Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy yleensä kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitiedotteet
    sisältävät vesitilannekatsauksen tarkempia tilastoja taulukoina ja karttoina. Tilastot päivittyvät 2 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi. Vuoteen 2014 saakka kuukausitiedotteet sisälsivät myös sanallisen kuvauksen.

Vesitilannekatsaukset RSS

Vesitilannekatsaus010917

Vesitilanne elokuun lopussa 2017: Sateet kasvattavat virtaamia Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

1.9.2017
Elokuussa satoi monin paikoin tavanomaista enemmän. Vesitilanteessa sateet näkyivät ajallisesti ja alueellisesti vaihtelevasti. Viime päivien runsaat sateet nostavat muutamien seuraavien päivien aikana jokien virtaamat Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ajankohdan keskimääräistä suuremmiksi.
Pielavesi 13.7.2017

Vesitilanne heinäkuun lopussa 2017: Järvien pintavedet edelleen viileitä, sateet nostivat pohjoisessa vedenkorkeuksia

1.8.2017
Tämän kesän toistaiseksi korkeimmat pintaveden lämpötilat on mitattu pääosin heinäkuun loppupuolella, mutta korkeimmat lämpötilat ovat edelleen selvästi keskimääräisiä maksimilämpötiloja matalampia. Pohjois-Suomessa runsaat sateet nostivat vedenpinnat ja virtaamat heinäkuussa ajankohtaan nähden korkealle, paikoin jopa ajankohdan ennätyslukemiin.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 14.8.2017 klo 15.40