Ratkaisuja-blogi

Emma Terämä SYKE 172

Emma Terämä: European cities as solutions

12.10.2016
Kansainvälinen Euroopan kaupunkien tila -arvio on juuri valmistunut. Kaupungit nähdään siinä ilahduttavasti enemmän kestävyyden ratkaisijoina kuin ongelmina. Suomellakin on omat menestystekijänsä. SYKEn erikoistutkija Emma Terämä kommentoi Ratkaisuja-blogissa erinomaista raporttia ja tuo esille suomalaisten osaamista, millä analysointia voidaan kehittää.
www.syke.fi/ratkaisuja-blogi

UUSIA JULKAISUJA

Muoviroskat säilyvät merialueilla vuosikymmeniä

Muoviroskia
© NOAA’s Marine Debris Program

YK:n toisen ympäristökokouksen taustaksi laadittiin kattava selvitys merten muoviroskaongelman syistä ja laajuudesta. Julkaisussa esitellään politiikan kannalta merkityksellisiä suosituksia välittömiksi toimiksi roskaantumisongelman hillitsemiseksi. Suomen ympäristökeskuksessa laadittiin samaan aikaan suomenkielinen tiivistelmä Merten roskaantuminen, muovit, mikromuovit ja haitalliset aineet.

Metsäasiantuntijat: Komission ehdotus metsäsektorin sisällyttämisestä EU:n ilmasto- ja energiapolitiikkaan vaatii viilausta

Climate diplomacy
 

Metsänhoidon ja metsien käytön rooli ja mahdollisuudet ilmastonmuutoksen hillinnässä vaihtelevat eri maissa. Tämä tulisi ottaa huomioon myös EU:n päätöksenteossa. Metsäalan asiantuntijat keskustelivat aiheesta ilmastodiplomatian viikolla Suomen ympäristökeskuksessa. Lue lisää: How should forests be used and managed to support climate policy objectives?

Uutiskirjeet

Tadzhikistan, Vesikirje 3/2016, kuva Saija Vuola

Ilmastonmuutos liittyy kaikkeen – vessoihinkin

Vesikirje 3/2016
Elämän perusasiat liittyvät toisiinsa, mikä korostuu köyhissä oloissa. Se, että kylä osaa rakentaa valleja ja törmiä suojaamaan koteja ilmastonmuutoksen aiheuttamilta mutavyöryiltä, suojelee ihmistä hengenvaaralta. Puhdas juomavesi ja turvalliset käymälät auttavat häntä säilymään terveenä. Vessat ovat tärkeä osa ympyrää, joka mahdollistaa ilmastonmuutoksen seurauksiin varautumisen.

Luonnon kirjon kuva

Suomen luonnon päivä varaslähtö vuoden 2017 juhlintaan

Luonnon kirjo -uutiskirje 3/2016
Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan jälleen Suomen luonnon päivää, joka on samalla kenraaliharjoitus Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlintaan. Uutiskirjeessä kerrotaan myös talousmetsien luonnonhoidosta, päiväperhosten tilanteesta, Freshabit Life-hankkeessa, Metsän salainen elämä -kirjasta sekä luontotalkoista.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Järvien pinnat jatkavat laskua (Tulvakeskus 24.10.) Lue lisää

Tapahtumat

 • Forum 2016 banneri Älykkääseen yhteiskuntaan standardeilla 27.10.2016 klo 12.00
  Älykkääseen yhteiskuntaan standardeilla

  Maksuttomaan tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki älykkäästä yhteiskunnasta, sen tuotteista, palveluista ja toimintamalleista kiinnostuneet päättäjät ja asiantuntijat sekä standardisointia seuraavat tahot.
 • Vieraslaji jättipalsamikasvusto Vieraslajien hallinta -teemapäivä 8.11.2016 klo 9.00
  ”Vieraslajien hallinta” -teemapäivä on suunnattu vieraslajiasioiden kanssa työskenteleville henkilöille. Se koostuu tietoisku- ja esitelmäosiosta sekä osa-teemoihin keskittyvästä ryhmätyöskentelystä. Päivän aikana kehitellään toimintatapoja ja -malleja vieraslajien hallintaan.
 • Imatran koski Tulva-, pato- ja vesienhoitopäivät 15.11.2016 klo 9.45
  Imatralla 15-16.11. käsitellään vesienhoidon, tulvariskien hallinnan ja patoturvallisuuden ajankohtaisia asioita. Tällä kertaa painopisteenä kalojen kulku. Ilmoittautuminen 2.11. mennessä.
Lisää tapahtumia

POLICY BRIEF

SYKE_policybrief_SU_16072016_kansi_125.jpg

Metsien hiilinielut otettava mukaan biotalouden kestävyystarkasteluihin

Metsien hiilinielut vähentävät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Puun ja metsien käyttö vaikuttaa väistämättä nieluihin ja tämä on otettava huomioon, kun haetaan kustannustehokkaita keinoja ilmastonmuutoksen hillintään. Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamiseksi nielujen kasvattaminen on tärkeää. Lue lisää

YMPÄRISTÖ-LEHTI

Ympäristö-lehti 4_2016 kansi 125px.jpg

Pelastaako kipsi Saaristomeren?

Uusimman Ympäristö-lehden aiheina on mm. pelastaako kipsi Saaristomeren, kaatopaikasta kaupunkikeidas, ikiroutainen tallelokero. Lisää Ympäristö 4/2016

 

Julkaisuja

SYKEreports39_2016_en_kansi

Management of water balance in mining areas – WaterSmart

Tutkimuksessa on selvitetty mahdollisuuksia hyödyntää jatkuvatoimisten veden määrän ja laadun mittauslaitteita sekä testattu matemaattisia malleja vesitaseen laskemiseksi kaivoksilla. Tutkimuksessa selvitettiin myös miten seurantatulokset ja mallintamistyökalut voidaan integroida kaivosten hallintajärjestelmään ja prosessien valvontaan. Lue lisää

Kaikki julkaisut

Seuraa meitä