METSOn seuranta, viestintä ja koulutus

Aulankojärvi

Aulankojärvi © Jouko Lehmuskallio

SYKE ja Luonnonvarakeskus vastaavat METSO-ohjelman toteutumisen seurannasta. Seurantaan osallistuvat asiantuntijat ja tutkijat arvioivat METSOn ekologisia, taloudellisia ja poliittisia vaikutuksia sekä toimenpiteiden yhteisvaikutuksia.

Käytännössä SYKE mm. kokoaa vuosittain yhteenvedon METSOn toteutumisesta yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen, ministeriöiden ja muiden METSOn toteuttajien kanssa. METSO-ohjelman toteutumista seuraa ympäristöministeriön asettama laajapohjainen seurantatyöryhmä, jossa SYKEä edustavat Kimmo Syrjänen, Kaisu Aapla  ja Susanna Anttila, joka kuuluu ryhmän sihteeristöön.

 

METSO ympäristöpolitiikan tutkimuskohteena

SYKEn ympäristöpolitiikkakeskuksen tutkijat ovat käyttäneet METSO-ohjelmaa tutkimuskohteena EU-yhteistyöhön pohjautuvissa POLICYMIX- ja SCALES -tutkimushankkeissa. Lisäksi SYKEn ympäristöpolitiikan tutkijat tuovat METSO-ohjelman arviointiin yhteiskunnallisen asiantuntemuksensa, joka täydentää Biodiversiteettikeskuksen osaamista. Politiikkakeskuksen tutkijoista METSOn parissa työskentelevät Riikka Paloniemi ja Eeva Primmer.

 

SYKEn asiantuntijat osallistuvat myös laajasti METSOn viestinnän ja koulutuksen toteuttamiseen.
Julkaistu 25.4.2013 klo 14.37, päivitetty 4.5.2023 klo 10.02
Kohderyhmä: