Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Tulva ja tyttö
© StockSnap

Ilmastonmuutos on vaikuttanut tulvien ajankohtiin Euroopassa

Tiedote11.8.2017
Laaja kansainvälinen tutkijaryhmä, jossa myös SYKE oli edustettuna, on osoittanut ensimmäistä kertaa Euroopan laajuisesti selvän yhteyden tulvien ja ilmaston muuttumisen välillä. Ennätyksellisen kattavaan ja monipuoliseen havaintoaineistoon pohjautuneen tutkimuksen mukaan tulvat ovat viime vuosikymmeninä aikaistuneet selvästi tietyillä alueilla Euroopassa ja myöhentyneet toisaalta tietyillä alueilla. Lisää

Ajankohtaista

Töölönlahti

Töölönlahdella tutkitaan uutta merenpohjien kunnostuksen menetelmää

11.8.2017
Kaupunkien läheisyydessä merenpohja on usein ihmistoiminnasta lähtöisin olevien haitallisten aineiden pilaamaa. Samat ympäristöt kärsivät usein myös rehevöitymisestä. Töölönlahdella toteutetaan tutkimushanke, jossa selvitetään miten maaperäkunnostuksessa aikaisemmin käytetty menetelmä vaikuttaa pilaantuneisiin merisedimentteihin ja lahden rehevöitymiseen.
Kaikki ajankohtaiset

Ratkaisuja-blogi

Mika Marttunen

Mika Marttunen: Oikaise ajatuksesi ja paranna päätöksentekoasi

14.8.2017
Törmäämme päivittäin huonoihin päätöksiin, joiden taustalla voi olla erilaisia ajattelun vinoumia. Vaikka kukaan meistä ei ole vinoumille immuuni, niiden merkitystä on toistaiseksi tutkittu vasta vähän. Aiheeseen liittyvää tutkimusta kannattaa Mika Marttusen mielestä hyödyntää myös ympäristöön liittyvässä päätöksenteossa.
www.syke.fi/ratkaisuja-blogi

Uusin uutiskirje

vesien tilan parantaminen 200px
 
Vesien tilan parantaminen kiinnostaa suomalaisia

Vesikirje 2/2017

Juhannuksen jälkeen suomalaiset siirtyvät nauttimaan kesästä vesistöjen rannoille. Tämän voi tehdä melko turvallisin mielin, sillä Suomen järvistä 85 prosenttia on hyvässä tai erinomaisessa kunnossa. Vesistöjen tilaa heikentävät kuitenkin kemikaalit, muovit sekä kaivosten vedenhallinnan ongelmat. Myös lääkeaineiden ja mikromuovien haitoista tarvitaan vielä lisää tietoa.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Vesitilanne ajankohdalle tyypillinen (Tulvakeskus 16.8.) Lue lisää

SUOMI 100 JA SYKE

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

POLICY BRIEF

 
Policy Brief

Kemikaalit hallintaan ja materiaalikierrot toimiviksi

Kestävässä kiertotaloudessa on hallittava myös aineet, jotka antavat tuotteille haluttuja ominaisuuksia, mutta väärässä paikassa vaikeuttavat tuotteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä. Suomen ympäristökeskuksen Policy Brief -julkaisussa annetaan suosituksia siitä, miten haitalliset aineet saadaan pois kierrosta. Lue lisää

Poimintoja tieteellisistä artikkeleista