Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Työpaikat

Oletko verkostoitunut ja kielitaitoinen luonnontieteilijä? Tai projektityöskentelyyn tottunut diplomi-insinööri? Etsitkö työtä, jolla on merkitystä?

Miksi töihin SYKEen?

Työllistymismahdollisuus  SYKEssä

Työnhakijan kannalta kilpailuvalttinamme on työn sisältö. Työmme on yhteiskuntaa laajalti hyödyttävää ja siinä on pitkän aikavälin tavoitteita. Kansainvälisenä tutkimusorganisaationa tarjoamme myös työntekijöidemme käyttöön kehittyneen tutkimusinfrastruktuurin ja mahdollisuudet kouluttautumiseen ja kehittymiseen työn ohessa. Tuemme myös työntekijöitämme työelämän joustoissa ja tarjoamme mahdollisuuden etätyöntekoon.

Millaista osaamista SYKEssä tarvitaan?

Tarvitsemme ympäristöalan osaajia monilta eri koulutusaloilta teknisestä koulutuksesta bio- ja ympäristötieteisiin, muihin luonnontieteisiin ja yhteiskunnalliselle koulutusalalle.  Arvostamme erityisesti ylempää korkeakoulututkintoa tai tohtorin tutkintoa. Asiaosaamisen lisäksi työmme kannalta olennaista on muun muassa menetelmä-, tietojärjestelmä-, viestintä- ja hankintaosaaminen. Arvostamme myös ongelmanratkaisukykyä ja valmiuksia toimia kansainvälisessä ympäristössä.

Millaisia paikkoja on tarjolla?

Teemme vuosittain useita rekrytointeja. Monet tehtävistä liittyvät projekteihin, joita varten saamme ulkopuolista rahoitusta. 

Miten SYKEen haetaan töihin?

Ulkoisessa haussa käytetään pääsääntöisesti valtion yhteistä sähköistä rekrytointijärjestelmää, joka löytyy osoitteesta  www.valtiolle.fi. Paras tapa seurata rekrytointia on ottaa käyttöön hakujärjestelmän ns. hakuvahti. Kun järjestelmään tulee ilmoitus sopivasta työpaikasta, työnhakija voi täydentää järjestelmässä olevaa avointa hakemustaan tarjolla olevaa paikkaa vastaavaksi. 

Miten voi hakea SYKEstä harjoittelupaikkaa?

Meillä työskentelee vuosittain useita kymmeniä eri alojen opiskelijoita harjoittelijoina. Näin tarjoamme heille näköalapaikan ympäristöalan asiantuntijalaitoksen tehtävien parissa.

Yliopisto-opiskelijat rekrytoidaan SYKEen pääsääntöisesti yliopisto-opiskelijoiden harjoittelujärjestelmän kautta. SYKEn yksiköt toimittavat harjoittelupaikkatarjoukset joulukuussa suoraan niille yliopistoille, joiden opiskelijoita halutaan harjoittelijoiksi seuraavana vuonna. Tarjoukset tulevat haettaviksi yliopistojen ilmoituskanavien välityksellä.

Ammattikorkeakouluopiskelijoilla ei ole vastaavaa keskitettyä järjestelmää, vaan harjoittelupaikkaa haetaan suoraan SYKEstä täyttämällä valtiolle.fi järjestelmässä Avoin harjoittelupaikkahakemus - Suomen ympäristökeskus SYKE lomakkeella.  Myös yliopisto-opiskelijat voivat hakea em. lomakkeella harjoittelupaikkaa suoraan SYKEstä.

Asetamme harjoittelijavalinnoissa etusijalle sellaiset hakijat, jotka ovat oikeutettuja oppilaitoksen tarjoamaan harjoittelutukeen.

Julkaistu 4.3.2016 klo 16.15, päivitetty 18.11.2020 klo 12.00
Aihealue: