Tapahtumat

Tieto jakoon! Työkaluja ilmasto- ja taloustiedolla johtamiseen

Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva. Piirretty nainen seisoo kannettavan tietokoneen edessä. Ympärillä puhekuplia, hehkulamppu, wifi-tunnus ja kaiutin.
 

Kuntien ilmastotyöhön liittyy monenlaisia tieto- ja raportointitarpeita, jotka usein toteutetaan käsityönä. Jotta kunnat saisivat kytkettyä ilmasto- ja resurssiviisaustyön vaikuttavaksi osaksi kunnan talousjohtamista ja normaalia toimintaa, täytyy niihin liittyvä tieto saada kulkemaan kunnan eri järjestelmiin ja poimittua sieltä ulos tehokkaasti eri tarkoituksiin. Webinaarissa tehdään katsaus eri tasoisiin tiedon jakamisen työkaluihin, sekä kuullaan kuntien käytännön sovelluksista ilmastotiedon koostamiseen ja esittämiseen johtamisprosessien tueksi. Webinaari järjestetään yhteistyössä Fisu-verkoston Reijo-hankkeen kanssa (Resurssiviisaiden kuntien tiedolla johtaminen).​

Webinaari on suunnattu kunnille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita 

Ohjelma:

  • 15.00 Puheenjohtajan avaus, suunnittelija Venla Riekkinen, Suomen ympäristökeskus
  • 15.05 Alustus tiedon käytön erilaisista työkaluista, erityisasiantuntija Janne Pesu, Suomen ympäristökeskus​
  • 15.20 Ilmastobudjetti ja EU-taksonomia, tiedonhallinnan automatisointi ja jatkokehittäminen, tietopalveluasiantuntija Tuomas Kunnala, talouspäällikkö Johanna Korpikoski ja projektiasiantuntija Anna Liedes, Turun kaupunki
  • 15.35 Kysymyksiä & keskustelua
  • 16.00 Webinaari päättyy

Hiilineutraali-webinaarisarja kokoaa ilmastonmuutoksen hillinnästä kiinnostuneet uusimman tiedon äärelle. Alan parhaat asiantuntijat jakavat tietoaan ja vastaavat ilmastonmuutoksen hillinnän polttaviin kysymyksiin.

Kaikille avoimen webinaarisarjan tarjoaa Canemure-hanke. Esitykset ovat saatavilla verkkosivuiltamme webinaarin jälkeen. Alustukset tallennetaan ja tallenteet ovat saatavilla 2 viikon ajan verkossa.

Webinaarit pidetään kuukausittain tiistaina klo 15-16 ja linjoille pääsee 350 ensimmäiseksi liittynyttä osallistujaa. Suomen ympäristökeskus pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin.

 Aika 21.11.2023 klo 15.00 - 16.00
   
Paikka Teams

Julkaistu 10.11.2023 klo 10.41, päivitetty 16.11.2023 klo 11.34

Kohderyhmä: