Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Sari Kauppi

Vaarallisten aineiden tarkkailua tulee tehostaa jätteenkäsittelyssä

Tiedote 13.8.2020
Jätteenkäsittelyssä tarkkaillaan haitallisten aineiden päästöjä, mutta kaikkein vaarallisimpia yhdisteitä ei sisälly tarkkailuihin vielä riittävästi. Riskinä esimerkiksi rakennus-, muovi- tai elektroniikkajätteen käsittelyssä on vaarallisten aineiden päätyminen laitoksen hulevesien, jätevesien, ilma- tai hiukkaspäästöjen kautta ympäristöön. Vaaralliset aineet eivät saa myöskään päätyä uusiin tuotteisiin kierrätyksen kautta.

uusin blogi

 

Sirpa Lehtinen: Itämeren kasviplankton on paljon muutakin kuin sinilevät - toiminnallisiin ominaisuuksiin perustuvia meren tilan indikaattoreita kannattaa kehittää

Tiesitkö että kasviplanktonin rooli vesiekosysteemeissä on sama kuin vihreiden kasvien rooli maalla? Mutta Itämeren kasviplankton on paljon muutakin kuin sinilevät, joista paljon puhutaan. Erikoistutkija Sirpa Lehtinen ehdottaa Ratkaisuja-blogissaan, että toiminnallisiin ominaisuuksiin perustuvia meren tilan indikaattoreita kannattaa kehittää.

Tarkkaa ja ajantasaista vesitilannetietoa

 
Vesi.fi
-verkkopalvelu kertoo koko Suomen eri alueilta täsmätietoa vesitilanteesta.Vesi.fi on suunnattu kaikille vesiasioista kiinnostuneille kansalaisille.

Etsintäkuulutuksia

img
7.7.2020
Oletko nähnyt verijuotikkaita, Itämeren rannikon katkarapuja tai pyöriäisiä? Lue tarkemmin näistä lajeista ja siitä miten voit ilmoittaa havainnoistasi.
Lue lisää

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Vedenpinnat laskussa koko maassa (Tulvakeskus 14.8.)
Etelä- ja Keski-Suomen pintavedet keskimääräistä viileämpiä, Itä- ja Pohjois-Suomessa tavanomaisissa lukemissa (5.8.)
Lue lisää

Uutiskirjeet ja blogit

Täältä löydät #kesälukemista - Olemme koonneet uutiskirjeitämme ja blogeja maalta, merestä ja ilmasta sekä vähän siltä väliltä: Uutiskirjeet ja Blogit.

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
SYKE täyttää 25 vuotta! Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusi julkaisu

Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöjen laskenta

Raportissa kuvataan uuden, kuntien ja alueiden kasvihuonekaasupäästöjen laskentaan tarkoitetun Alueellinen Laskenta (ALas) -mallin laskentaperiaatteet sekä luodaan katsaus mallilla laskettuihin Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöihin vuosina 2005–2018.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut

löytyvät Twitteristä:

UUSI POLICY BRIEF

Ekologiset kompensaatiot kannattaa ottaa käyttöön  
Ekologisessa kompensaatiossa esimerkiksi rakentamisen tai teollisuuden aiheuttama paikallinen haitta hyvitetään parantamalla luonnon monimuotoisuutta toisaalla.
Kaikki SYKEn Policy Briefit