Nosta rahat pintaan -verkkopalvelu auttaa löytämään rahoitusta vesiensuojeluun

Uutinen 13.12.2021 klo 15.54
Rahat pintaan -sivuston tunnus.  

Ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus ja vesistökunnostusverkosto ovat päivittäneet Nosta rahat pintaan -verkkosivuston, johon on koottu tieto lukuisista kansallisista vesiensuojelun rahoituslähteistä.

Tavoitteena on sujuvoittaa lähivesien hoidosta kiinnostuneiden hankesuunnittelua

Vesiensuojelun rahoitus ja avustukset ovat olleet ”pieninä palasina maailmalla”, sillä vesiensuojelutoimia rahoittavat ministeriöt, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, EU-ohjelmat ja kansalliset säätiöt. Nosta rahat -pintaan sivuilta voi etsiä tietoa esimerkiksi hakuteemoittain tai hanketyypeittäin. Lisäksi ajankohtaiset tai pian avautuvat haut löytyvät näppärästi kalenteritoiminnon kautta. Sivustolta löytyy myös vinkkejä hyvään hankesuunnitteluun sekä hankekumppaneiden etsimiseen. Sivusto kertoo perustiedot, kuten hankehaun teemat, ajankohdan, myöntäjän ja haettavissa olevan tuen määrän sekä ohjaa hakijan lisätiedon äärelle.

Tavoitteena on sujuvoittaa lähivesien hoidosta kiinnostuneiden hankesuunnittelua ja ohjata kysymykset ja hakemukset oikeisiin kanaviin. Siksi myös käyttäjäpalaute sivuston toiminnasta on tärkeää.

Äskettäin olivat avoinna avoinna 30.11. asti rahoitushaut mm. vesistökunnostuksiin, maa- ja metsätalouden vesihallinnan kehittämiseen sekä kaupunkivesien haitallisten aineiden vähentämiseen ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmasta. Myös ympäristöministeriön ravinteiden kierrätysohjelma avaa uuden hankehaun vuoden 2022 alussa. NOUSU-ohjelman vaelluskalojen elvyttämistoimenpiteiden kalataloudelliset vesistökunnostusavustukset sekä avustukset kalatalouden edistämiseen ovat myös haettavissa ELY-keskuksilta jatkuvana hakuna vuoden 2021 loppuun tai kunnes määräraha on käytetty. Avustuksia haetaan teemasta riippuen alueellisista ELY-keskuksista.

 

Lisätietoja:

Nosta rahat pintaan - Rahatpintaan.fi

 

 


 

Kohderyhmä: