Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Riina Antikainen in memoriam

Uutinen 22.4.2020 klo 16.31
 

SYKEn kestävän kiertotalouden strategisen ohjelman johtaja Riina Antikainen on menehtynyt sairaskohtaukseen tiistaina 21.4.2020. Suru-uutinen rakkaan työtoverimme elämän päättymisestä kauniina kevätpäivänä on pysäyttävä ja koskettaa kaikkia sykeläisiä sekä lukuisia yhteistyökumppaneita kotimaassa ja ulkomailla.

Riina Antikaisen kiinnostuksen kohteita olivat kiertotalous ja vihreä talous, luonnonvarojen kestävä käyttö sekä elinkaariajattelu. Ympäristökysymykset olivat tärkeitä jo hänen lapsuudenkodissaan, mikä antoi hyvät eväät ympäristötieteiden opiskeluun. Hän väitteli maatalous-metsätieteiden tohtoriksi ja oli dosenttina sekä Helsingin yliopistossa että Itä-Suomen yliopistossa. SYKEssä Riina Antikainen työskenteli vuodesta 1999 lähtien.

Riina Antikainen muistetaan SYKEssä erittäin miellyttävänä ja ystävällisenä, työssään järjestelmällisenä ja kunnianhimoisena. Hän katsoi aina tulevaisuuteen ja oli usein ajattelussaan aikaansa edellä. Hän kirjoitti jo vuonna 2013 yhteistyössä muiden kanssa raportin vihreän kasvun mahdollisuuksista. Tämä raportti on nyt enemmän kuin ajankohtainen, kun koko Eurooppa puhuu vihreän kasvun ohjelmasta.

Riina Antikainen palasi pitemmältä sairaslomaltaan takaisin töihin maaliskuun alussa iloisena ja energisenä. Hän katsoi luottavaisena eteenpäin ja vielä maanantaina hän oli innokkaasti mukana suunnittelemassa uusia tutkimuksia.

Riina Antikaiselle työ ja SYKEn työyhteisö olivat merkityksellisiä. Hän huolehti työtovereistaan ja oman ryhmänsä henkilöstöstä suurella sydämellä. Hän ehtikin lähettää edellisen viikon työpajan jälkeen viestin, joka jää meille tärkeiksi saatesanoiksi jatkamaan hänen työtään: ”On hienoa saada olla mukana näin monipuolisessa ja fiksussa joukossa. SYKE on hieno organisaatio, joka tekee valtavasti hyvää työtä kestävän yhteiskunnan edistämiseksi. Minulle on tärkeää saada olla mukana.”

Meille sykeläisille Riina Antikaisen poismeno on suuri menetys sekä työtoverina että ihmisenä. Muistelemme häntä kiitollisuudella ja lämmöllä.


Kohderyhmä: