Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Uutiset

Uutiset

RSS
 • Maistuisiko santsikuppi? Ajankohtaisia avauksia tutkimuslaitoksista elokuussa 27.7.2020
  Tulanet-tutkimuslaitosverkoston Twitter Livessä elokuussa otetaan vielä yksi kuppi aamukahvia ja tarjoillaan tuoreita tutkimukseen pohjautuvia näkökulmia päivänpolttaviin aiheisiin.
 • Suomalaiset innostuivat kirjoittamaan runoja luonnosta 16.7.2020
  Suomen luonnon päivän kunniaksi järjestetty luontorunokilpailu saavutti suuren suosion. Kilpailu alkoi maaliskuun lopulla ja päättyi heinäkuun 15. päivä. Kilpailurunoja lähettiin tänä aikana yli 2000, mikä yllätti täysin esiraadin jäsenet ja kilpailun järjestäjät. Runoja lähettivät kaiken ikäiset suomalaiset ja Suomen luonnosta kiinnostuneet. Kukin osallistuja sai lähettää korkeintaan kolme runoa. Valtaosa runoista on suomeksi, mutta mukana on myös muutama ruotsinkielinen ja saamenkielinen runo
 • Etsintäkuulutus: Itämeren rannikon katkaravut 7.7.2020
  Suomen ympäristökeskus pyytää havaintoja Itämeren rannikon katkaravuista. Suomessa tavataan kolme katkarapulajia, joista yksi on uusi ja kovasti runsastunut vieraslaji, sirokatkarapu Palaemon elegan. Luontaisina lajeina Suomen lounaisrannikolla elävät leväkatkarapu Palaemon adspersus ja hietakatkarapu Crangon crangon. Erityisesti leväkatkaravusta on toistaiseksi hyvin vähän havaintoja.
 • Ilmoita verijuotikashavainnoista 30.6.2020
  Suomen ympäristökeskus pyytää kansalaisilta havaintoja verijuotikkaista. Aiemmin Suomessa yleinen laji on nykyisin uhanalainen.
 • Sukupuolten välistä tasa-arvoa merentutkimuksessa edistetään 22.6.2020
  EU:n rahoittama Baltic Gender -hanke on etsinyt tutkimuslaitosten ja tutkimuskäytäntöjen tasa-arvoa edistäviä ratkaisuja vuodesta 2016. Hankkeen innovatiivisin tuotos on elokuussa valmistuva GenderWave-työkalu, joka tukee tasa-arvonäkökohtien huomiointia tutkimustyössä.
Lisää uutisia

Tiedotteet

RSS
Lisää tiedotteita