Avoin tieto

Uusimmat uutiset

Palveluissa käyttökatko 4.10. klo 14.30 lähtien

26.9.2016
Paikkatietoaineistoja päivitetään 4.10.2016. Päivityksen takia rajapintapalveluissa ja karttapalveluissa on pieni käyttökatko kello 14.30 alkaen.

Pintaveden laatutietojen OData-rajapinnasta uusi versio

8.9.2016
Pintaveden laatutietojen OData-rajapinnasta on julkaistu uusi versio 2.0.

SYKE tarjoaa avointa dataa ja tietoa kestävän ympäristön ja yhteiskunnan rakentamiseen. Tietoja on saatavilla mm. pinta- ja pohjavesistä, Itämerestä, ympäristön kuormituksesta ja häiriötekijöistä, arvokkaista luonnonympäristöistä, maanpeitteestä ja rakennetusta ympäristöstä.

Tietoaineistoja voi hyödyntää ottamalla käyttöön rajapintapalveluita, paikkatieto- ja satelliittihavaintoaineistoja, ympäristötietojärjestelmiin tallennettuja tietoja sekä sovelluksia.

Tietoja ovat tuottaneet ja keränneet pääasiassa valtion ympäristöhallinnon virastot, erityisesti  Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY).

Tietoaineistojen metatietokuvaukset löytyvät
metatietopalvelusta.

 

SYKEssä on käytössä avoimen tietoaineiston käyttölupa – Creative Commons Nimeä 4.0. Lisenssin kohteena olevaa dataa voi vapaasti käyttää kaikin mahdollisin tavoin edellyttäen, että datan lähde mainitaan. Lisäksi joitakin aineistoja voi koskea vielä erillinen käyttölupa. Tarkemmat tiedot löytyvät vasemmalla olevasta päävalikosta kohdasta Käyttölupa ja vastuut.

SYKEn avoin tieto Twitterissä:           

Uutiset

RSS
Lisää uutisia
Julkaistu 29.1.2016 klo 9.56, päivitetty 29.1.2016 klo 12.22
Kohderyhmä: