Jyväskylän toimipaikka

© Kristian Meissner

Suomen ympäristökeskuksen Jyväskylän toimipaikassa keskitytään mm. vesistöjen kemiallisiin, fysikaalisiin ja ekologisiin prosesseihin sekä niiden välisiin kytkentöihin. Vesistötutkimuksessa pyritään huomioimaan useita eri näkökulmia, joista Jyväskylän toimipaikassa keskitytään mm. vedenlaadun biologisen seurannan kehittämiseen, maankäytön vesistövaikutuksiin, vesistökunnostuksiin, ravinteiden ja haitallisten aineiden kulkeutumiseen ja kiertoon vesistössä, sekä uusien mittausmenetelmien, kiertotalouteen ja mallinnustyökalujen kehittämiseen. Sivuiltamme löydät lisää tietoa käynnissä olevista hankkeista ja hankkeiden vastuuhenkilöiden yhteystiedot. Jyväskylän toimipaikassa toimii myös ekotoksikologian laboratorio.

Sen lisäksi että tutkimushankkeita tehdään tiiviissä yhteistyössä Syken eri yksiköiden kanssa, yhteistyötä tehdään myös eri yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tärkeä yhteistyökumppani kampuksella on Jyväskylän yliopisto, jonka eri laitosten kanssa tehdään aktiivista tutkimusyhteistyötä.

Yhteystiedot

Suomen ympäristökeskuksen Jyväskylän toimipaikan tilat sijaitsevat Ylistönmäellä. Samalla alueella toimivat myös Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteen laitos sekä Luonnonvarakeskuksen Jyväskylän toimipaikka.

  • Käynti- ja postiosoite:
    Suomen ympäristökeskus (Syke), Jyväskylän toimipaikka,
    Survontie 9A, 40500 Jyväskylä
  • Puh. 0295 251 000

Lisätietoja

  • Toimipaikan vastuuhenkilö, kehittämispäällikkö , Suomen ympäristökeskus (Syke)
Julkaistu 10.4.2013 klo 15.34, päivitetty 4.4.2023 klo 9.51