Ratkaisuja-blogi

Eeva Primmer

Eeva Primmer: Investments in nature exceed seasonal returns

4.7.2016
Can we compensate the deterioration of nature values by restoring habitats elsewhere? The Habitat Bank of Finland is piloting an ecological compensation in practice, in collaboration with business, administration, NGOs and researchers.
http://www.syke.fi/ratkaisuja-blogi

Kysely

Kysely maahanmuuttajien luontokotoutumisesta avattu

SYKE kartoittaa juuri avatussa kyselyssä maahanmuuttajatyötä tekevien kokemuksia ja näkemyksiä luontokotoutumisesta. Luontokotoutumisella tarkoitetaan toimintamalleja, joissa hyödynnetään luonnon virkistyskäyttöä, luonto-opastusta tai muita luontopohjaisia menetelmiä maahanmuuttajien kotouttamisessa sekä laajasti tuetaan maahanmuuttajien mahdollisuuksia käyttää luontoa ja nauttia siitä. Lue lisää

Uutiskirjeet

 
Porin uimahalli
 

Aurinkovoimaa, uusia jäseniä ja palkintoja

Hyvien uutisten Hinku -uutiskirje 2/2016
34 kuntaa osallistuu aurinkopaneelien yhteishankintaan. Tilaus kattaa tällä hetkellä 81 aurinkovoimalaa ja niiden yhteenlaskettu teho on 1,2 MWp. Pori ja Pyhäjärvi liittyivät Hinku-verkostoon. Hinkulle myönnettiin Energy Globe-palkinto.

 

Vesien tila paranee teoilla - hae avustusta kesällä

Brightonin rantaa 2016
 

Vesikirje 2/2016
Vesienhoidon käytännön hankkeille voi kesällä hakea avustusta. Vesikirjeessä kerrotaan myös sinisestä biotaloudesta, vesivarojemme arvosta, vesiviisaasta kiertotaloudesta, uudesta kalatiestä, fosforin talteenottamisesta, hulevesien puhdistamisesta ja Brightonin tulvakuulumisista (kuva).

 

 
 
Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Pokien virtaamat pienenevät poutaisemman sään myötä (Tulvakeskus 22.7.) Lue lisää

Tapahtumat

  • slp logo Suomen luonnon päivä 2016 27.8.2016 klo 0.01
    Päivää vietetään lauantaina 27.8.2016. Kaikki organisaatiot ja kansalaiset ovat tervetulleita järjestämään oman Suomen luonnon päivän tapahtumansa omalla tyylillään.
  • Tukholman vesiviikko 2015 pieni Tukholman vesiviikko 28.8.2016 klo 9.00
    Tukholman vesiviikon (World Water Week in Stockholm) tämän vuoden teemana on ”vesi ja kestävä kasvu”. SYKE on mukana su 28.8. klo 16 järjestettävässä seminaarissa ”Boosting the economy with water – and keeping it clean”.
  • Kasavertailu 2016 Näytteenotto sedimenttikasasta - vertailukokeen loppuseminaari 14.9.2016 klo 9.30
    Päivän seminaarissa tutustutaan Metallinäytteenotto kasasta – vertailukokeen tuloksiin. Keskustellaan havainnoista ja jaetaan hyviä kenttätyöskentelyn käytäntöjä asiantuntijoiden johdolla.
Lisää tapahtumia

POLICY BRIEF

SYKE_policybrief_SU_16072016_kansi_125.jpg

Metsien hiilinielut otettava mukaan biotalouden kestävyystarkasteluihin

Metsien hiilinielut vähentävät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Puun ja metsien käyttö vaikuttaa väistämättä nieluihin ja tämä on otettava huomioon, kun haetaan kustannustehokkaita keinoja ilmastonmuutoksen hillintään. Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamiseksi nielujen kasvattaminen on tärkeää. Lue lisää

SYKEn tekijä

Anke Kremp
Luonnon yllätyksellisyys innostaa levätutkijaa 19.4.2016
Olen Anke Kremp ja työskentelen tutkijana Suomen ympäristökeskuksessa. Työskentelen kasviplanktonin ekologian ja evoluution parissa. Kasviplankton on vesistön ravintoverkon perusta, ja tämän monipuolisen eliöryhmän lajien toimintaa on tärkeää ymmärtää, varsinkin kun osa lajeista tuottaa myrkkyjä.
Lue lisää

YMPÄRISTÖ-LEHTI

Ympäristö-lehti 3/2016 kansi

Suomessa on pölyttäjäpula

Uusimman Ympäristö-lehden aiheina on mm. Suomen pölyttäjätilanne, Myanmarin ympäristöhaasteet, koululaisten toteuttamat vesistöseurannat ja esteettömyys. Lisää Ympäristö 3/2016

Seuraa meitä