Ratkaisuja-blogi

Riikka Vilpas ja Suvi Lehtoranta

Suvi Lehtoranta, Riikka Vilpas: Pöntöstä pöytään

25.5.2016
Käymäläjätteiden ja yhdyskuntalietteiden hyödyntämiseen liittyy monia ennakkoluuloja, joihin meillä ei enää ole varaa. Siirrytään sanoista tekoihin ja tehdään Suomesta ravinteiden kierrätyksen mallimaa, kehottavat SYKEn tutkijat Suvi Lehtoranta ja Riikka Vilpas.
http://www.syke.fi/ratkaisuja-blogi

Vieraslajit

Vieraslajitutkijoiden mielipide vieraslajeista julkaistu Nature-lehdessä

SYKEn merikeskuksen erikoistutkijan Maiju Lehtiniemen johdolla laaditussa kirjoituksessa tutkijat toivovat muutoksia EU-asetuksen vieraslajien listaan. Tutkijoiden mielestä olisi paljon kustannustehokkaampaa, jos EU:n asetus keskittyisi vieraslajeihin, jotka on todettu mahdollisesti haitallisiksi ja jotka eivät vielä ole laajalle levinneitä Euroopassa. Lue lisää

Maailma kylässä

Tervetuloa Maailma kylässä -tapahtumaan 29.5.

Paneelikeskustelussa suomalaiset Myanmarissa työskennelleet tutkijat, toimittajat ja järjestöihmiset pohtivat, mitkä ovat keskeisiä haasteita Myanmarin ympäristön tulevaisuudelle. Keskustelussa ovat mukana SYKEn tutkija Kirsi Mäkisen lisäksi Rauli Virtanen, Aura Salmivaara sekä Juhani Klemetti. Paneelin juontaa Ylen Sari Taussi.
Lue lisää

Uutiskirjeet

 

Luontotyyppien uhanalaisuus arvioidaan vuosina 2016–2018 Ruokaa kerjäävät linnunpojat

 

Luonnon kirjo 2/2016

Tuorein Luonnon kirjo kertoo luontotyyppien uhanalaisuuden arvioinnista, luontomatkailun kehittämisestä, Ylen pönttötalkoista, IPBESin pölyttäjäraportista, vieraslajien torjunnasta, Geologian ja Suomen luonnon päivästä ja Suomen tuesta Tansanian hunajan tuotannon ympäristövaikutuksien pienentämisestä.

 

Pohjavesialueen kyltti

Uusi lainsäädäntö: pohjavesialueet määritellään uudelleen

Vesikirje 1/2016
Tarkista mikä muuttuu pohjavesialueiden määrittelyssä ja miten asukaskyselyt vaikuttavat aktiivisuuteen. Vesikirjeessä kerrotaan myös maatalouden vesistökuormituksen kasvusta Pyhäjärviseudulla, esimerkillisistä EU-hankkeista, valuma-aluetyökalusta ja maa-aineslupatietojen saatavuudesta.


Hyvien uutisten HINKU -uutiskirje 1/2016
170 yksityistaloutta kiinnostui aurinkopaneelien yhteishankinnasta

 
 

Kaikki uutiskirjeet

tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Lounais-Suomen jokien virtaamat kasvaneet nopeasti (Tulvakeskus 27.5.) Lue lisää

POLICY BRIEF

VNK Policy Brief kansi 120 px.jpg

Kiertotalouden mahdollisuudet ja keinot sen edistämiseksi Suomessa

BKT ja työpaikat ylös, päästöt alas. SYKEn vetämä tutkimushanke esittelee joukon toimenpiteitä Valtioneuvoston kanslian Policy Briefissä. Lue lisää

SYKEn tekijä

Anke Kremp
Luonnon yllätyksellisyys innostaa levätutkijaa 19.4.2016
Olen Anke Kremp ja työskentelen tutkijana Suomen ympäristökeskuksessa. Työskentelen kasviplanktonin ekologian ja evoluution parissa. Kasviplankton on vesistön ravintoverkon perusta, ja tämän monipuolisen eliöryhmän lajien toimintaa on tärkeää ymmärtää, varsinkin kun osa lajeista tuottaa myrkkyjä.
Lue lisää

YMPÄRISTÖ-LEHTI

Ympäristö_0216_kansi_125px

Voiko metsiä käyttää ilmastoviisaasti?

Uudessa Ympäristö-lehdessä tavataan lisäksi ekorovasti Ilkka Sipiläinen ja katsastetaan, miten sääntelyä sujuvoitetaan ympäristöministeriön hallinnonalalla.
Lisää Ympäristö 2/2016

Tapahtumat

Fisurattaat_125px
Fisu-vuosiseminaari 8.6.

Fisu-päivässä inspiroivaa puhetta ja hyviä esimerkkejä resurssiviisaista kunnista. Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla keskiviikkona 8.6.2016 klo 13-17.

MAES-verkoston aloitustilaisuus
Kevätranta

Suomen ympäristökeskuksessa maanantaina 6.6. klo 13–16. SYKE on perustamassa kansallista Suomen MAES (Mapping and Assessment of Ecosystem Services) verkostoa, jonka tavoitteena on tuoda eri organisaatioiden asiantuntijoita yhteen kokoamaan sijaintiperusteista tietoa ekosysteemipalveluista.

VERKKOLEHTI

 
 

Lenninsiipi verkkolehden kansi

Lenninsiipi - lajisuojelun verkkolehti

 
 
 

Lenninsiipi sisältää uutisia ja tiedotettavaa, julkaisuasiaa sekä tietoja retkistä ja tapahtumista. Lue lisää

Seuraa meitä