Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Vesitilannekatsaukset

Vaikuta vesitilannekatsauksen kehittämiseen

Pyydämme palautetta vesitilannekatsauksesta ja -tiedotuksesta

Haluamme kehittää vesitilannekatsausta ja muuta veteen liittyvää tiedottamista vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Mielipiteesi on meille tärkeä. Kyselyyn vastaaminen kestää vain muutaman minuutin >> Siirry kyselyyn

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy yleensä kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitilastot
    sisältävät vesitilannekatsauksen tarkempia tilastoja taulukoina, kuvaajina ja karttoina. Tilastot päivittyvät 2 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi. Vuoteen 2014 saakka tilastojen ohessa julkaistiin sanallisen kuvauksen sisältävää hydrologista kuukausitiedotetta.

Vesitilannekatsaukset RSS

Ylaneenjoki_Vanhakartano_MarjoTarvainen

Vesitilanne kesäkuun lopussa 2018: Vedenpinnat paikoitellen alhaalla niin vesistöissä kuin pohjavesissäkin

3.7.2018
Vähäsateinen kevät ja alkukesä näkyvät vesistöissä keskimääräistä alhaisempina vedenpintoina ja pieninä virtaamina, eivätkä kesäkuun lopun sateet juuri muuttaneet tilannetta, koska valtaosa sataneesta vedestä jäi kuivaan maaperään. Myös pohjaveden pinnat ovat vähäsateisimmilla alueilla jo monin paikoin melko alhaalla. Heinäkuussa vedenkorkeudet laskevat kesäajalle tyypilliseen tapaan.
Espoon Kaitalampi 10.5.2018

Vesitilanne toukokuun lopussa 2018: Pinta- ja pohjavedet laskussa lähes koko maassa, veden lämpötilat rikkoivat paikoin ennätyksiä

1.6.2018
Jokien ja järvien vedenkorkeudet kääntyivät laskuun toukokuun loppupuoliskolla lähes koko maassa. Kuukauden alussa vedet olivat vielä tavanomaista suuremmissa tulvakorkeuksissa Lapissa. Etelä- ja länsirannikon jokivesistöissä virtaamat ovat jo keskiarvoa alempia, mutta esimerkiksi Itä-Suomen järvissä vedenpinnat ovat vielä ajankohdan keskiarvojen yläpuolella. Järviveden lämpötilat nousivat paikoin toukokuun ennätyslukemiin erityisesti maan eteläosissa.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 30.11.2017 klo 16.56