Vesitilannekatsaukset

SYKEn vesitilannekatsauksen julkaiseminen on päättynyt

Viimeinen kuukausittain julkaistava vesitilannekatsaus ilmestyi 3.1.2019. Sen jälkeen tiedotteita julkaistaan tarpeen mukaan silloin, kun vesitilanne poikkeaa selvästi tavanomaisesta, on normaalia riskialttiimpi tai herättää keskustelua esim. mediassa. Tiedotteet voi tilata tiedotepalvelusta valitsemalla teemaksi "Itämeri, vesistöt ja vesivarat".

Tuorein vesitilannetieto löytyy jatkuvasti sivulta www.ymparisto.fi/vesitilanne sekä sen alasivuilta.

  • Hydrologiset kuukausitilastot
    sisältävät tilastoja taulukoina, kuvaajina ja karttoina. Tilastot soveltuvat hyvin mm. tutkimusmateriaaliksi. Vuoteen 2014 saakka tilastojen ohessa julkaistiin sanallisen kuvauksen sisältävää hydrologista kuukausitiedotetta.

Vesitilannekatsaukset RSS

Luminen maisema Lapissa 28.1.2019. Kuva: Martti Salminen

SYKEn vesitilannekatsauksen julkaiseminen on päättynyt

1.2.2019
SYKEn kuukausittain ilmestyvän vesitilannekatsauksen julkaiseminen päättyi tammikuun alussa. Tilannetietoa on jatkossa saatavilla useista kanavista. Tuorein tieto löytyy Vesitilanne ja ennusteet -sivulta (www.ymparisto.fi/vesitilanne) sekä sen alasivuilta mm. lumitilanne, jäätilanne. Poikkeuksellisista tilanteista SYKE julkaisee tiedotteen, Twitter-viestin ja/tai Facebook-päivityksen.

Vesitilanne joulukuun lopussa 2018: Jäät heikkoja koko maassa, Pohjois-Suomessa lunta ja jäätä vähän

3.1.2019
Koko maassa on varottava heikkoja jäitä. Lunta ja jäätä on maan pohjoisosassa selvästi tavallista vähemmän. Myös routaa on monin paikoin vähän, mikä näkyy myös viime päivien myrskytuhoissa. Etelä- ja Keski-Suomessa jo pitkään kestänyt vähävetinen jakso jatkuu edelleen. Vuodenvaihteen sateet tuovat hiukan helpotusta vesistöihin, mutta pohjavesivarastoissa vaikutukset eivät näy nopeasti.
Kaikki vesitilannekatsaukset
Julkaistu 6.5.2013 klo 9.21, päivitetty 20.2.2019 klo 14.00