SYKEn pääjohtaja Lea Kaupista Aalto-yliopiston kunniatohtori: Olen onnekas, koska olen saanut tehdä töitä tärkeiden asioiden eteen

Tiedote 18.5.2018 klo 15.25
Lea Kauppi
Lea Kauppi. Kuva: Eija Järvinen

SYKEn pääjohtaja Lea Kauppi vihitään kunniatohtoriksi 15. kesäkuuta Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen yhteisessä tohtoripromootiossa. Maa- ja metsätaloustieteen tohtori Lea Kauppi on johtanut Suomen ympäristökeskusta sen perustamisvuodesta 1995 saakka.

Aalto-yliopisto myöntää kunniatohtorin arvon seitsemälle merkittävälle tieteen, tekniikan ja arkkitehtuurin vaikuttajalle. Pääjohtaja Lea Kaupilla on pitkä ja monipuolinen kokemus monitieteellisistä tutkimushankkeista, joissa on selvitetty mm. maa- ja metsätalouden vesiensuojelua sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Työskentely kansainvälisessä sovelletun systeemianalyysin instituutissa (IIASA) Itävallassa 1980-luvulla on vaikuttanut vahvasti hänen tapaansa tarkastella asioita.

Viime aikoina hän on ollut mukana edistämässä kiertotaloutta ja kestävän kehityksen tavoitteita tukevaa tutkimusta yhdessä eurooppalaisten tutkimuslaitosten kanssa. Hänellä on lukuisia luottamustehtäviä sekä Suomessa että ulkomailla.

"Olen onnekas, koska olen aina saanut tehdä työtä minulle tärkeiden asioiden eteen. Ihminen muuttaa ympäristöä tällä hetkellä rajusti. Tietoa ja ymmärrystä ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksesta sekä ratkaisuja tilanteen parantamiseksi tarvitaan kipeästi. Kestävien kehityspolkujen määrittämisessä ja niistä viestimisessä tarvitaan meitä kaikkia tutkijoista kansalaisiin ja poliittisista päättäjistä yritysjohtajiin."

Kaikille avoin kunniatohtoreiden paneelikeskustelu järjestetään Aalto-yliopiston historian ensimmäisellä seremoniaviikolla torstaina 14.6. klo 13 Dipolissa, Otaniemessä.

Lisätietoja:

Pääjohtaja Lea Kauppi, Suomen ympäristökeskus (SYKE)
p. 0295 251 700, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Lisää aiheesta:


Kohderyhmä: