Tietosuojailmoitus CASRI-projektiin liittyvien henkilötietojen käsittelystä

Olet osallistumassa CASRI-projektin tutkimukseen. Tämä tietosuojaseloste kuvaa sitä, miten henkilötietojasi tullaan käsittelemään Suomen ympäristökeskuksessa tässä tutkimuksessa.

Tämä tietosuojailmoitus sisältää Euroopan parlamentin ja neuvoston yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) 13 ja 14 artiklan mukaiset tiedot, jotka tulee toimittaa rekisteröidylle. Tässä ilmoituksessa kerrotaan mm. miten keräämme, käytämme, luovutamme ja säilytämme henkilötietoja Suomen ympäristökeskuksessa (Syke).

Sykellä on oikeus tehdä teknisiä muutoksia tähän tietosuojailmoitukseen ilmoittamatta siitä etukäteen rekisteröidyille.

Käsittelyn peruste / Mihin käsittelymme perustuu

Käsittelemme henkilötietojasi yleistä etua koskevan tehtävän (tieteellinen tutkimus) suorittamiseksi ja Sykelle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan alakohta 1 (e) ja tietosuojalaki (1050/2018) 4 §:n 2 mom. kohta 3).

Rekisterinpitäjä ja tietosuojavastaava

Suomen ympäristökeskus (Syke)
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki
Sähköposti: kirjaamo@syke.fi
Salassa pidettävä sähköposti: https://securemail.ymparisto.fi

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilöt:

Kaisa Korhonen-Kurki, ryhmäpäällikkö
etunimi.sukunimi@syke.fi

Tietosuojavastaava
Juha Ruotsalainen
tietosuojaSYKE@syke.fi

Kerättävät henkilötiedot ja niiden käsittelyn tarkoitukset

Tutkimuksen tavoitteena on luoda eurooppalainen kestävyystutkimuksen tutkimus- ja innovaatioagenda ja valmistella rahoitusmalleja. Tutkimuksessa haastatellaan noin 20 suomalaista asiantuntijaa, jotka edustavat tiedon tuottajia, tiedon käyttäjiä ja rahoittajia. Kerättäviä henkilötietoja ovat henkilön nimi, työskentelyorganisaatio, sähköpostiosoite sekä asiantuntemusalueet. Henkilötietoa tarvitaan, jotta saamme kartoitettua eri organisaatioissa ja asiantuntemusalueilla työskentelevien asiantuntijoiden näkemykset tutkimus- ja innovaatiotarpeista, rahoitusmahdollisuuksista sekä tiedon hyödyntämisestä päätöksenteossa.

Kerättävien henkilötietojen perusteella ei tehdä automaattiseen päätöksentekoon perustuvia päätöksiä eikä profilointia.

Henkilötietojen lähteet

Nimi, organisaatio ja sähköpostiosoite ovat joko yleistä tietoa tai nettisivuilta kerättyjä. Asiantuntemusalueet kysytään haastattelujen yhteydessä.

Henkilötietojen vastaanottajat

Henkilötietoja käsittelee vain CASRI -projektiin osallistuva Syken henkilöstö (noin 5 henkilöä).

Lisäksi Syke luovuttaa listan osallistuneista asiantuntijoista (nimi, organisaatio, sähköpostiosoite) CASRI-projektin muille eurooppalaisille partnereille.

Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietojen suojaaminen

Suomen ympäristökeskus (Syke) rekisterinpitäjänä on toteuttanut tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimet sekä vaatii niitä myös käyttämiltään palveluntarjoajatahoilta. Henkilötietoa käsitellään sähköisessä muodossa tietoturvallisilla alustoilla, ja vain projektiin osallistuvilla Syken henkilöillä on pääsy niihin. Haastatteluihin osallistuneiden yhteystiedot luovutetaan myös CASRI-projektin yhteiselle tietoturvalliselle alustalle, joka suojattu salasanoin ja johon pääsee vain CASRI-projektin henkilöstö.

Henkilötietojen säilytys

Henkilötietoja säilytetään tarvittava aika, jotta Syke voi täyttää tässä ilmoituksessa kuvatut käsittelyn tarkoitukset. Henkilötiedot poistetaan viimeistään viiden vuoden kuluttua aineiston keräämisestä.

Litteroidut haastatteluaineistot, joista tunnistetiedot on poistettu, avataan yhteiskuntatieteellisessä Tietoarkistossa. Mikäli aineistoa ei voida avata Tietoarkistossa, aineisto säilytetään ilman tunnistetietoja Sykessä 10 vuotta, jonka jälkeen se tuhotaan.

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät tietosuojaoikeutesi

Sinulla on oikeus saada tietää, mihin tarkoituksiin ja millä tavoilla käsittelemme henkilötietojasi. Pyrimme tässä ilmoituksessa antamaan kattavan kuvan henkilötietojen käsittelystä. Jos jokin osa toteuttamastamme henkilötietojen käsittelystä jää kuitenkin edelleen epäselväksi, voit esittää tarkentavia kysymyksiä lähettämällä kohdassa Rekisterinpitäjä ja Tietosuojavastaava mainituille henkilöille.

Jos sinua koskevat henkilötiedot, joita käsittelemme, ovat virheellisiä, voit pyytää meitä oikaisemaan epätarkat ja virheelliset tiedot. Jos oikaisemme tietoja pyyntösi perusteella, olemme velvollisia mahdollisuuksien mukaan ilmoittamaan oikaisusta kaikille niille, joille tietoja on aikaisemmin luovutettu. Lisäksi sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä.

Rekisteröitynä sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Valvontaviranomainen on Suomessa tietosuojavaltuutetun toimisto.

Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot:
Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi
Puhelinvaihde: 029 566 6700
Kirjaamo: 029 566 6768

Julkaistu 22.4.2024 klo 12.13, päivitetty 3.5.2024 klo 10.19

Aihealue:
Kohderyhmä: