Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy yleensä kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitiedotteet
    sisältävät vesitilannekatsauksen tarkempia tilastoja taulukoina ja karttoina. Tilastot päivittyvät 2 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi. Vuoteen 2014 saakka kuukausitiedotteet sisälsivät myös sanallisen kuvauksen.

Vesitilannekatsaukset RSS

Lokakuu_Johanna_Korhonen.jpg

Vesitilanne lokakuun lopussa 2017: Syystulvia ja ensimmäisiä lumisateita

2.11.2017
Lokakuu oli maan eteläosissa erittäin sateinen, minkä seurauksena vedenkorkeudet nousivat järvissä ja joissa monin paikoin toistaiseksi vuoden korkeimpiin lukemiin. Lokakuun loppua kohden sää viileni selvästi ja myös Etelä-Suomeen saatiin kuun loppupuolella muutamaksi päiväksi lumipeite.
Syysaamu Puulavedellä

Vesitilanne syyskuun lopussa 2017: Sateet nostivat pinta- ja pohjavesiä erityisesti Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa

3.10.2017
Syyskuun alkupuoliskolla satoi runsaasti. Koska myös elokuu – erityisesti sen loppupuoli – oli monin paikoin hyvin sateinen, vesistöjen ja pohjavesien pinnankorkeudet sekä jokien virtaamat nousivat syyskuun puolivälin paikkeilla paikoin ajankohdan uusiin ennätyslukemiin. ”Esimerkiksi Kuhmon Lammasjärvellä vedenpinta nousi korkeammalle kuin koskaan aiemmin syyskuussa 80-vuotisella havaintojaksolla”, toteaa hydrologi Heidi Sjöblom Suomen ympäristökeskuksesta.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 14.8.2017 klo 15.40