Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Ilkka Lastumäki.

Sinilevätilanne on maltillinen sekä sisävesillä että merialueilla

Valtakunnallinen leväkatsaus 9.7.2020
Sinilevätilanne on jatkunut rauhallisena sekä sisävesillä että merialueilla. Tuulinen ja pilvinen sää on edelleen kuluvalla viikolla hillinnyt leväesiintymiä, ja epävakaan sään jatkuessa sinilevien pintakukintojen runsastumisen todennäköisyys säilyy pienenä. Järvillä on tällä viikolla havaittu ajankohtaan nähden tavanomaista vähemmän sinilevää. Merialueidenkin havainnot ovat valtaosin joko levättömiä tai koskevat pieniä määriä levää, lukuun ottamatta Turun saaristosta ja Uudenkaupungin edustalta tehtyjä yksittäisiä runsaita havaintoja.

EU-kansalaiskysely vesien tilasta

Meri, järvet, joet -miten tila paremmaksi? Mielipidettäsi tarvitaan!

 
Kerro mielipiteesi vesistöjen tilan parantamisesta!

Meri, järvet, joet -miten tila paremmaksi? Mielipidettäsi tarvitaan! Mahdollisimman monen suomalaisen toivotaan kertovan kantansa vesien tilasta ja tärkeimmistä tavoista parantaa vesien tilaa - tule mukaan!

Tarkkaa ja ajantasaista vesitilannetietoa

 
Vesi.fi
-verkkopalvelu kertoo koko Suomen eri alueilta täsmätietoa vesitilanteesta.Vesi.fi on suunnattu kaikille vesiasioista kiinnostuneille kansalaisille.

Etsintäkuulutuksia

img
7.7.2020
Oletko nähnyt verijuotikkaita, Itämeren rannikon katkarapuja tai pyöriäisiä? Lue tarkemmin näistä lajeista ja siitä miten voit ilmoittaa havainnoistasi.
Lue lisää

uusin blogi

 

Suvi Lehtoranta ja Riikka Malila: Jätevesien ravinteet kiertoon erilliskeräyksellä

Erottelevan sanitaation toteuttaminen kaupungeissa ottaa vasta ensimmäisiä askeliaan Suomessa. Kunnilla ja kaupungeilla on keskeinen rooli edistää kestäviä kulutustapoja, ja kaupungeissa päätetään nyt, miten tulevaisuuden asumisen suuntaviivat piirretään. Mutta riittääkö rohkeus uusiin avauksiin, kysyvät Suvi Lehtoranta ja Riikka Malila Ratkaisuja-blogissaan.

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Sateet nostavat vedenpintoja Etelä- ja Lounais-Suomessa (Tulvakeskus 11.7.)
Pintavedet ajankohtaan nähden keskimääräistä viileämpiä (10.7.)
Lue lisää

Uutiskirjeet

Täältä löydät #kesälukemista - Olemme koonneet uutiskirjeitämme maalta, merestä ja ilmasta sekä vähän siltä väliltä: Uutiskirjeet

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
SYKE täyttää 25 vuotta! Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Uusi julkaisu

Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöjen laskenta

Raportissa kuvataan uuden, kuntien ja alueiden kasvihuonekaasupäästöjen laskentaan tarkoitetun Alueellinen Laskenta (ALas) -mallin laskentaperiaatteet sekä luodaan katsaus mallilla laskettuihin Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöihin vuosina 2005–2018.

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut

löytyvät Twitteristä:

UUSI POLICY BRIEF

Ekologiset kompensaatiot kannattaa ottaa käyttöön  
Ekologisessa kompensaatiossa esimerkiksi rakentamisen tai teollisuuden aiheuttama paikallinen haitta hyvitetään parantamalla luonnon monimuotoisuutta toisaalla.
Kaikki SYKEn Policy Briefit