosten seurannalle.

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Uusin blogi

 

Suvi Lehtoranta ja Annika Johansson: Tiede, taide ja arkkitehtuuri kohtaavat Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa tänä keväänä Suomen paviljonki haastaa arkkitehdit edistämään kestävyysmurrosta. Suomen paviljonki nostaa veden kulutuksen ja ravinteiden kierrätyksen ensimmäistä kertaa kansainväliseen arkkitehtuurikeskusteluun. Arkkitehdit voivat osaltaan avata kestävyysmurroksen lukkoja. Biennaalin avulla voidaan herättää keskustelua aiheesta ja edesauttaa uusien ratkaisujen käyttöönottoa, kirjoittavat Suvi Lehtoranta ja Annika Johansson Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

© Sari Väisänen

Suomen ympäristökeskuksen toimittama Vesikirje kertoo jälleen vesiensuojelun ja vesialan ajankohtaisista aiheista. Maaliskuun Vesikirjeestä voit lukea vesihuollon tilaa esittelevästä työkalusta, YK:n suuresta vesikokouksesta ja uudistuneesta ymparisto.fi-palvelusta sekä vesiaiheisista hankkeista.

Kaikki uutiskirjeet

Tulvatilanne

Vastuullisuusraportti

Tavoitteena yhteiskunnan kestävyysmurros ja päästövähennykset

Syke on julkaissut vastuullisuusraportin oman toimintansa vaikutuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin vuonna 2022. Raportissa kuvataan myös Syken oman toiminnan vastuullisuuden johtamista ja hiilijalanjälkeä.

Muovi

Muovit, ympäristö ja kiertotalous

Tietoa muovien kiertotaloudesta ja roskaantumisesta löytyy nyt materiaalitkiertoon.fi/muovit

Kestävyysloikka

Jaa edistyksellinen tekosi Kestävyysloikka.fi:ssä! 

Kestävyysmurros saadaan aikaan yhdessä! Syken kehittämä Kestävyysloikka.fi on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille.  

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut