Tunnelmia RASTI-seminaarista ja esitysten materiaalit jaossa

Uutinen 2.11.2017 klo 9.16

Vuoden 2017 (19.9.2017) Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI)-seminaari keräsi jälleen yhteen kattavan joukon alan tutkimuksen ammattilaisia ja käytännön toimijoita kuulemaan uusimmasta tutkimuksesta ja suunnittelutyöstä sekä niihin käytettävistä tietoaineistoista. Tilaisuus tavoitti yhteensä noin 150 henkeä, joista iso osa oli saapunut paikan päälle Suomen ympäristökeskukseen ja osa seurasi tilaisuutta etäyhteyksien päästä. 

RASTIn_yleisö_2017
Tupa täynnä Suomen ympäristökeskuksen auditoriossa © Kuva: Petri Shemeikka, SYKE

Vuoden 2017 teemana oli kaupungistumisen haasteet asumiselle, jota käsiteltiin useista eri ajankohtaisista näkökulmista. Lisäksi käytiin läpi uutta palvelu- ja aineistotarjontaa: Liiterin palvelupaketteja, ARAn alueellisen vuokratiedon palvelua, kaupunkiaktivismeja avaavaa tietopankkia ja uusia asuinrakennusten energiankulutus- ja päästöarvioita käsitteleviä Liiterin karttatasoja.  

Tilaisuuden avaajaksi kutsuttu Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki kiteytti hyvän ja ilmastoviisaan kaupungin toteuttamisen vaativan yhteistyötä ja tietoaineistojen tehokasta hyödyntämistä.  

Anni Sinnemäki RASTI 2017
Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki avasi seminaarin © Kuva: Petri Shemeikka (SYKE)

Tilaisuuden esitykset ja aineistot löydät SYKEn Koulutukset-sivun alta: https://syke.etapahtuma.fi/Hallinta/Menneet-koulutukset. Kirjoita hakukenttään: Rasti ja klikkaa ”Hae”.  

 

 


Kohderyhmä: