Gå till innehållet

Finlands miljöcentral | Suomen ympäristökeskus | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Pressmeddelanden

Hydrologiska översikter och algöversikter

Nyaste pressmeddelanden

RSS
 • Stort antal sjöfåglar övervintrade i Finlands havsområden 31.3.2020
  Ett stort antal sjöfåglar övervintrade i Finlands havsområden på grund av den ovanligt milda vintern. Man observerade speciellt rikligt med knölsvanar och alfåglar. Även en stor mängd viggar, knipor och storskrakar övervintrade i finska vatten.
 • Finska vikens vattenmassa har blivit omblandad och syresituationen är bättre än på flera år 31.3.2020
  I månadsskiftet januari-februari konstaterades anmärkningsvärda förändringar i Finska vikens tillstånd. Med undantag av de östligaste observationsstationerna hade Finska vikens vattenmassa i slutet av januari fram till i nivå med Hangö blivit omblandad ända ned till 100 meters djup. Uppblandningen var ovanligt kraftig jämfört med den genomsnittliga situationen under denna tidpunkt. Detta visade sig i alla uppmätta vattenkvalitetsegenskaper.
 • Vägtrafiken en betydande källa till mikroplast 24.3.2020
  Finlands miljöcentrals utredning ger en mer exakt bild av nedskräpningen i den finländska marina miljön. På stränder i närheten av bosättning är 90 procent av skräpet som kan ses med blotta ögat olika plast- och skumplastprodukter och det vanligaste plastskräpet är cigarettfimpar. Den största källan för mikroplast är vägtrafiken.
 • Finlands bästa landskapsprojekt utses för sjunde gången 23.3.2020
  Det är åter dags för tävlingen Finlands bästa landskapsprojekt. Miljöministeriet ordnar vartannat år denna tävling för att efterlysa projekt som på ett lyckat sätt har bidragit till att vårda, skydda eller planera landskap. Civilsamhällesorganisationer och regionala och lokala myndigheter kan delta i tävlingen med projekt som redan har genomförts.
 • Finlands ekologiskt betydelsefulla marina undervattensmiljöer identifierade 27.2.2020
  Identifieringen av värdefulla områden i havsmiljön är viktig med tanke på ett effektivt skydd och en hållbar användning av havsområdena. Information om 87 ekologiskt betydelsefulla marina undervattensområden vid den finska kusten har nu för första gången sammanställts.

Mera pressmeddelanden
Publicerad 4.6.2013 kl. 15.24, uppdaterad 20.2.2019 kl. 14.44
Målgrupp: