Luonnontutkijat jalkautuvat SuomiAreenalla Kirjurinluodolle 17.7.

Tiedote 15.7.2014 klo 11.15
Luonnon tutkimista
Luonnon tutkimista Luonnonkukkien päivänä © Riku Lumiaro.

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) asiantuntijat jalkautuvat Porissa Kirjurinluodolle torstaina 17.7. Yleisö on tervetullutta seuraamaan luonnontutkimusta ja auttamaan lajien kartoittamisessa.

Tavoitteena on löytää mahdollisimman paljon eri lajeja Kirjurinluodon eteläosasta. Kirjurinluoto on Porin keskustan mielenkiintoisimpia paikkoja luonnoltaan. Myös kiinnostava Polsanluoto on kartoitusten kohteena. Sen viereen on perustettu tänä vuonna yksi Suomen ensimmäisistä lahopuutarhoista. Silmällä pidetään myös mahdollisia uhanalaisia lajeja.

Lähtöpaikkana Suomen Luonto -teltta

Kirjurin Luonto -tutkimusretkille lähdetään torstaina 17.7. tasatunnein klo 12–16. Lähtöpaikkana on SuomiAreenan Kansalaistorille pystytetty Suomen Luonto -teltta (Yrjönkadun ja Itäpuiston risteyksessä).

Retket kestävät noin 2 tuntia ja kävelyä kertyy kaikkiaan 3–4 kilometriä. Tutkimusryhmät keskittyvät omiin lajiryhmiinsä, mutta havainnoivat kaikkia vastaan tulevia lajeja: klo 12.00 linnut ja kasvit, 13.00 perhoset, 14.00 kovakuoriaiset, nisäkkäät ja perhoset, 15.00 kasvit ja 16.00 linnut.

Retkille voi liittyä myös Kirjurinluodolle johtavalla Taavi-kävelysillalla. Tutkimusryhmät saapuvat Kirjurinluodolle siltaa pitkin noin 15 minuutin kaupunkikävelyn jälkeen, jonka aikana tarkkaillaan kaupunkiluontoa.

”Suomalainen lajistotutkimus on huipputasoa. Se perustuu pitkälti vapaaehtoisten kansalaisten apuun. Ammattitutkijoiden, taitavien harrastajien ja suuren yleisön yhteispeli tuottaa yhdessä parhaan tuloksen, josta tämä maa voi olla ylpeä”, sanoo viestintäpäällikkö Matti Nieminen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Tutkimusretkien havainnot toimitetaan myös Porin kaupungin ympäristöviraston käyttöön. Uhanalaiset lajihavainnot talletetaan myös Suomen ympäristökeskuksen tietokantaan.

Päivän ajalta voi ilmoittaa omia havaintojaan myös sosiaalisessa mediassa  #slpori ja facebook/suomenluonnonpaiva

Lisätietoja

Viestintäasiantuntija Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus, puh. 040 509 8654, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Viestintäpäällikkö Matti Nieminen, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 050 564 2283, etunimi.sukunimi@sll.fi


 


Kohderyhmä: