Kirjasto ja tietopalvelu

Suomen ympäristökeskuksen (Syke) tietopalvelu palvelee pääasiassa talon omia tutkijoita ja asiantuntijoita. Syken tietopalvelut tuottaa tiedontuotannon laatu -yksikön avoin tiede -ryhmä.

Talon sisäiset tietopalvelut tarjoavat tukea tiedonhakuun ja hankintaan sekä avoimeen tieteeseen. Suomen ympäristökeskuksen tutkijoille on tarjolla tieteellisen erikoiskirjaston tietopalvelut, ml. pääsy tieteellisiin tietokantoihin ja tiedelehtiin, tuki viitteidenhallinnassa ja systemaattisissa kirjallisuuskatsauksissa sekä tutkimusaineistojen hallinnan suunnittelussa ja aineistojen avaamisessa. Syke on sitoutunut avoimen tieteen linjauksiin ja toimintakulttuuriin.

Organisaatiomme julkaisut ovat avoimesti haettavissa ja luettavissa Syken Helda-julkaisuarkistossa ja kansallisessa tutkimustietovarannossa (tiedejatutkimus.fi). Syken julkaisuarkiston julkaisut löytyvät myös Finna.fi-portaalista.

Syken tutkijoiden julkaisemista tieteellisistä artikkeleista 90 % on avoimesti saatavilla. Helda-julkaisuarkistomme sisältää yli 700 rinnakkaistallennettua artikkelia.

Toimimme myös aktiivisesti osana kirjastoverkostoa ja palvelemme kaukopalvelupyynnöissä. Osa vanhemmasta materiaalista on vielä digitoimatonta ja sitä voi tiedustella meiltä.

Yhteystiedot

  • Sähköposti: palvelu@syke.fi [palvelu=kirjasto].

 

Julkaistu 3.4.2013 klo 12.52, päivitetty 15.11.2023 klo 12.50
Kohderyhmä: