Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Vesitilannekatsaukset

Vaikuta vesitilannekatsauksen kehittämiseen

Pyydämme palautetta vesitilannekatsauksesta ja -tiedotuksesta

Haluamme kehittää vesitilannekatsausta ja muuta veteen liittyvää tiedottamista vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Mielipiteesi on meille tärkeä. Kyselyyn vastaaminen kestää vain muutaman minuutin >> Siirry kyselyyn

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset

Kuukausittaiset vesitilannekatsaukset ovat ajankohtaisia yleiskatsauksia edellisen kuukauden vesitilanteesta ennusteen kera. Mm. tiedotusvälineille suunnattu katsaus ilmestyy yleensä kuukauden ensimmäisenä tai toisena arkipäivänä ja on saatavana tiedotepalvelusta tilaamalla.

  • Hydrologiset kuukausitilastot
    sisältävät vesitilannekatsauksen tarkempia tilastoja taulukoina, kuvaajina ja karttoina. Tilastot päivittyvät 2 kuukauden viiveellä ja soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi. Vuoteen 2014 saakka tilastojen ohessa julkaistiin sanallisen kuvauksen sisältävää hydrologista kuukausitiedotetta.

Vesitilannekatsaukset RSS

Vettä pumpataan kaivosta. Kuva: Mirjam Orvomaa

Vesitilanne elokuun lopussa 2018: Pohjavedet sekä jokien ja järvien vedenkorkeudet erittäin alhaalla etenkin maan länsi- ja keskiosassa

4.9.2018
Vähäsateisen ja lämpimän kesän jäljiltä pohjavedet sekä jokien ja järvien pinnat ovat monin paikoin hyvin alhaalla etenkin maan länsi- ja keskiosassa. Pohjavedet ovat rannikon sekä maan etelä- ja keskiosan pienissä pohjavesimuodostumissa laskeneet monin paikoin 10–60 cm ajankohdan keskiarvoja alemmaksi ja paikoin on mitattu ajankohdan alimpia korkeuksia. Vielä ei ole alitettu edellisen merkittävän kuivuusjakson eli vuosien 2002–2003 tasoja.
Espoon Kaitalampi

Vesitilanne heinäkuun lopussa 2018: Pinta- ja pohjavedet alhaalla, järvivedet lämpimiä

1.8.2018
Heinäkuun lämpimien säiden ja monin paikoin vähäisten sateiden vuoksi sekä pinta- että pohjavedet ovat laskeneet matalalle etenkin maan lounais- ja länsiosassa. Hellejakso nosti myös järvivesien lämpötilat harvinaisen korkeiksi, esimerkiksi Jaakon päivän ennätyksiä rikottiin noin puolella havaintopaikoista.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 30.11.2017 klo 16.56