Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Lumilippa roikkuu katolta. Kuva: Pirjo Ferin
© Kuva: Pirjo Ferin

SYKE varoittaa hallien omistajia kattojen isoista lumikuormista

Tiedote 16.3.2018
Isojen hallien omistajien on syytä varmistaa kattojen kestävyys runsaan lumen takia. Paras tapa on pudottaa lumet katoilta. Lumikuormat ovat kasvaneet Suomessa viikon aikana 20 - 50 kg/m2. Suurimmat lumikuormat, yli 200kg/m2, löytyvät Pohjois-Karjalasta, Kainuusta, Pohjois-Savosta, Meri-Lapin rannikkoalueelta ja Länsi-Lapista.  Vain Etelä-Suomessa lunta on normaalia talvea vähemmän.

Organisaatio

SYKEen kolme uutta strategista ohjelmaa

Suomen ympäristökeskuksessa käynnistyi vuoden alussa kolme uutta strategista ohjelmaa. Kestävän kaupungistumisen ja kestävän kiertotalouden ohjelmissa etsitään ratkaisuja keskeisiin ympäristökysymyksiin kokoamalla yhteen alan tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Uudistuvan ympäristötiedon ohjelma puolestaan tähtää luoviin, uusiin keinoihin tuottaa yhteiskunnan tarvitsemaa tietoa ympäristöstä. Lue lisää

Ajankohtaista

Ahven_syö_tokkoa

Saaristomeren ravintoverkon muutosta tutkitaan

12.3.2018
Paraisten kaupungintalolla haastatellaan 13. maaliskuuta Saaristomeren toimijoita ja päätöksentekijöitä siitä, mitä asioita meriluonnossa ja sen ihmiselle tarjoamissa palveluissa he pitävät arvokkaina ja tärkeinä. Tutkijat ovat kutsuneet haastetteluun mm. kalastus- ja matkailuyrittäjiä, kuntapäättäjiä ja järjestöväkeä.
Kaikki ajankohtaiset

Ratkaisuja-blogi

Katriina_Alhola_blogi2

Katriina Alhola: Vauhtia kuntien vähähiilisiin ja kiertotaloutta edistäviin hankintoihin

13.3.2018
Kunnat käyttävät vuosittain lähes 20 miljardia euroa julkisiin hankintoihin. Sillä, miten julkinen sektori edistää hankinnoissaan vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta, on suuri merkitys ilmasto- ja resurssitehokkuustavoitteiden toteutumisen kannalta.Merkittävä askel kuntien hankintatyön tukemiseen on maaliskuussa perustettu kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus KEINO, kirjoittaa Katriina Alhola Ratkaisuja-blogissa.
www.syke.fi/ratkaisuja-blogi

Uusin uutiskirje

Tuuli Myllymaa
Tuuli Myllymaa

Kohti kiertotalouden menestysvuotta 2018

 

 

 

CIRCnews 1/2018

Vuodesta 2018 on vahvasti kehittymässä kiertotalouden verkostoitumisen ja yhteistyön menestysvuosi.Iso loikka kohti kiertotaloutta otettiin, kun 10 edelläkävijäkuntaa tuli osaamisellaan mukaan Circwaste-verkostoon.

 

 

Kiihdyttämö
Kuva: Freepik

Etsintäkuulutus: tehdään yhdessä kuntasi hankinnasta vähähiilinen kiertotaloushankinta

Hyvien uutisten Hinku 1/2018

Kerro meille kuntasi hankintatarve tai suunniteltu hankinta, niin autamme tekemään siitä vähähiilisen ja kiertotalouden malliesimerkin. Etsimme suunniteltuja tai käynnistyviä hankintoja ja investointeja, jotka liittyvät rakentamiseen, liikkumiseen ja kuljetuksiin tai julkisiin ruokapalveluihin.

 

Kaikki uutiskirjeet

Vesi- ja tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Lähes koko maassa lunta keskimääräistä enemmän (Tulvakeskus 16.3.) Lue lisää

Näin vaikutamme

Keski-Balkan

Keski-Balkanin maissa parannettu luonnonsuojeluhallintoa 
Keski-Balkanilla viranomaisten tietovarantoa ja lainsäädäntövalmiuksia on parannettu sekä lajistoa kartoitettu SYKEn tuella. Työllä on turvattu luontoa, edistetty luonnontiedettä, sekä luotu paikallisille luontoammattilaisille kehitysmahdollisuuksia. Lue lisää 

Tutustu muihin esimerkkeihin yhteistyöstämme

Osallistu

Tapahtumat

  • Vesien seuranta tarkentuu - VESISEN-käyttäjäseminaari 22.3.2018 klo 9.30
    Miten voisit työssäsi monipuolisesti hyödyntää satelliittihavaintoja vesialueilta? Mitä hyötyä on tarkoista rannikon sameus- ja humushavainnoista yhdistettynä tosivärikuviin? Minne haluaisit jatkossa sijoittaa oman intensiiviaseman? Tule kuulemaan, mitä uutta tällä hetkellä on kehitteillä ja kertomaan mielipiteesi jatkokehitystarpeista!
Lisää tapahtumia

POLICY BRIEF

Mustan hiilen päästöjä vähentämällä jarrutetaan arktista lämpenemistä

Mustan hiilen päästöjen vähentäminen auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta koko maapallolla ja erityisesti arktisella alueella. Lue lisää

Ympäristön tila Suomessa 2017

Ympäristön tila, kuva Marianna Korpi/SYKE

Ympäristön tila Suomessa 2017 -tietopaketeista neljäs käsittelee mustaa hiiltä. Tietopakettiin kuuluva ympäristön tila -katsaus julkaistaan maaliskuussa 2018

Poimintoja tieteellisistä artikkeleista