Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Ympäristönäytteenottajien sertifiointijärjestelmä

Ajankohtaista

Certi ryhmä 2020

Certi-asiantuntijaryhmä on asetettu kaudelle 2020-2024.

Uusi Certi-asiantuntijaryhmä on aloittanut työnsä. Tässä uusi kokoonpano:

Ympäristönäytteenottajan sertifiointikoulutus maaperä- ja kiinteän jätteen näytteenoton erikoistumisalaan

Tampereen ammattikorkeakoulun 20.-21.4.2020 järjestämässä henkilösertifiointikoulutuksessa opiskellaan ja tentitään maaperä- ja kiinteän jätteen näytteenoton erikoistumisalan tietovaatimuksen osio.

Laboratorioalan  luentopäivät Tampereella

Suomen Laboratorioalan Liitto ry järjestää laboratorioalan luentopäivät 14.-15.5.2020 Lapland Hotels Tampereella. Päivien tosena aiheena on ympäristönäytteenotto ja osallistuminen tähän osioon hyväksytään sertifioitujen näytteenottajien ylläpitokoulutukseksi.

Tulevat Taitotalon Certi-toiminnan koulutustilaisuudet

Kaksi tärkeää muutosta astuu voimaan vuoden 2020 alusta:

  • Kaikkien erikoistumisalojen jatkotentteinä suoritetaan vuoden 2020 alusta lähtien koko erikoistumisalan tentti, ei vain monivalintaosuutta, kuten nyt. Erikoistumisalan tentit ovat voimassa kaksi vuotta. Osaaminen tulee osoittaa erikoistumisalan tentin avulla kaikkien erikoistumisalojen osalta, mihin haetaan jatkosertifikaattia. Tähän ei tule muutosta.
  • Vaatimus suoritetusta ylläpitokoulutuksesta puoliväliselvityksen yhteydessä on vähintään kolme päivää tarkastelujakson aikana (neljä vuotta sertifiointikaudesta). Puoliväliselvitystä ei siis voida hyväksyä, mikäli siinä ilmoitetaan vähemmän kuin tämä määrä.

Lomakkeet

Ota aina tuoreimmat lomakkeet käyttöösi täältä. Se sujuvoittaa käsittelyprosessia!

Certi-ryhmän seuraavat kokousajankohdat

  • Ke 1.4.2020
  • To 4.6.2020
  • To 10.9.2020
  • To 12.11.2020

Hakemusten tulee olla SYKEssä 15 työpäivää ennen kokousta. Sähköinen osoite ja postiosoite ovat oikean palstan alussa.

Mistä löytää sertifioituja toimijoita?

Sertifioituja näytteenottajien palveluja on saatavana eri puolella Suomea. Sertifioidut henkilöt, jotka ovat hyväksyneet, että yhteystietoja voidaan jakaa tässä foorumissa, on lueteltu alla olevassa Excel-tiedostossa. Luettelo on ryhmitelty postinumeron perusteella. Näytteenottajia voi hakea Excelin pikasuodatuksen avulla. Ystävällisesti huomaa, että vain tällä verkkosivulla oleva sähköinen luettelo on virallinen versio.

Vaaratilanteet kenttätyössä

Ympäristönäytteenotto  ja muu kenttätyö on itsenäistä ja vastuunalaista työtä. Työnantajalla on vastuu työtehtävien jaossa ja työntekijöiden varustamisessa, työntekijällä ja työryhmällä oma vastuunsa työohjeiden noudattamisessa ja muissa työsuojelukysymyksissä. Sertifiointiryhmä kerää tietoja näytteenoton ja muun kenttätyön vaara- ja "läheltä piti" -tilanteista mm. selvityskaavakkeessa.

Olemme Facebookissa

Julkaistu 22.4.2013 klo 11.30, päivitetty 25.2.2020 klo 11.54
Kohderyhmä: