Osallistu Maisemapäivän viettoon ja kuvaa arkimaisemasi

Uutinen 16.10.2023 klo 9.21

Suomen ympäristökeskus ja ympäristöministeriö

Maisema Uusikaarlepyystä. Vuoden 2022 Maisemapäivän valokuvakilpailun voittajakuva. © Maria Frände

Kansainvälistä Maisemapäivää vietetään jälleen perjantaina 20.10.2023. Maisemat ovat olennainen osa hyvinvointia sekä elinympäristön laatua ja monimuotoisuutta. Jokainen voi osallistua Maisemapäivän valokuvakilpailuun, Arkimaisema-kuvakampanjaan sekä maisemakävelyihin.

Maisemapäivän kunniaksi järjestetään valokuvakilpailu, jonka teemana on ”Minun maisemani”. Kilpailussa tuttuakin maisemaa voi katsoa uusin silmin ja lähestyä aihetta ennakkoluulottomasti. Kilpailuun voi osallistua 16.10.–22.10.2023 otetuin kuvin ja kilpailuaika päättyy 22.10.2023. Valokuvakilpailun kuvasatoa asetetaan näytteille ympäristöministeriöön ja Maisemapäivän verkkosivuille. Pääpalkintona on 500 euron lahjakortti Rajala Pro Shopiin.

Maisemiin voit tutustua myös Maa- ja kotitalousnaisten järjestämillä ohjatuilla maisemakävelyillä. Kävelyjä järjestetään eri puolilla Suomea Maisemapäivän 20.10. tienoilla. Kävelyt ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Maisemapäivän yhteydessä on lisäksi käynnissä maisemia juhlistava valokuvakampanja, johon voi osallistua valokuvaamalla arkimaisemia ja jakamalla kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Kampanjaa pääsee seuraamaan Instagram-tilillä @arkimaisema.

Vuosittain vietettävän Maisemapäivän taustalla on Euroopan neuvoston maisemayleissopimus, joka kannustaa kaikkia osallistumaan maisemien tarkasteluun ja niitä koskevaan päätöksentekoon. Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus järjestävät yhteistyökumppaneineen ohjelmaa Maisemapäivän kunniaksi ja kannustaa myös muita tahoja ideoimaan omia tapoja Maisemapäivän viettoon nyt ja tulevia vuosia ajatellen.

Lisätietoa Maisemapäivästä, vinkkejä päivän viettoon ja valokuvakilpailun osallistumisohjeet löydät Maisemapäivän verkkosivuilta.

Lisätietoja

  • Tutkija Annika Uddström, Suomen ympäristökeskus, p. 0295 251 715, annika.uddstrom@syke.fi

Kohderyhmä: