Liiterin sopimuskäyttäjäversion ilmainen 1kk kokeilujakso

Uutinen 9.3.2017 klo 14.21

Nyt voit kokeilla Elinympäristön tietopalvelu Liiteriä veloituksetta! Annamme mahdollisuuden testata Liiterin sopimuskäyttäjän versiota ja tarkastella koko kattavaa tietosisältöä yhden kuukauden ajan ilman kustannuksia.

Liiteri on yksi Suomen kattavimmista elinympäristön tieto- ja analyysipalveluista. Se kokoaa yhteen rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Palvelu löytyy osoitteesta http://liiteri.ymparisto.fi.

Mikäli kiinnostuit Liiterin käyttöönottamisesta ja ilmaisesta kokeilujaksosta, ilmoittaudu mukaan tästä. Voit ilmoittautua kokeilujaksoon mukaan heti, mutta viimeistään 28.3. tiistaihin mennessä. Kokeilujakso käynnistyy huhtikuun alussa. Otamme kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteyttä sähköpostilla.

Mikäli haluat kysyä kokeilujaksosta tarkemmin, otathan yhteyttä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvontaan – tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta alu_tuki@ymparisto.fi.

Kenelle?

Liiteri palvelee mm. viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voit hyödyntää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Liiteri tarjoaa erilaisia käyttötapoja eri käyttäjäryhmille. Palvelun käyttö vieraana tai rekisteröityneenä on kaikille avointa ja maksutonta. Sopimusasiakkaille tietosisältö on huomattavasti laajempi, ja käyttö on maksullista.

Millaista tietoa?

Sopimuskäyttäjille on tarjolla uusimpia tietosisältöjä ja toiminnallisuuksia, jotka liittyvät mm. rakentamisen suunnitelmallisuuteen, yhdyskuntarakenteen eheyteen, hajarakentamiseen, yhdyskuntarakenteen vyöhykkeisiin, kaupan alueisiin, liikuntapalveluihin, virkistysalueisiin, viherrakenteeseen ja ympäristöhäiriöihin.

Liiterin laaja tietosisältö koostuu Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) aineistojen lisäksi muiden organisaatioiden ylläpitämistä tilasto- ja paikkatiedoista. Tiedontuottajia ovat muun muassa Tilastokeskus, Väestörekisterikeskus, Maanmittauslaitos, Liikennevirasto, Museovirasto, ELY-keskukset, kunnat, ympäristöministeriö, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus sekä Geologian tutkimuskeskus.

Yksi vain Liiterin sopimusasiakkaiden käytössä oleva aineisto on hyväksytyt yleiskaavat rasterikuvina kaavamääräyksineen. Näitä Yleiskaavapalvelun aineistoja voi käyttää myös suoraan rajapinnan kautta joko koko maasta, tietyn kuntajoukon tai yksittäisen kunnan alueelta. Yleiskaavapalvelun rajapintaa on myös mahdollista kokeilla maksutta!

Kohderyhmä: