Tietosuojailmoitus mökkeilyn energiaratkaisuja ja käyttöä koskevaan kyselyyn

Tämä tietosuojailmoitus sisältää Euroopan parlamentin ja neuvoston yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) 13 ja 14 artiklan mukaiset tiedot, jotka tulee toimittaa rekisteröidylle. Tässä ilmoituksessa kerrotaan mm. miten keräämme, käytämme, luovutamme ja säilytämme kyselyaineiston henkilötietoja.

Rekisterinpitäjä ja tietosuojavastaava

Suomen ympäristökeskus (Syke)
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki
Sähköposti: kirjaamo@syke.fi
Salassa pidettävä sähköposti: https://turvaviesti.ymparisto.fi
Puh. 0295 252 001

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö:

Suomen ympäristökeskus (Syke)
Erikoistutkija , etunimi.sukunimi@syke.fi

Tietosuojavastaavan yhteyshenkilöt:

tietosuojaSYKE@syke.fi

Käsittelyn peruste

Käsittelemme henkilötietojasi yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi (tieteellinen tutkimus) (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e alakohta).

Kerättävät henkilötiedot ja niiden käsittelyn tarkoitukset

Kyselyllä kerättäviä henkilötietoja ovat ikäryhmä, asema työelämässä, asuinkunta ja mökkikunta. Nämä tiedot kerätään kyselylomakkeella tutkimukseen osallistuvilta itseltään. Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista.

Käytämme henkilötietoja MöHiLas-hankkeen tutkimustehtäviin. Kysely toteutetaan selainpohjaisella Webropol-ohjelmalla. Kyselyn vastaajia tavoitellaan muun muassa mökkeilyaiheiston verkostojen kautta ja kyselylinkki on avoimesti saatavilla. Aineisto tallennetaan ja sitä analysoidaan sähköisesti. Aineistoa käsitellään siten, ettei yksittäistä vastaajaa pysty tunnistamaan tuloksista.

Aineisto tullaan julkaisemaan avoimesti Tampereen Tietoarkistossa. Aineistosta poistetaan ennen sen avointa julkaisemista kaikki sellaiset tiedot, joiden perustella sinut kyselyyn vastaajana voidaan tunnistaa.

Kerättävien henkilötietojen perusteella ei tehdä automaattiseen päätöksentekoon perustuvia päätöksiä eikä profilointia.

Henkilötietojen lähteet

Tiedot saadaan kyselystä (vastaajan itsensä ilmoittamat tiedot) eikä niitä yhdistetä muihin aineistoihin.

Henkilötietojen vastaanottajat

Kerättyä aineistoa käsittelevät ja analysoivat MöHiLas-hankkeen tutkijat Suomen ympäristökeskuksessa.

Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta ulkopuolisille tahoille tai EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietojen suojaaminen

Rekisterinpitäjä on toteuttanut tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimet sekä vaativat niitä myös käyttämiltään palveluntarjoajatahoilta.

Henkilötietojen säilytys

Kyselyn avulla kerättyjä henkilötietoja säilytetään tarvittava aika, jotta rekisterinpitäjä voi täyttää tässä ilmoituksessa kuvatut käsittelyn tarkoitukset sekä toteuttaa mahdolliset aineistolla tehtävät tieteelliset tutkimukset.

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät tietosuojaoikeutesi

Sinulla on oikeus saada tietää, mihin tarkoituksiin ja millä tavoilla käsittelemme henkilötietojasi. Pyrimme tässä ilmoituksessa antamaan kattavan kuvan henkilötietojen käsittelystä kyselyn yhteydessä. Jos jokin osa toteuttamastamme henkilötietojen käsittelystä jää kuitenkin edelleen epäselväksi, voit esittää tarkentavia kysymyksiä ottamalla yhteyttä yhteyshenkilöihin.

Rekisteröitynä sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Julkaistu 7.2.2023 klo 15.53, päivitetty 9.2.2023 klo 9.03

Aihealue:
Kohderyhmä: