Hyppää sisältöön

Suomen ympäristökeskus | Finlands miljöcentral | Finnish Environment Institute

sykefi header valkoinen

Ajankohtaista

Uusimmat tiedotteet

img

Kansainvälinen yhteistyö Barentsin alueen saasteiden vähentämiseksi jatkuu pandemiasta huolimatta

6.4.2021
”Ympäristöteemat ovat vahvasti esillä Barentsin alueen yhteistyössä. Ympäristökysymyksissä, etenkin saastumisen ehkäisyssä olemme nähneet monia menestystarinoita”, totesi ulkoministeri Pekka Haavisto helmikuussa 2021 Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän ulkoministerien tavatessa kansainvälisessä Kirkkoniemi-konferenssissa. Barentsin alueen ympäristönsuojelussa keskeinen rooli on Barentsin euroarktisen neuvoston SHE-ryhmällä (Subgroup on Hot Spots Exclusion).
Kaikki tiedotteet

Tuoreimmat uutiset

Taimi mullassa

Maaperän pilaantumiseen liittyvien lupamenettelyjen yhtenäistäminen edistää alan yhdenvertaisuutta ja tukee kiertotaloutta

16.4.2021
Suomen ympäristökeskus on selvittänyt pilaantuneiden maa-alueiden puhdistuspäätösten lupakäytäntöjä ja niiden kehittämistarpeita Suomessa. Selvityksen mukaan pilaantuneisiin alueisiin ja niiltä kaivettuihin maa-aineksiin nivoutuvia ilmoitusmenettelyä on syytä laajentaa nykyisestä. Tämä edistäisi alan toimijoiden yhdenvertaista kohtelua, selkeyttäisi eri viranomaisten toimintaa ja edistäisi turvallista kiertotaloutta.
Kaikki uutiset
Julkaistu 22.2.2017 klo 13.19, päivitetty 29.10.2019 klo 13.51
Aihealue: