Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Leif Schulman ©  Marika Turtiainen

Leif Schulmanista SYKEn uusi pääjohtaja

Uutinen 19.11.2020  
Valtioneuvosto on tänään nimittänyt FT Leif Schulmanin Suomen ympäristökeskuksen pääjohtajaksi 1.1.2021-31.10.2025 väliseksi ajaksi. Schulman siirtyy uuteen tehtäväänsä Helsingin yliopiston Luonnontieteellisestä keskusmuseosta Luomuksesta, jonka johtajana hän on toiminut viimeiset kymmenen vuotta. SYKEssä 25 vuotta pääjohtajana toiminut Lea Kauppi jäi eläkkeelle tehtävästä marraskuun alussa.

uusin blogi

 

Eeva Primmer ja Eeva Furman: Mikä on tiedon ja tiedontuottajien rooli kestävyysmurroksessa?

Kestävyysmurroksessa joudutaan käsittelemään viheliäisiä monimutkaisia ongelmavyyhtejä ja uusia ennakoimattomia riskejä. Kestävyysmurros jakaa hyötyjä ja haittoja uudelleen – ja aiheuttaa vanhasta luopumisen tuskaa. Tarvitsemme murrosta myös tutkimuksen tekemiseen ja tutkimuksesta käytävään vuoropuheluun, kirjoittavat Eeva Primmer ja Eeva Furman Ratkaisuja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

Tuuli Myllymaa © Matias Myllymaa

CIRCnews 4/2020 - kiertotalousaiheinen uutiskirje tekee hyviä tekoja jääkaapin ovella. Kirjeessä keskitytään mm. ruokahävikin pienentämiseen ja biojätteen lajitteluun yhteistyössä.

© SYKE/Just food

Just food News 2/2020 - reiluun ruokamurrokseen keskittyvä uutiskirje kokoaa Just food -hankkeen kiireisen syksyn pakettiin. Aikaan ollaan saatu paljon mm. uusi Policy Brief, podcast-sarja sekä useita tapahtumia. Siis eteenpäin on menty kuin juna, koronasta huolimatta!

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Jokien pinnat kääntymässä laskuun länsirannikolla (Tulvakeskus 23.11.) Lue lisää

UUSI POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

 

Taloyhtiöistä tulevaisuuden energiatuottajia – Muutospolut vuoteen 2035 ja murrosareena tiedon yhteistuotannon menetelmänä

Raportissa esitellään noin 30 keinoa, joilla taloyhtiöiden energiarooli voidaan muuttaa tulevaisuudessa passiivisista energian kuluttajista aktiivisiksi energian tuottajiksi.

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
SYKE täyttää 25 vuotta! Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Tapahtumat

  • SYKE25 banneri pieni SYKE 25 vuotta -juhlaseminaari 23.11.2020 klo 13.00
    Tule juhlimaan SYKEn 25-vuotista taivalta 23.11.2020. Juhlaseminaarin teemana on kestävyysmurros - miten teemme sen yhdessä?
    Juhlaseminaari toteutetaan virtuaalisena.
Lisää tapahtumia

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut