Järjestelmä – aiempien havaintojen kommentointi ja korjailu sekä havaintojen väliset yhteydet

Teknisiä järjestelyitä varten tarvitaan myös ns annotaatiohavaintoja: Havaintoja ja muistiinpanoja toisista havainnoista. Näiden avulla voi esimerkiksi merkitä virheellisiä havaintoja jaosta poistettaviksi tai korjattaviksi.

Tyypillisesti kampanjan yhteydessä voidaan kehittää oma mobiiliapplikaatio tai verkkosivusto, jolla näiden kyselyiden tekniset ja hankalat kysymykset täytetään automaattisesti käyttäjän antaman tiedon perusteella. Näin vaikkapa tietoja kommentoitavan havainnon tunnuksesta ja tyypistä havaintoja keräävässä tietokannassa ei tarvitse käsin kirjoittaa vastaukseen, vaan se täytetään käyttäjän kartalta klikkaaman havaintosymbolin mukaisesti.

Näiden kyselyiden avulla Suomen ympäristökeskus SYKEn ja ympäristöhallinnon ulkopuolisetkin ohjelmoijat kykenevät rakentamaan virheiden ilmoituksen ja korjauksen järjestelyitä kansalaishavaintojen CitobsDB järjestelmän ympärille.

Nämä kyselyt tulevat olemaan hyvin harvoin suoraan tarpeellisia tavallisille kansalaishavaitsijoille: Tavallisin käyttö tulee olemaan kansalaishavaintojen kampanjoiden järjestäjien ja tiedon kerääjien sisäistä tiedonvaihtoa, tai järjestelmien välistä havaintoaineistojen päivitystietojen vaihtoa.

Kysymyspattereita System- eli Järjestelmä -kategoriassa

Tällä hetkellä ei ole julkaistu esimerkkejä System- eli Järjestelmä -kategorian kysymyspattereista

Lisätietoja

havaitsemaan sähköpostiosoite

 

Ilmoita havaintosi: Testauskysely

CitobsDB group/category –tieto palveluille: System

Julkaistu 3.8.2018 klo 12.52, päivitetty 11.1.2019 klo 17.26
Aihealue:
Kohderyhmä: