Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Kunnilla on merkittävä rooli globaalin kestävyysmuutoksen nopeuttamisessa 25.5.2020
  Kunnat ovat keskeinen toimija niin kestävän elinvoiman rakentamisessa, eriarvoisuuden estämisessä kuin hiilijalanjäljen minimoimisessa. KESTO-tutkimushankkeessa kehitetyt johtamismallit auttavat kuntia kestävyyden johtamisessa.
 • Luonnon monimuotoisuus ratkaistaan paikallisesti - nyt juhlitaan kuntien luonnonsuojelutyötä 22.5.2020
  Tällä viikolla vietetään YK:n kansainvälistä luonnon monimuotoisuusviikkoa ja tänään 22.5. Suomessa juhlistetaan luonnon monimuotoisuuden päivää. Tiesitkö, että ratkaisut luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi tehdään usein paikallisesti?
 • Uusi oppimiskokonaisuus johdattaa roskien ja mikromuovien jäljille 20.5.2020
  EDUWATER-hankkeessa on kevään ajan suunniteltu innolla uusia oppimateriaaleja peruskoulun eri luokka-asteille. Uutena aihekokonaisuutena opetukseen haluttiin tuoda viime vuosina paljon huomiota herättäneet mikromuovit ja muut roskat, jotka uhkaavat globaalisti niin meriympäristöä kuin sisävesiäkin. Nyt julkaistavan videon ja siihen liittyvien tehtävien avulla oppilaat pääsevät kurkistamaan roskien ja mikromuovitutkimuksen jännittävään maailmaan.
 • Hyvin käynnistynyt kimalaisten seuranta juhlistaa Maailman pölyttäjäpäivää 20.5. 20.5.2020
  Tänään vietetään kansainvälistä Maailman pölyttäjäpäivää. Pölyttäjien tila huolestuttaa laajalti meillä ja maailmalla. Tärkeimpiä pölyttäjiämme ovat kimalaiset, mutta niistä ei ole käytössä systemaattista seurantatietoa. PÖLYHYÖTY -hanke pyrkii korjaamaan tämän puutteen.
 • Aika olla hieman VELMU 19.5.2020
  Meriluonnon monimuotoisuuden puolesta on hyvä olla vähän velmu. Tai pikemmin VELMU, joka on lyhenne vedenalaisen meriluonnon monimuotoisuuden inventointiohjelmalle.
Lisää uutisia