Finlands miljöcentral | Suomen ympäristökeskus | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Naarkoski
Naarkoski Pukkila 24.1.2018 © Juhani Mäkinen

Stor snöbelastning i öst och i norr – ställvis svaga isar

Hydrologisk översikt 2.2.2018
På många håll i Östra och Norra Finland är snöbelastningen större än normalt under denna tid på vintern. SYKE uppmanar att man aktivt kontrollerar snöbelastningen på taken på stora hallar och motsvarande byggnader och tar bort snön efter behov. På vissa håll har tak redan rasat eller skadats.

SYKE varnar för svaga isar i Mellersta och Östra Finland samt i Kajanaland. Isarna kan ställvis vara ovanligt svaga, eftersom andelen kärnis av istäcket har förblivit liten på grund av det tjocka snötäcket. Man bör särskilt undvika att röra sig på isarna med motorfordon. Läs mera 

vattensituationen

Tulvakeskuksen logo
Vattensituationen och prognoser (uppdateras på finska)

 

Vattenståndet & vattenföringen och mer på finska

Hydrologiska översikter

Naarkoski Pukkilassa 24.1.2018
Hydrologisk översikt i slutet av januari 2018: Stor snöbelastning i öst och i norr – ställvis svaga isar 2.2.2018
På många håll i Östra och Norra Finland är snöbelastningen större än normalt under denna tid på vintern. SYKE uppmanar att man aktivt kontrollerar snöbelastningen på taken på stora hallar och motsvarande byggnader och tar bort snön efter behov. På vissa håll har tak redan rasat eller skadats. SYKE varnar för svaga isar i Mellersta och Östra Finland samt i Kajanaland. Isarna kan ställvis vara ovanligt svaga, eftersom andelen kärnis av istäcket har förblivit liten på grund av det tjocka snötäcket.
Läs mer

Publikationer

EEA_climate_adaptation_publication_125pxSYKEs resultat publiceras i olika slags inhemska och utländska publikationer, vetenskapliga serier, guideböcker, rapporter och facktidskrifter.

Alla publikationer

Följ oss