Tutustu vesiopin teemasivustoon – laske myös globaali vesijalanjälkesi!

Uutinen 30.8.2021 klo 10.40

EDUWATER-kouluhankkeen ja SEVIRA-lähivesihankkeen tuottamat oppimiskokonaisuudet löytyvät nyt vesi.fi-palvelun uusilta Vesiopin teemasivulta. Oppimiskokonaisuudet opastavat pihistämään kodin vedenkäytössä, tutkimaan lähivesien mikromuovia ja havainnoimaan vesipalloamme avaruudesta.

Laske myös kuinka märkä on jalanjälkesi, jos tarkastellaan globaalin vesimittarin lukemaa? Nyt voit laskea sen itse vesijalanjälkilaskurilla!

Kodin vesietiketti ja vesihuolto -oppimiskokonaisuudessa matkataan pisarana vesihuoltovideon pyörteissä ja klikkaillaan Kodin vesietiketti -mobiilianimaatiota. Heittää voi myös noppaa Liri ja Lori Vesihuolto -pelin askelin.

Roskaantuminen ja mikromuovit -oppimiskokonaisuuden toiminnalliset tehtävät vievät oppilaat ulos. Lähirannalla voi pelata roskabingoa tai tutkia mikromuoveja video-ohjeita seuraten. Tarjolla on runsaasti tehtäviä ja tietotekstejä eri luokka-asteille.

Tutkitaan vesiä satelliiteilla -oppimiskokonaisuus lennättää yläasteen oppilaat opintomatkalle seuraamaan ympäristöä avaruudesta! Maan luonnonilmiöitä tutkitaan hyödyntäen avoimia kaukokartoitusaineistoja. Milloin jäät lähtevät? Onko meren pintavesi uimalämmintä? Onko sinilevää?

Tulossa lisäoppia

Syksyn aikana on tulossa vielä uusia oppimiskokonaisuuksia. Seuraa vesi.fi-palvelun Vesiopin teemasivustoa!

Lisätietoja oppimiskokonaisuuksista sekä EDUWATER-kouluhankkeesta ja SEVIRA-lähivesihankkeesta


Kohderyhmä: