Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Tuukka Kiviranta/Atrian arkisto

Sianlihantuotannon ympäristökestävyyttä voidaan parantaa

Uutinen 11.12.2019
Sianlihantuotannon ilmaston lämpenemistä aiheuttavia päästöjä voidaan vähentää noin 35–50 prosenttia riippuen tuotetun biokaasun hyödyntämistavoista. Agris-hankkeessa kehitetyt toimintamallit vähentävät myös vesistöjä rehevöittäviä päästöjä ja parantavat sikatilan ravinne- ja energiatasetta.

uusin blogi

 

Esa Nikunen ja Emma Terämä: Hyppy toisenlaiseen todellisuuteen – Riad

Saudi-Arabia poikkeaa Suomesta lähes kaikin mahdollisin tavoin. Suomalaisia asiantuntijoita haluttiin kuitenkin arvioimaan maan pääkaupungin, Riadin, suuria suunnitelmia viherryttää kaupunkia ja lisätä sen viihtyisyyttä. Tartuimme haasteeseen ja matkustimme autiomaan keskelle rakennettuun seitsemän miljoonan asukkaan kaupunkiin, kirjoittavat Esa Nikunen ja Emma Terämä Havaintoja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Laura Saikku © Luukas Myller


Hiilineutraali-uutiskirje 2/2019  Canemure-hankkeen vetäjä Laura Saikku kokoaa yhteen hankkeen ensimmäisen toimintavuoden tapahtumia ja luo katsauksen ensi vuoteen. Lisäksi esittelemme käytännön ilmastotoimia ja hyviä ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Vuosi 2019 oli myös Hinku-kuntien ennätysvuosi!

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Etelä- ja Lounais-Suomessa sekä länsirannikolla jokien ja järvien vedenpinnat korkealla (Tulvakeskus 13.12.)
Pohjaveden pinnat ajankohdan keskiarvoissa (3.12.)
Jäänpaksuuden mittaukset käynnistyneet Pohjois-Suomessa(3.12.) Lue lisää

Uusi Euroopan ympäristön tila -raportti

Euroopan ympäristön tila 2020: suuntaa on muutettava heti
Eurooppa ei saavuta vuoden 2030 tavoitteitaan, ellei seuraavan kymmenen vuoden aikana puututa ripeästi luonnon monimuotoisuuden hälyttävän nopeaan vähenemiseen, ilmastonmuutoksen kasvaviin vaikutuksiin ja luonnonvarojen ylikulutukseen, todetaan Euroopan ympäristökeskuksen (EEA) 4.12. julkaistussa Ympäristön tila -raportissa.

UUSI POLICY BRIEF

Ekologiset kompensaatiot kannattaa ottaa käyttöön  
Ekologisessa kompensaatiossa esimerkiksi rakentamisen tai teollisuuden aiheuttama paikallinen haitta hyvitetään parantamalla luonnon monimuotoisuutta toisaalla.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut

löytyvät Twitteristä: