Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

SYKEn metatietopalvelu uudistui

Uutinen 22.9.2020
Suomen ympäristökeskuksen metatietopalvelua on uudistettu. Palvelu kokoaa yhteen ympäristöhallinnon paikkatieto- ja kaukokartoitusaineistojen, tietojärjestelmien, tutkimuksen aineistojen, ympäristöraportointiin liittyvien aineistojen sekä rajapintapalveluiden ja karttapalveluiden kuvaukset.

uusin blogi

 

Tatu Sailaranta: EU:n ilmastonmuutokseen sopeutumisen politiikka ja kauppapolitiikka tulisi sovittaa paremmin yhteen

Euroopan komissio julkaisi toukokuussa suunnitelman uudeksi ilmastonmuutokseen sopeutumisen strategiaksi. Suunnitelmassa korostetaan tarvetta huomioida ilmastonmuutokseen sopeutuminen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Kauppapolitiikkaa siinä ei sen sijaan juurikaan käsitellä, kirjoittaa Tatu Sailaranta Havaintoja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

© Pexels

Hiilineutraali-uutiskirje 3/2020 nostaa esille kuntien mahdollisuudet ilmastopäästöjen vähentämiseen maankäytössä. Lisäksi kirjeessä kerrotaan muun muassa uudesta Hiilineutraali Suomi -lehdestä, energialaskureista sekä annetaan vinkkejä aurinkovoimaloiden hankintaan. 

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Jokien vedenkorkeudet laskevat tai pysyvät nykytasoillaan (Tulvakeskus 25.9.)
Pintavedet lähellä ajankohdan keskimääräistä lämpötilaa (18.9.)
Lue lisää

UUSI POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

Good practices for take-back and disposal of unused pharmaceuticals in the Baltic Sea region. Clear Waters from Pharmaceuticals (CWPharma) Activity 4.1 Report

Raportti kokosi tietoa ja hyviä käytäntöjä käyttämättömien ihmis- ja eläinlääkkeiden sekä muun lääkejätteen keräämiselle ja hävittämiselle Itämeren alueella.

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
SYKE täyttää 25 vuotta! Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut

löytyvät Twitteristä: