Finlands miljöcentral | Suomen ympäristökeskus | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Aktuellt

Nyaste pressmeddelan

Ruokaminimi

Undersökning: En kontrollerad förändring av kostvanor kan ge klimatfördelar, förbättra nutritionen och hjälpa till att bevara jordbruket i Finland

14.5.2019
Matkonsumtionens klimatpåverkan kan minskas med cirka 40 procent genom en sådan förändring av kostvanorna som uppfyller näringsrekommendationerna, visar en Policy Brief-översikt från den 10 maj, som utarbetats av Naturresursinstitutet och Finlands miljöcentral. En minskning av koldioxidutsläppen från åkermark minskar i synnerhet klimatpåverkan från animalisk kost. Förändringen kräver tydlig styrning och betydande strukturella ändringar inom jordbruket och livsmedelsekonomin.
Mera pressmeddelanden

Nyaste nyheter

Kiertotalouskunta kilpailu 556

Tävlingen Årets kommun inom cirkulär ekonomi inleds

2.5.2019
Undervisar man i cirkulär ekonomi i grundskolorna i din kommun, delas överbliven mat ut till kommuninvånarna, utnyttjas överbliven mark i byggandet eller är lösningarna inom cirkulär ekonomi ett av kriterierna i offentliga upphandlingar? Kommunförbundet, Finlands miljöcentral SYKE och Sitra utmanar alla Finlands kommuner att tävla om titeln årets kommun inom cirkulär ekonomi. Tävlingens vinnare offentliggörs på Kommunmarknaden den 12 september.
Mera nyheter

Facebook.com/syke.fi 

Instagram

sykeresearch
 

Publicerad 6.5.2013 kl. 15.49, uppdaterad 22.2.2017 kl. 15.12