Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy yleensä kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitilastot
    sisältävät vesitilannekatsauksen tarkempia tilastoja taulukoina, kuvaajina ja karttoina. Tilastot päivittyvät 2 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi. Vuoteen 2014 saakka tilastojen ohessa julkaistiin sanallisen kuvauksen sisältävää hydrologista kuukausitiedotetta.

Vesitilannekatsaukset RSS

Mynämäen Laajoki

Vesitilanne maaliskuun lopussa 2018: Itä-Suomessa lunta paljon, kevättulvat käynnistymässä Etelä- ja Lounais-Suomessa

4.4.2018
Vesistöjen jäänpaksuudet ja maaperän routakerros kasvoivat maaliskuussa, joskin runsaslumisilla alueilla kasvu oli hidasta. Jäätä ja routaa oli maaliskuun päättyessä Etelä-Suomen vähälumisilla alueilla keskimääräistä enemmän, Itä-Suomen runsaslumisilla alueilla sen sijaan selvästi keskimääräistä vähemmän. Lounais- ja Etelä-Suomen kevättulvat alkavat ennusteen mukaan huhtikuun alussa.
Vanhankaupunginkoski 24.2.2018 J. Korhonen

Vesitilanne helmikuun lopussa 2018: Routaa ja jäätä tavallista vähemmän, lunta runsaasti Itä- ja Pohjois-Suomessa

2.3.2018
Helmikuun kireät pakkaset eivät kasvattaneet vesistöjen jäänpaksuuksia tai maaperän routakerrosta nimeksikään, koska paksuhko pakkaslumikerros on toiminut eristeenä. Jäätä ja routaa on koko maassa selvästi keskimääräistä vähemmän etelän ja lännen vähälumisia rannikkoalueita lukuun ottamatta. Lumikuormat ovat ajankohtaan nähden suuria Itä-Suomessa sekä Länsi-Lapissa.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 30.11.2017 klo 16.56