Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitiedotteet
    sisältävät vesitilannekatsauksen tiedot tarkistettuna ja täydennettynä taulukoilla ja kartoilla. Ne ilmestyvät noin 1,5 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi.

Vesitilannekatsaukset RSS

Neitikoski Ruunaalla

Vesitilanne kesäkuun lopussa 2017: Pintavedet selvästi ajankohdan keskiarvoa viileämpiä

4.7.2017
Myöhäinen kevät viivästytti tänä vuonna jäidenlähtöä erityisesti Pohjois-Suomessa, jossa jäät lähtivät noin viikon tavallista myöhemmin, pääosin vasta kesäkuun alkupuolella. Viileät säät ja navakat tuulet ovat estäneet myös uimavesien lämpenemistä. Länsi-Suomessa järvivesien lämpötilat ovat tällä hetkellä lähellä 20 astetta ja ajankohdan keskiarvoja, mutta muualla maassa vedet ovat selvästi tavallista viileämpiä.
Levin Taalovaara Ounasjoelta kuvattuna

Vesitilanne toukokuun lopussa 2017: Kevättulvat myöhässä pohjoisessa, etelässä kuivaa

2.6.2017
Kevättulvat ajoittuivat Pohjois- ja Itä-Suomessa kylmän kevään seurauksena selvästi tavanomaista myöhemmäksi, paikoin jopa ennätyksellisen myöhäisiksi. Osassa Lappia toinen tulvahuippu on vasta edessäpäin, eli kevään suurimmat vedenkorkeudet ja virtaamat saavutetaan vasta kesäkuun puolella. Lounais-Suomessa ja Pirkanmaalla pitkään jatkunut vähäsateisuus näkyy selvästi sekä vesistöissä että pohjavesissä, ja vesivarastot ovat tällä hetkellä monin paikoin harvinaisen alhaalla.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 27.8.2015 klo 12.23