Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Luukas Myller

Tulvamallintamisen uranuurtaja Bertel Vehviläinen eläkkeelle

Uutinen 20.4.2021 SYKEn pitkäaikainen vesiasiantuntija johtava hydrologi Bertel Vehviläinen on jäänyt eläkkeelle. Hänet tunnetaan uranuurtavasta työstään tulvaennusteiden kehittämisessä. Arvostuksesta Vehviläisen elämäntyötä kohtaan kertovat tasavallan presidentin hiljattain myöntämä professorin arvonimi ja Päiviö Hetemäen rahaston tunnustuspalkinto ansiokkaasta toiminnasta.

uusin blogi

 

Jari Lyytimäki: Riittääkö kestävän onnellisuuden ylämummo vai tarvitsemmeko ekologisuuden ilmaveivin?

Maailman onnellisuusraportin mukaan suomalaiset kokevat vuodesta toiseen olevansa maailman tyytyväisimpiä ihmisiä. Myös kestävän kehityksen toteutumista arvioivassa kansainvälisessä vertailussa Suomi on Ruotsin ja Tanskan kanssa mitalisijoilla. Ero muihin maihin on niin selkeä, että pohjoismaisen yhteiskuntamallin voidaan hyvinkin väittää olevan kestävä ratkaisu. Kykenemme tuottamaan ihmisille onnellisuutta kestävällä tavalla. Vai kykenemmekö sittenkään, kysyy Jari Lyytimäki Ratkaisuja-blogissaan.

Tapahtumat

  • Tuulimyllyt Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja 22.4.2021 klo 9.00
    Tilaisuus tarjoaa kunnille kestävyyden eri teemoja edustavissa kuntaverkostoissa tuotettua uusinta tietoa kestävää kehitystä tukevista ratkaisuista, toimintamalleista ja menetelmistä sekä näitä tavoitteita tukevista ajankohtaisista rahoitusmahdollisuuksista.
  • img Debatti luontoarvoista 26.4.2021 klo 13.00
    Miten luontoarvot muuttuvat teoiksi? Onko tutkittu tieto luonnosta ja sen arvoista avain parempiin päätöksiin? Luontodebatissa SYKEn Eeva Primmer, Luken Janne Artell, Sitran Mari Pantsar ja valtiovarainministeriön Pekka Morén keskustelevat siitä, miten tutkittua tietoa luontoarvoista voidaan tai tulisi sisällyttää päätöksentekoon esimerkiksi kunnissa.
Lisää tapahtumia

Uusin uutiskirje

© Kai Widell

Vesikirje 1/2021 Vuoden ensimmäisessä Vesikirjeessä kerrotaan muun muassa vesiteemaisesta Ekopaastosta, yritysten vesivastuusitoumuksista ja vesialan verkostoitumisesta. Lisäksi asiaa siitä, miten yhdyskuntajätevesien ravinteita voitaisiin ottaa talteen turvallisesti sekä vesistöihin päätyvien lääkepäästöjen vähentämisestä.

Kaikki uutiskirjeet

Vesi- ja tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan tulvat ovat huipussaan tällä viikolla (20.4.) Lue lisää

Rakentamisen päästötietokanta

 

Rakentamisen päästötietokanta CO2data.fi tarjoaa puolueetonta tietoa Suomessa käytettävien rakennustuotteiden ilmastovaikutuksista kuten hiilijalan- ja kädenjäljestä, materiaalitehokkuudesta sekä kierrätettävyydestä.

Suomen jätehuollon menestystarina

Korkealaatuiset jätehuollon ratkaisut ovat edellytys turvallisen ja puhtaan elinympäristön säilymiselle. Tutustu videoon Suomen jätehuollon onnistumisista!

Uusi julkaisu

 

Ympäristövahingot Suomessa vuosina 2013‒2019
Selvitys tuotti tietoa ympäristövahinkojen lukumäärästä, vahinkojen seurannasta ja merkityksestä Suomessa vuosina 2013–2019.

UUSIN POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut