Osallistu kyselyyn nuorista ja lähivesistä

Uutinen 22.4.2022 klo 15.30
Nuoret ja lähivedet -kyselyn tunnuskuva.
© Kuva: Suomen ympäristökeskus 

Kuntalaisten ja asukkaiden kuuleminen ja mukaan ottaminen lähiympäristöjä koskevaan suunnitteluun ja hanketoimintaan nähdään yhä tärkeämpänä keinona toteuttaa demokratiaa ja varmistaa ympäristöjen kestävyys. Erityisesti nuorten mukaan ottamista ja osallisuutta halutaan edistää, mutta kuinka hyvin osallisuus toteutuu? Onko nuorilla roolia esimerkiksi vesistöihin liittyvissä suunnitelmissa ja hankkeissa? Suomen ympäristökeskuksen SYKEn uudessa Kansalaistiedettä arkiympäristöstä (KARKKI) -hankkeessa kartoitetaan nuorten osallisuutta ja osallistumista lähiympäristöihin liittyvään hanketoimintaan. Selvitämme myös parhaita keinoja nuorten mukaan ottamiseen.

Pyydämme vastauksia aiheeseen liittyvään lyhyeen kyselyyn (5- 10 min), joka löytyy osoitteesta https://link.webropolsurveys.com/S/43B269C5996766F1

Pyydämme vastauksia 6.5.2022 mennessä.

Voit jakaa kyselyä vapaasti eteenpäin, sillä toivomme vastauksia monenlaisilta toimijoilta. Voit vastata kyselyyn, vaikka sinulla itselläsi tai omassa organisaatiossasi ei ole käynnissä hankkeita nuorten parissa, mutta tiedossasi on tällaisia hankkeita.

Kiitämme vastauksista jo etukäteen! 

 

Lisätietoja:

Apulaisprofessori Taru Peltola ja tutkija Maria Ojanen (etunimi.sukunimi@syke.fi)


 

Kohderyhmä: