Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

© Ilkka Lastumäki

SYKEn ylläpitämien ja koordinoimien meriseurantojen kehittämistavoitteet koottu raportiksi

Uutinen 30.10.2020
Tutkimusaluksilla tehtävät mittaukset ja näytteenotto tuottavat lähitulevaisuudessakin meren tilan seurantatiedon ”kovan ytimen”, jota muun muassa kaukokartoitukseen ja automaatioon perustuvat ns. uudet seurantamenetelmät täydentävät.

uusin blogi

 

Taru Peltola ja Kati Pitkänen: Vastatarinoita kertakäyttökulttuurille

Kiertotaloudelle keskeistä on kestävän tavarasuhteen kehittäminen. Jos tavaroita käytetään pidempään, korjataan ja huolletaan tai ne saavat uusia käyttötarkoituksia, ne eivät päädy kierrätettäväksi jätteeksi, kirjoittavat Taru Peltola ja Kati Pitkänen Havaintoja-blogissaan.

Uusin uutiskirje

@ Marko Keskitalo ja Jani Antila

Vesikirje lokakuu 3/2020 nostaa esille turvemetsien ojien kunnostamisen haitat ja ratkaisut. Lisäksi kirjeessä kerrotaan ekotekniikoista sekä kaupunkien halusta saada jätevedet osaksi kestävää kiertotaloutta. Lue myös kuivuuteen varautumisesta, Kolumbia-yhteistyöstä sekä Venäjä-yhteistyöstä Karjalan vesien seurannassa. 

Kaikki uutiskirjeet

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Sateet nostaneet jokien vedenkorkeuksia länsirannikon vesistöissä tulvalukemiin (Tulvakeskus 30.10.)
Etelä-Suomessa pintavedet ajankohtaan nähden lämpimiä, Pohjois-Suomessa mittauskausi päättymässä (29.10.) Lue lisää

UUSI POLICY BRIEF

 

SYKE Policy Brief: Ympäristövaikutukset on huomioitava ravitsemussuosituksissa
Kasvisten, palkokasvien ja kalan osuuden lisääminen ruokavaliossa auttaa hillitsemään ilmastonmuutosta ja vesistöjen rehevöitymistä sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Kaikki SYKEn Policy Briefit

Uusi julkaisu

 

Taloyhtiöistä tulevaisuuden energiatuottajia – Muutospolut vuoteen 2035 ja murrosareena tiedon yhteistuotannon menetelmänä

Raportissa esitellään noin 30 keinoa, joilla taloyhtiöiden energiarooli voidaan muuttaa tulevaisuudessa passiivisista energian kuluttajista aktiivisiksi energian tuottajiksi.

syke 25 vuotta

 

Kestävämmän ympäristön ja yhteiskunnan puolesta jo 25 vuotta
SYKE täyttää 25 vuotta! Monialainen tutkimus- ja asiantuntijalaitoksemme tarjoaa julkiseen ja yksityiseen päätöksentekoon välttämätöntä tietoa ja monitieteistä osaamista. Yhdessä kumppaneidemme kanssa ratkaisemme yhteiskunnan polttavia kysymyksiä ja rakennamme kestävää tulevaisuutta.

Tapahtumat

  • Dronen ohjaamista Suomen ekosysteemiobservatorio julkistamistilaisuus 9.11.2020 klo 10.00
    Suomen ekosysteemiobservatorio FEO (Finnish Ecosystem Observatory) on Suomen ympäristökeskuksen koordinoima hanke, jonka tavoitteena on luoda kansallinen yhteistyömalli ja tietoalusta tukemaan ekosysteemien tilan laajamittaista seurantaa, arviointia ja tutkimusta.  
  • Kutsubanner Yhdessä kohti luonnonvarojen kestävää käyttöä 12.11.2020 klo 12.00
    Miten löydämme ratkaisuja tulevaisuuden kannalta kriittisiin kysymyksiin, ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuden kaventumiseen?
Lisää tapahtumia

Uusimmat tieteelliset artikkelit ja julkaisut