Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Ajankohtaista RSS

Liiteri taas käytettävissä

6.4.2023
Elinympäristön tietopalvelu Liiteri on taas käytössä. Palveluun ei toistaiseksi voi kirjautua Avoin tieto -tunnuksilla (tai aiemmilla OIVA-tunnuksilla).

Liiterissä tekninen häiriö

5.4.2023
Elinympäristön tietopalvelu Liiterissä on tekninen häiriö. Vikaa korjataan parhaillaan ja käyttökatko kestää arviolta 6.4.2023 klo 16 asti.

Syksyllä taas RASTI-seminaari: 3.10.2023

3.4.2023
Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI) -seminaari pidetään jälleen 3.10.2023. Tilaisuus on maksuton, ja se järjestetään Suomen ympäristökeskuksen (Syke) ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) yhteistyönä. Tapahtuman ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Liiteri on Suomen ympäristökeskuksen elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Liiteri sisältää muun muassa:

  • Lähes 2 000 tilastoa ja yli tuhat karttatasoa
  • Kattavan tietosisällön rakennetusta ympäristöstä
  • Valtakunnallisia paikkatietoja kaavoista kuten Yleiskaavapalvelun aineistot
  • Noin 25 000 asemakaavan seurantalomaketta
  • Työtiloja ja jakamismahdollisuuksia

Liiteri palvelee viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Palvelu on hyödyllinen myös opiskelijoille ja tutkijoille sekä kansalaisille. Elinympäristöstä kiinnostuneet käyttäjäryhmät voivat hakea tietoa esimerkiksi asuinalueen lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

Esimerkki Liiterin sisällöstä: Päivittäistavarakauppojen saavutettavuus.

Lisätietoja

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta Suomen ympäristökeskuksessa

  • Sähköposti: palvelunimi@syke.fi [palvelunimi = alu_tuki]
Julkaistu 26.10.2022 klo 16.43, päivitetty 9.5.2023 klo 14.21
Kohderyhmä: