Ratkaisuja-blogi

SaijaKuusela_172px

Saija Kuusela: Monimuotoisuutta metsäbiotalouteen

13.6.2016
Metsäbiotalouden tavoitteet ovat kovat ja puun käytön lisääminen herättää huolta. Projektipäällikkö Saija Kuusela ehdottaa blogissaan, miten taloudelliset tavoitteet saavutettaisiin ilman puiden kaatamista. Samalla niin metsä kuin metsätalous olisivat monimuotoisempia.
http://www.syke.fi/ratkaisuja-blogi

Vieraslajit

Vieraslajitutkijoiden mielipide vieraslajeista julkaistu Nature-lehdessä

SYKEn merikeskuksen erikoistutkijan Maiju Lehtiniemen johdolla laaditussa kirjoituksessa tutkijat toivovat muutoksia EU-asetuksen vieraslajien listaan. Tutkijoiden mielestä olisi paljon kustannustehokkaampaa, jos EU:n asetus keskittyisi vieraslajeihin, jotka on todettu mahdollisesti haitallisiksi ja jotka eivät vielä ole laajalle levinneitä Euroopassa. Lue lisää

Uutiskirjeet

Vesien tila paranee teoilla - hae avustusta kesällä

Vesikirje 2/2016
Vesienhoidon käytännön hankkeille voi kesällä hakea avustusta. Vesikirjeessä kerrotaan myös sinisestä biotaloudesta, vesivarojemme arvosta, vesiviisaasta kiertotaloudesta, uudesta kalatiestä, fosforin talteenottamisesta, hulevesien puhdistamisesta ja Brightonin tulvakuulumisista (kuva).

 

 
Linnunpojat odottavat ruokaa

Luontotyyppien uhanalaisuus arvioidaan vuosina 2016–2018

Luonnon kirjo 2/2016
Tuorein Luonnon kirjo kertoo luontotyyppien uhanalaisuuden arvioinnista, luontomatkailun kehittämisestä, Ylen pönttötalkoista, IPBESin pölyttäjäraportista, vieraslajien torjunnasta, Geologian ja Suomen luonnon päivästä ja Suomen tuesta Tansanian hunajan tuotannon ympäristövaikutuksien pienentämisestä.

 

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Jokien virtaamat laskussa (Tulvakeskus 27.6.) Lue lisää

Tapahtumat

  • slp logo Suomen luonnon päivä 2016 27.8.2016 klo 0.01
    Päivää vietetään lauantaina 27.8.2016. Kaikki organisaatiot ja kansalaiset ovat tervetulleita järjestämään oman Suomen luonnon päivän tapahtumansa omalla tyylillään.
  • Hyvinkää Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI) -seminaari 20.9.2016 klo 9.00
    Ajankohtaista tietoa yhdyskuntarakenteen, elinympäristön, kaavoituksen ja asumisen tietoaineistoista. Suomen ympäristökeskuksessa 20.9.2016 klo 9 - 16.
  • Lähivesi_banneri Kunnosta lähivetesi -koulutus 8.10.2016 klo 9.30
    Asiantuntijat neuvovat Kuopiossa 8.10. omaan lähivesistöösi liittyvissä kysymyksissä vesien tilasta kiinnostuneita osallistujia. Ilmoittaudu viimeistään syyskuussa.
Lisää tapahtumia

POLICY BRIEF

VNK Policy Brief kansi 120 px.jpg

Kiertotalouden mahdollisuudet ja keinot sen edistämiseksi Suomessa

BKT ja työpaikat ylös, päästöt alas. SYKEn vetämä tutkimushanke esittelee joukon toimenpiteitä Valtioneuvoston kanslian Policy Briefissä. Lue lisää

SYKEn tekijä

Anke Kremp
Luonnon yllätyksellisyys innostaa levätutkijaa 19.4.2016
Olen Anke Kremp ja työskentelen tutkijana Suomen ympäristökeskuksessa. Työskentelen kasviplanktonin ekologian ja evoluution parissa. Kasviplankton on vesistön ravintoverkon perusta, ja tämän monipuolisen eliöryhmän lajien toimintaa on tärkeää ymmärtää, varsinkin kun osa lajeista tuottaa myrkkyjä.
Lue lisää

YMPÄRISTÖ-LEHTI

Ympäristö-lehti 3/2016 kansi

Suomessa on pölyttäjäpula

Uusimman Ympäristö-lehden aiheina on mm. Suomen pölyttäjätilanne, Myanmarin ympäristöhaasteet, koululaisten toteuttamat vesistöseurannat ja esteettömyys. Lisää Ympäristö 3/2016

Seuraa meitä