Sykeläiset bloggaa

Ratkaisuja-blogi

  • Jari Lyytimäki: Ympäristötiede kannustaa toivetaloudesta reaalitalouteen
    22.3.2024 16.11 Olemme niin tottuneita kuulemaan hälyttäviä viestejä ympäristöongelmista, että kehystämme ympäristötieteen helposti pelkkänä ekologisen kurjuuden kertomuksena. Vaikka tieto luonnonvarojen ylikulutuksesta, saastumisesta ja ekosysteemien heikkenemisestä on tärkeää, yhtä olennaista on tieto, joka auttaa luomaan kestävää ja iloista elämää kaikille, kirjoittaa Jari Lyytimäki Ratkaisuja-blogissaan.

Suomen ympäristökeskus on mukana useiden eri blogien tuotannossa.

Ratkaisuja-blogi

Syke johto, tutkijat ja asiantuntijat ottavat kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin ratkaisunhäntä kainalossa.  

Havaintoja-blogi

Syken johto, tutkijat ja asiantuntijat tutkailevat ajankohtaisia ilmiöitä, joissa on muutoksen tarvetta. Blogisarjaa julkaistiin vuosina 2018–2021.

Circblog

Circblog on kaikkien kiertotaloudesta kiinnostuneiden ajatuskierrättämö. Blogi on osa EU LIFE Circwaste-hanketta.

Hiilineutraali-blogi

Hiilineutraali-blogissa keskustellaan käytännön ilmastotoimista, edistetään alueellista ilmastotyötä sekä tuetaan edelläkävijäkuntaverkostoja ja käytännön toimia asiantuntijoiden avulla. Blogi on osa EU LIFE Canemure-hanketta.

Just food Blog

Reiluun ruokamurrokseen pureutuva blogisarja, jota toimittaa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama Just food -hanke.

KiSu-blogi

Kiertotalous-Suomi, lempinimeltään KiSu, on osaamisen ja tiedon solmukohta, joka yhdistää ratkaisuja etsivät toimijat ja niiden tarjoajat. Verkosto tukee kaikkia kiertotalouden parissa toimivia oman kiertotalouspolun löytämisessä.

Sateen varjolla -blogi

Sateen varjolla on Suomen ympäristökeskuksen yhdyskuntaratkaisujen foorumi. Blogissa kootaan yhteen ajatuksia, kokemuksia ja tietoa rakennetun ympäristön ajankohtaisista asioista ja näkökulmista sekä tietopalveluista ja niiden kehittämisen uusista tuulista. 

Vesi.fi-palvelun blogi

Vesiaiheisissa blogeissa kerrotaan ajankohtaista tietoa vedestä.

Lisää sykeläisten blogikirjoituksia

Julkaistu 30.8.2016 klo 18.18, päivitetty 13.9.2023 klo 16.31
Kohderyhmä: