Tietosuojailmoitus Tutkimus- ja kehittämishankkeet METSOn tukena - hankkeeseen liittyvien henkilötietojen käsittelystä

Tämä tietosuojailmoitus sisältää Euroopan parlamentin ja neuvoston yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) 13 ja 14 artiklan mukaiset tiedot, jotka tulee toimittaa rekisteröidylle. Tässä ilmoituksessa kerrotaan mm. miten keräämme, käytämme, luovutamme ja säilytämme henkilötietoja Suomen ympäristökeskuksessa (Syke).

Sykellä on oikeus tehdä teknisiä muutoksia tähän tietosuojailmoitukseen ilmoittamatta siitä etukäteen rekisteröidyille.

Rekisterinpitäjä ja tietosuojavastaava

Suomen ympäristökeskus (Syke)
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki
Sähköposti: kirjaamo@syke.fi
Salassa pidettävä sähköposti: https://securemail.ymparisto.fi

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilöt:

Peter Kullberg, ryhmäpäällikkö / hankkeen vastuullinen johtaja
etunimi.sukunimi@syke.fi

Kaisu Aapala, vanhempi tutkija / hankkeen projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@syke.fi

Tietosuojavastaava Juha Ruotsalainen
tietosuojaSYKE@syke.fi

Käsittelyn peruste / Mihin käsittelymme perustuu

Käsittelemme henkilötietojasi yleistä etua koskevan tehtävän (tieteellinen tutkimus) suorittamiseksi ja Sykelle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan alakohta 1 (e) ja tietosuojalaki (1050/2018) 4 §:n 2 mom. kohta 3).

Kerättävät henkilötiedot ja niiden käsittelyn tarkoitukset

Kerättäviä henkilötietoja ovat

  • haastattelujen ääni- ja videotallenteet sekä haastateltavan nimi ja yhteystiedot työtehtäviin liittyen

Käytämme henkilötietoja Tutkimus- ja kehittämishankkeet METSOn tukena -hankkeessa tehtävään selvitykseen sekä haastatteluihin liittyvään yhteydenpitoon. Haastatteluilla halutaan syventää ymmärrystä hankkeiden merkityksestä METSO-ohjelmassa hankkeiden toteuttajien ja tiedon käyttäjien näkökulmasta ja pohtia erilaisten hankkeiden tarvetta ja roolia METSOn jatkokaudella. Haastatteluissa esille tulleet asiat raportoidaan niin, että henkilöt tai heidän edustamansa organisaatio eivät ole tunnistettavissa.

Kerättävien henkilötietojen perusteella ei tehdä automaattiseen päätöksentekoon perustuvia päätöksiä eikä profilointia.

Henkilötietojen lähteet

Henkilötiedot kootaan yleisesti saatavilla olevista lähteistä sekä rekisteröidyiltä itseltään.

Henkilötietojen vastaanottajat

Syken Tutkimus- ja kehittämishankkeet METSOn tukena -hankkeen toimintaan osallistuvien lisäksi haastattelujen litteroinnin palveluntarjoajan henkilöstöllä on myös pääsy henkilötietoihin. Palvelun tarjoaja on tietosuoja-asetuksen mukainen henkilötietojen käsittelijä, jonka tulee noudattaa Syken sille antamia ohjeita henkilötietojen käsittelyssä.

Lisäksi Syke luovuttaa henkilötietoja edelleen yhteistyökumppaneille Luonnonvarakeskuksessa, Tutkimus- ja kehittämishankkeet METSOn tukena -hankkeessa toteutettavien haastatteluiden parissa työskenteleville henkilöille.

Henkilötietoja ei siirretä tai luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Henkilötietojen suojaaminen

Suomen ympäristökeskus (Syke) rekisterinpitäjänä on toteuttanut tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimet sekä vaatii niitä myös käyttämiltään palveluntarjoajatahoilta.

Henkilötietojen säilytys

Henkilötietoja säilytetään tarvittava aika, jotta Syke voi täyttää tässä ilmoituksessa kuvatut käsittelyn tarkoitukset. Tiedot poistetaan välittömästi käyttötarkoituksen lakattua.

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät tietosuojaoikeutesi

Pyrimme tässä ilmoituksessa antamaan kattavan kuvan henkilötietojen käytöstä Tutkimus- ja kehittämishankkeet METSOn tukena -hankkeen yhteydessä. Jos jokin osa toteuttamastamme henkilötietojen käsittelystä jää kuitenkin edelleen epäselväksi, voit esittää tarkentavia kysymyksiä lähettämällä ne yhteyshenkilölle tai Syken tietosuojavastaavalle.

Sinulla on seuraavat tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet

Sinulla on oikeus saada tietää, mihin tarkoituksiin ja millä tavoilla käsittelemme henkilötietojasi. Pyrimme tässä ilmoituksessa antamaan kattavan kuvan henkilötietojen käsittelystä. Jos jokin osa toteuttamastamme henkilötietojen käsittelystä jää kuitenkin edelleen epäselväksi, voit esittää tarkentavia kysymyksiä lähettämällä kohdassa Rekisterinpitäjä ja Tietosuojavastaava mainituille henkilöille.

Jos sinua koskevat henkilötiedot, joita käsittelemme, ovat virheellisiä, voit pyytää meitä oikaisemaan epätarkat ja virheelliset tiedot. Jos oikaisemme tietoja pyyntösi perusteella, olemme velvollisia mahdollisuuksien mukaan ilmoittamaan oikaisusta kaikille niille, joille tietoja on aikaisemmin luovutettu. Lisäksi sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä.

Rekisteröitynä sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Valvontaviranomainen on Suomessa tietosuojavaltuutetun toimisto.

Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot:
Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki
Sähköposti: tietosuoja(at)om.fi
Puhelinvaihde: 029 566 6700
Kirjaamo: 029 566 6768

Julkaistu 3.10.2023 klo 11.55, päivitetty 3.10.2023 klo 11.58

Aihealue:
Kohderyhmä: