Ratkaisuja-blogi

Maiju Lehtiniemi 172 px

Maiju Lehtiniemi: Suomi ratkaisi ekologisen ruletin! Kansainvälinen painolastiyleissopimus astuu voimaan torjumaan vieraslajeja

27.9.2016
Maiju Lehtiniemen riemulla ei ollut rajoja, kun Suomi ratifioi kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n painolastivesiyleissopimuksen. Vieraslajien kulkeutuminen alusten mukana maasta toiseen on ekologista rulettia, jota saadaan sopimuksen ansiosta tulevaisuudessa hidastettua, Lehtiniemi iloitsee tuoreessa SYKEn Ratkaisuja-blogikirjoituksessaan.
www.syke.fi/ratkaisuja-blogi

UUSIA JULKAISUJA

Tykkäätkö Suomenlahdesta? Nyt sinua hemmotellaan!


Nyt Suomenlahdesta kiinnostuneita hemmotellaan. Ainutlaatuisen laaja katsaus Suomenlahden tilasta on julkaistu. Suomen, Venäjän ja Viron yhteisestä Suomenlahden tila -julkaisusta löytyy tuoretta tietoa muun muassa vieraslajeista, rehevöitymisestä, muoviroskista ja meriliikenteestä.

Kysely

Kysely maahanmuuttajien luontokotoutumisesta avattu

SYKE kartoittaa juuri avatussa kyselyssä maahanmuuttajatyötä tekevien kokemuksia ja näkemyksiä luontokotoutumisesta. Luontokotoutumisella tarkoitetaan toimintamalleja, joissa hyödynnetään luonnon virkistyskäyttöä, luonto-opastusta tai muita luontopohjaisia menetelmiä maahanmuuttajien kotouttamisessa sekä laajasti tuetaan maahanmuuttajien mahdollisuuksia käyttää luontoa ja nauttia siitä. Lue lisää

Uutiskirjeet

 
 
Luonnon kirjon kuva
 

Suomen luonnon päivä varaslähtö vuoden 2017 juhlintaan

Luonnon kirjo -uutiskirje 3/2016
Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan jälleen Suomen luonnon päivää, joka on samalla kenraaliharjoitus Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlintaan. Uutiskirjeessä kerrotaan myös talousmetsien luonnonhoidosta, päiväperhosten tilanteesta, Freshabit Life-hankkeessa, Metsän salainen elämä -kirjasta sekä luontotalkoista.

 

 

Aurin Porin uimahalli kovoimaa, uusia jäseniä ja palkintoja

Hyvien uutisten Hinku -uutiskirje 2/2016
34 kuntaa osallistuu aurinkopaneelien yhteishankintaan. Tilaus kattaa tällä hetkellä 81 aurinkovoimalaa ja niiden yhteenlaskettu teho on 1,2 MWp. Pori ja Pyhäjärvi liittyivät Hinku-verkostoon. Hinkulle myönnettiin Energy Globe-palkinto.

 
 
 
Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Sateet kasvattavat virtaamia länsirannikon joissa (Tulvakeskus 30.9.) Lue lisää

Tapahtumat

 • © Natalia Safontceva Ratkaisuja luonnosta - Lynet tutkimuspäivä 4.10.2016 klo 8.30
  Miten luontopohjaisilla ratkaisuilla edistetään kiertotaloutta?
 • Lähivesi_banneri Kunnosta lähivetesi -koulutus 8.10.2016 klo 9.30
  Asiantuntijat neuvovat Kuopiossa 8.10. omaan lähivesistöösi liittyvissä kysymyksissä vesien tilasta kiinnostuneita osallistujia. Ilmoittaudu viimeistään syyskuussa.
 • Forum 2016 banneri Älykkääseen yhteiskuntaan standardeilla 27.10.2016 klo 12.00
  Älykkääseen yhteiskuntaan standardeilla

  Maksuttomaan tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki älykkäästä yhteiskunnasta, sen tuotteista, palveluista ja toimintamalleista kiinnostuneet päättäjät ja asiantuntijat sekä standardisointia seuraavat tahot.
Lisää tapahtumia

POLICY BRIEF

SYKE_policybrief_SU_16072016_kansi_125.jpg

Metsien hiilinielut otettava mukaan biotalouden kestävyystarkasteluihin

Metsien hiilinielut vähentävät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Puun ja metsien käyttö vaikuttaa väistämättä nieluihin ja tämä on otettava huomioon, kun haetaan kustannustehokkaita keinoja ilmastonmuutoksen hillintään. Pariisin ilmastosopimuksen toteuttamiseksi nielujen kasvattaminen on tärkeää. Lue lisää

YMPÄRISTÖ-LEHTI

Ympäristö-lehti 4_2016 kansi 125px.jpg

Pelastaako kipsi Saaristomeren?

Uusimman Ympäristö-lehden aiheina on mm. pelastaako kipsi Saaristomeren, kaatopaikasta kaupunkikeidas, ikiroutainen tallelokero. Lisää Ympäristö 4/2016

 

Seuraa meitä