Kansainväliset palvelut

Suomen ympäristökeskus SYKE vie erityisosaamista ulkomaille sekä ympäristön tutkimuksen ja seurannan että alan hallinnon ja ohjauksen alueilta.

Yhteistyö suuntautuu pääasiassa kehittyviin maihin. Esimerkiksi Kirgisiassa, Tadzhikistanissa ja Kolumbiassa SYKEn asiantuntijat ovat vahvistaneet ympäristöhallinnon kapasiteettia kehittämällä välineitä ja osaamista luotettavan tiedon tuottamiseksi vesistöjen tilasta. Itä-Afrikassa Sansibarilla vahvistettiin yhteistyöllä viranomaisten kapasiteettia rakentaa ja ylläpitää kansallista paikkatietoinfrastruktuuria erityisesti rannikko- ja merialueiden suunnittelun tarpeisiin. Em. hankkeita on rahoitettu Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

SYKE tuottaa asiantuntija- ja tutkimuspalveluita myös EU:n eri toimielimille ja virastoille sekä osallistuu aktiivisesti EU:n twinning-hankkeisiin. Esimerkkeinä tästä ovat tuki Pohjois-Makedonialle EU:n luonto- ja lintudirektiivien toimeenpanossa sekä maanpeite- ja satelliittiaineistojen hyödyntämiseen liittyvä asiantuntijatyö Euroopan ympäristövirastolle.

SYKEn kansainvälisiä asiantuntijapalveluita koordinoi kansainväliset asiantuntijapalvelut.

Lisätietoja

 

Tea Törnroos
Kansainvälisten asiantuntijapalveluiden päällikkö
Suomen ympäristökeskus SYKE

 

ZANSDI -hankkeen video (National Spatial Data Infrastructure for Integrated Coastal and Marine Spatial Planning in Zanzibar 2016-2019)

 

Julkaistu 4.6.2019 klo 15.43, päivitetty 21.1.2022 klo 13.34