Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Ounasjoella ja Tornionjoella jääpatoja - vahingot toistaiseksi vähäisiä

Tiedote 29.4.2019 klo 9.38

Tulvakeskus tiedottaa

Viime viikon poikkeuksellisen lämmin sää sai jäät liikkeelle Ounasjoella. Perjantain ja lauantain välisenä yönä muodostui Kaukoseen jääpato, joka ei ole aiheuttanut vahinkoja. Pato on edelleen paikallaan.

Lauantaina illalla muodostui jääpato Marraskoskelle. Se ei ole aiheuttanut vahinkoja. Sunnuntaina iltapäivällä Marraskosken jääpato purkautui Sinettään, jossa yksi talo kastui. Tänään maanantaina aamulla Sinetässä suojataan rakennuksia veden noustessa edelleen jääpadon takia ja jääpato on alkanut muodostumaan myös alemmaksi Nivankylään. Alempana Ounasjoella on vielä ehjä jääpeite.

Tornionjoella Kolarissa syntyi jääpato sunnuntaina. Se ei ole aiheuttanut vahinkoja ja on edelleen paikoillaan. Jäät ovat lähteneet Pellosta eilen ja alempana Matkakoskella on jääpato mennyt ilmeisesti ohi, koska vesi on noussut lähes metrin yön aikana ja laskenut aamulla takaisin. Vahinkoja ei ole tiedossa.

Lisätietoja

  • Johtava hydrologi Bertel Vehviläinen, Suomen ympäristökeskus SYKE, puh. 0295 251 731 tai 040 561 5533, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
  • Johtava vesitalousasiantuntija Timo Alaraudanjoki, Lapin ELY, puh. +358 295 037 282, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tulvatilanteen seuranta

Tulvatilannetta koko Suomessa voi seurata lähes reaaliajassa:

Twitter

Tulviin varautuminen

.............................................................................

Tulvakeskus

Tulvakeskus on Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteinen palvelu, joka perustuu tiiviiseen yhteistyöhön ELY-keskusten ja pelastuslaitosten kanssa.


Kohderyhmä: