Koulutusta vesistökunnostusosaamisen kehittämiseksi – osallistu koulutuksen sisällön suunnitteluun!

Uutinen 24.6.2020 klo 23.55
Vesistökunnostusverkosto_kuva_
Vastaa vesistkunnostuskyselyyn ja vaikuta! © Pinja Kasvio

Osana kansallista vesiosaamisen kehittämishanketta on laadittu vesistökunnostuskysely, jonka avulla kartoitetaan vesistökunnostuksiin liittyviä osaamis- ja koulutustarpeita. Koulutuksen tavoitteena on parantaa osaamista ja valmiuksia toteuttaa, tukea ja ohjata vesistökunnostuksia.

Kyselyyn pääset tästä linkistä: https://webropol.com/s/vesistokunnostus. Kysely sulkeutuu 18.8.2020. 

Vahvistetaan vesialan osaamista

Vesiosaamisen kehittämishankkeen tarkoituksena on vahvistaa työelämässä olevien vesialan asiantuntijoiden ja ammattilaisten osaamista. Koulutus kattaa maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön tehtäviin kuuluvat vesitehtävät. Pääasiallisena kohderyhmänä ovat ELY-keskusten vesitalous-, vesihuolto- ja vesienhoitotehtävissä toimivat henkilöt, mutta koulutus on avoin myös muille.

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä moduulista (opintokokonaisuudesta), jotka toteutetaan hankkeen aikana (v. 2020–2021). Ensimmäinen moduuli käynnistyy jo vuoden 2020 lopussa. Koulutus toteutetaan niin, että osallistujat pystyvät räätälöimään sisällöstä henkilökohtaisten osaamistavoitteidensa pohjalta toimivan kokonaisuuden.

Toteutettavien moduulien aiheet ovat:

  1. Hydrologia ja hydrauliikka
  2. Vesistökunnostukset
  3. Vesioikeudellinen sääntely
  4. Vesihuolto

Vastaa kyselyyn ja osallistu koulutuksien suunnitteluun 

Koulutus moduulit rakentuvat tietyn substanssiosaamiseen pohjautuvan teeman ympärille. Koulutus rakennetaan käytännön osaamisen ja työtehtävien ympärille. Tarkoituksena on, että koulutuksen sisällöt ja harjoitukset pohjautuvat osallistujien esiin nostamiin aitoihin tapauksiin ja ongelmiin työssään, joita ratkotaan koulutuksessa yhdessä asiantuntijoiden ja muiden osallistujien kanssa. Koulutuksia voidaan toteuttaa yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Vesistökunnostuskyselyllä kartoitetaan vesistökunnostuksiin liittyviä osaamis- ja koulutustarpeita. Vastaa siis kyselyyn ja vaikuta.

Kyselyyn pääset tästä linkistä: https://webropol.com/s/vesistokunnostus. Kysely sulkeutuu 18.8.2020.

Vesialan osaamisen kehittämistä rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö sekä Ympäristöministeriö ja hanke kestää vuoden 2021 loppuun.

 

 
 

Teksti ja lisätietoja:

Projektipäällikkö Annina Takala, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 010 annina.takala@ely-keskus.fi

Tutkija Pinja Kasvio, SYKE vesistökunnostusverkosto, p. 0295 252 149, pinja.kasvio@ymparisto.fi


Kohderyhmä: