SYKE on julkaissut ensimmäisen INSPIRE-direktiivin mukaisen WFS-rajapinnan

Uutinen 3.3.2017 klo 10.07
Oulangan kansallispuisto
Oulangan kansallispuisto © Markus Sirkka, YHAn kuvapankki

Suomen luonnonsuojelu- ja erämaa-alueet- sekä Natura 2000 -paikkatietoaineistot ovat nyt ladattavissa WFS-standardin mukaisesta rajapintapalvelusta. Web Feature Service (WFS) on INSPIRE-direktiivin mukainen suorasaantilatauspalvelu.

Uusi rajapinta tarjoaa kansalliset Luonnonsuojelu- ja erämaa-alueet- sekä Natura 2000 -paikkatietoaineistot INSPIREn mukaisessa ProtectedSites-sovellusskeemassa (GML). WFS-pyynnön avulla käyttäjä pystyy itse valitsemaan mitä sovellusskeeman mukaisista tiedoista pyytää ladattavaksi. WFS-pyyntö palauttaa tässä vaiheessa enintään 1000 kohdetta. Nyt julkaistu rajapinta on vielä beta-versio ja palvelun hyödyllisyydestä ja käytettävyydestä toivotaan palautetta. Palautetta voi lähettää SYKEn gistukeen.

INSPIRE-direktiivin tavoitteena on parantaa eurooppalaisten valtioiden paikkatietoaineistojen ja paikkatietopalveluiden yhteentoimivuutta. INSPIRE-direktiivin alaiset paikkatietoaineistot tulisi tarjota INSPIRE-tietomallien mukaisina tietotuotteina standardien mukaisissa verkkopalveluissa vuoden 2020 loppuun mennessä.

INSPIREn mukaisista tietotuotteista ja latauspalveluista on laadittu metatietokuvaukset, jotka poimitaan automaattisesti SYKEn metatietoportaalista MML:n ylläpitämään paikkatietohakemistoon

 

Työ on tehty Envibase-hankkeen Tietojen yhteiskäyttö –osahankkeessa.

 

Lisätietoja

 


Kohderyhmä: