In memoriam Jorma Jantunen

Uutinen 8.1.2024 klo 14.09

Suomen ympäristökeskuksen viranomaispäällikkö Jorma Jantunen menehtyi 23.12.2023. Hän oli 66-vuotias. Pidetyn ja lämminhenkisen työkaverin äkillinen poismeno kesken jouluvalmistelujen on otettu työyhteisössämme vastaan murheellisin mielin.

Jorma Jantunen, 556 px
Jorma Jantunen 1957–2023

Jorma Jantunen oli pitkän linjan monipuolinen ympäristöasiantuntija, joka työskenteli kehittämistehtävissä Suomen ympäristökeskuksessa vuodesta 2007 lähtien. Hän aloitti jo 1970-luvulla työuransa tutkimuksen parissa ja siirtyi sen jälkeen muutamaksi vuodeksi Luontoliittoon pääsihteeriksi. Tämän jälkeen hän toimi Espoon ja Kauniaisten kunnissa sekä ympäristöministeriössä.

Pitkä 20-vuotinen työura ympäristöhallinnossa koostui mittavista valmistelu- ja arviointitehtävistä, joissa hänen kykynsä tarkastella asioita eri näkökulmista oli ansiokasta. Hän oli mukana avaintekijänä erilaisissa merkittävissä ympäristöarvioinneissa, kuten Suomesta Viroon rakennetun kaasuputken kansainvälisessä YVA-prosessissa. Hänen osaamistaan hyödynnettiin myös ulkomailla, kuten Myanmarissa, jossa kehitettiin hallintoa.

Jorma Jantunen oli mukana kehittämässä yhden luukun käytäntöjä ympäristöluvitukseen jo Sipilän hallituksen aikana. Nykyisen hallituksen suunnittelemassa ympäristölupaprosessien kehittämisessä hänen osaamisensa jää nyt hyödyntämättä.

Työyhteisössään Jorma Jantunen oli luotettava ja vastuuntuntoinen kollega, joka rauhallisena ja osaavana oli kaikkien apuna. Hän oli parhaimmillaan moniulotteisissa vaikeissa tilanteissa, missä hänen ansiokas kykynsä tarkastella kokonaisuuksia eri näkökulmista toi moniin prosesseihin helpotusta.

Jorman poismeno jättää Syken työyhteisöön ison tyhjiön. Hän oli työyhteisömme peruskallio, jonka ytimessä oli lämmin huumori ja myönteinen asenne. Ne yhdessä toivat arkeen voimaa, lempeyttä ja toivoa.

Lisätietoja: palvelujohtaja Heli Karjalainen, s-posti: etunimi.sukunimi@syke.fi


Aihealue:
Kohderyhmä: