Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

 

Ilmastolain ohjausvaikutusta vahvistettava uusilla keinoilla

Uutinen 22.1.2021
Suomen ilmastolakia olisi perusteltua vahvistaa, todetaan SYKEn johtaman monitieteisen UUSILMA-hankkeen juuri julkaistusta selvityksessä. Vahvistaminen olisi mahdollista esimerkiksi sisällyttämällä ilmastolakiin sitovat valtakunnalliset päästöbudjetit, oikeudenmukaisen siirtymän periaate sekä muita velvoitteita ja periaatteita.

uusin blogi

 

Tiina Karppinen: Kokemuksiani Tutkija tavattavissa -kouluvierailusta

Olen tottunut viestimään tutkimustuloksistani aikuisille. Kiertotaloudesta puhuminen lasten kanssa oli minulle aika uutta, mutta huikean innostavaa. Lapset olivat kiinnostuneita kaikesta ja näkivät ongelmien sijasta mahdollisuuksia, kirjoittaa Tiina Karppinen Havaintoja-blogissaan.

Tapahtumat

  • Hiilineutraali-webinaari tapahtumakuva Kuntien ilmastoviestinnän haasteet ja hyödyt 26.1.2021 klo 15.00
    Kunnat haluavat tuoda aktiivisesti esiin ilmastotyötään ja rakentaa kunnalle erityistä ilmastobrändiä. Mitkä ovat onnistuneen ilmastoviestinnän eväät? Tule kuulolle Hiilineutraali-webinaariin!
  • img Energiatehokkuus osana kestävää elvytystä 28.1.2021 klo 13.00
    Energiatehokkuutta parantavat toimet ovat paitsi ilmastotoimia, myös taloudellisesti kannattavia investointeja. Webinaarissa pureudutaan ilmastokestävään talouselvytykseen kiinteistöjen näkökulmasta.
Lisää tapahtumia

Uusin uutiskirje

 

Vesikirje joulukuu 4/2020 SYKEn tuore Vesikirje kertoo kaupunkipurojen arvostamisesta, kipsinlevityksen vesistövaikutuksista, jätevesineuvonnasta, rajavesiyhteistyöstä, maalajinimistöistä sekä mm. vesienhoidon ja tulvariskien hallintasuunnitelmien kommentoinnista.

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Lounais-Suomen pienten jokien vedenpinnat nousussa (23.1.) Lue lisää

UUSI POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

 

Kiertotalous maankäytön suunnittelussa. Kaavoitus kestävän ja luonnonvaroja säästävän kaupunkiympäristön edistäjänä

Raportissa selvitetään, miten kiertotaloutta voidaan maankäytön suunnittelussa edistää eri osa-alueiden kautta, kokonaiskestävyys huomioiden.

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut